Hluk zo stavby v obytnej zóne

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Roman Suchánek 15. augusta 2018
&list=PLVJlAOhND6BYVaXQKAKrqasYpG-KYtnS0

Od 9.4.2018 začala výstavba haly D, ktorá je uskutocňovaná pravdepodobne s neplatným stavebným povolením. Starosta mesta ignoruje tento fakt, aj listy a výzvy a petície občanov, aj stanovisko prokuratúry.

15. august 2018

Peter Schwarz

Hluk pri výstavbe haly D v lokalite Malý Biel

Od 9.4.2018 musíme znášať veľký hluk, prach, vibrácie z tjto stavby cele dni aj cez vikendy a sviatky do neskorého večera. Pán starosta nás Ignoruje. Naše požiadavky na zmiernenie dopadu na našu zónu, zatajuje sa, naťahuje čas. Nekoná.. Na stole má podklady, petície, výzvy, sťažnosti, vyjadrenie prokuratúry a podobne. nespočetné množstvo dokumnetov. Výsledok žiadny.. od Apríla to tu musíme znášať celé dni.. už je august.
15. august 2018

Jana Šuplatová

Dobry den p. starosta, poprosila by som info, prečo musim počúvat od rana do večera, cele vikendy hluk zo stavby, pipanie cúvacích senzorov, každodenny nános prachu, prečo sa ignorujú výzvy a petície???Dakujem
15. august 2018

Roman Suchánek

Primátor mesta Ing.Karol Kvál dostáva denno denne podnety od poslancov ale i od občanov formou sms správ a mailov, no napriek tomu všetko ignoruje. Od 9.4.2018 poukazujeme na to, že výstavba haly D je v rozpore s VZN č.1/2005, a s jeho záváznou časťou o zastavanosti max.35% v lokalite "13" a minimálnou plochou zelene 35%, poukazujeme na to že stavba haly je v rozpore s uznesením Mestského zastupiteľstva, ktoré určilo lokalitu "13" na parcele 5542 na výstavbu tichých a nehlučných prevádzok a kancelárií, pána starostu sne upozornili aj na to, že stavebné povolenie pre výstavbu haly C a D stratilo platnosť 1.8.2010, preto že stavebník nezačal s výstavbou v lehote ktorú určil stavebný úrad, ale určujue ju aj stavebný zákon. Pán primátor Kval stojí zjavne na strane developera a kryje mu chrbát a hrá hru na hlupákov a chytrých s občanmi obytnej zóny Malý Biel. Pán primátor má dokonca tendenciu robiť si dobrý deň aj z prokurátora, ktorý zaslal na mesto Senec 7 upozornení na nezákonnosť v stavebnom povolení, i v kolaudačných rozhodnutiach. Pán primator si robí dobrý deň aj z certifikovanej firmy, ktorá vykonala merania hluku na prevadzke haly C, ktorá obyvateľom obytnej zóny znepríjemňuje život v noci a okráda ich o kľudný spánok. Pán primátor sa nebojí ničoho a nikoho. Pán primátor stratil kontakt s realitou a občanom už dávno!!!
15. august 2018

Zuzana Repová

Je velmi smutne kam tato situacia zasla. Totalna ignorancia seneckej moci! Ti co maju chranit svojich obcanov ich kompletne ignoruju. Senecky uradnici na cele so starostom zapricinili tento stav; vdaka ich lahostajnosti trpia obcania a novopostavene nehnutelnosti stracaju na hodnote pritomnostou logistickej haly, ktora je umiestnena 40m od obytnej zony! Verim, ze to tomuto vedeniu mesta senec spocitaju obcania v novembrovych komunalnych volbach!
15. august 2018

mika

Vedenie mesta znehodnocuje kvalitu nášho bývania a života. Stavba - hluk, prach 7 dní v týždni, prevádzka - nepretržite, každonočné intenzívne svietenie z hál a prechádzajúcich kamiónov priamo do obytnej zóny, hluk z nakladacích rámp, neustály smog a mesto sa hrá tak akurát na zdochnutú myš - pretože to pokašľali hneď v prvom kroku keď sa nechali "presvedčiť" (zrejme dostatočne hmotnými) argumentami, že takáto skladová - podľa nich absolútne nehlučná opacha ľuďom hneď za záhradkou a domom vadiť nebude. Niet slušného pomenovania na takéto konanie.
15. august 2018

Lucia Mészárosová

Od samého rana ešte stále hucia a papáju stroje na stavbe. Je pol siedmej večer a my občania Senca nemáme kľud vo vlastných domoch. Preto žiadam vedenie mesta Senec o okamžite zakročenie a zabezpečenie kľudu pre nás. Okrem toho, že stavba porušuje viaceré zákony a predpisy a stavia sa nezákonne, obťažuje občanov mesta Senec nadmerným hlukom a prašnosťou. Neignorujte svojich občanov na úkor podnikateľských zámerov cudzích developerov!
15. august 2018

Daniela Kresakova

Stále tomu nerozumiem a nechce sa mi veriť ... je vôbec možné postaviť takúto logistickú halu pri obytnej zóne a neporušiť pritom zákon a práva obyvateľov ?
Na osobnom stretnuti ste nám spokojne trdili, že všetko je v poriadku.
Tak sa Vás teda pýtam pán starosta:
Je v poriadku, že výrazne klesla kvalita bývania obyvateľov zóny?
Je v poriadku, že sa znehodnotili majetky rodín?
Je v poriadku, že aj po neutíchajúcich prosbách o Vašu pomoc sa doteraz nič neudialo?
Už len samotná výstavba ohrozuje zdravie nás a našich detí. Skúste si predstaviť ako náše zdravie bude ohrozovať po uvedení do prevádzky.
Naozaj je toto v poriadku pán starosta????
15. august 2018

Monika

Každému súdnemu človekovi musí byť jasné, že hala D nie je v poriadku. Dokonca to potvrdil aj okresný prokurátor, ktorý našiel viacero závažných pochybení. Je preto zarážajúce, že pán primátor Kvál vôbec nekoná. Stavajú veselo ďalej, absolútna arogancia a ignorácia.
15. august 2018

Štefan

Ako toto vôbec mohol niekto povoliť?! Logistickú halu v bezprostrednej blízkosti rodinných domov! Žiadam mesto aby okamžite prijalo opatrenia na zamedzenie negatívnych dopadov na obyvateľov.
16. august 2018

Maťa Lacková

Dobrý deň . To čo prežívame a o čom vám neustale píšeme si asi nedokážete predstaviť . To čo musíme znášať už 4 mesiace nonstop víkendy a sviatky nevynímajúc asi najlepšie pochopíte keď to sami zažijete. Srdečne pozývam na all inclusive víkend na Gaštanovú ulicu .
Najhoršie na tom je že nemáte absolutne žiadny zaujem o dannu problematiku a tvarite sa že neexistuje. Ignorácia našich prosieb o pomoc poukazuje na to aký ste človek a je smutné že nestojíte na strane práv svojich občanov ale na strane developera , ktorého len boh vie z akých dovodov plne podporujete .
16. august 2018

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne zaslaný samospráve s aktualizáciou.

Juraj Hurný
[email protected]
17. august 2018

Monika

Obyvatelia Malého Bielu, musíme každý deň, od rána 7.00 hod do večera, cez pracovný deň , cez víkend, počas štátnych sviatkov počúvať hluk, ktoré robí stavba. Stavba obrovskej logistickej haly, ktorá je v bezprostrednej blízkosti našej obytnej zóny. Každý deň počúvať zvukovú signalizáciu pri cúvaní kamiónov, neustále pípanie, je už neúnosné. Ako môže mesto Senec dovoliť stavať logistickú halu takýchto rozmerov v tesnej blízkosti obytnej zóny? Ako chcete situáciu riešiť pán primátor? Ingnorujete náš hlas, naše protesty, naše petície...
17. august 2018

Danica

Ako je možné, že logistická hala D, kde bude 24h/7dní v týždni pohyb niekoľkých desiatok kamiónov, môže byť vzdialená od obytnej zóny len nejakých 50 metrov? Už logistická hala C, ktorá je vzdialená od našej obytnej zóny 260 metrov prekračuje povolené limity hluku. Čo za hluk to bude, keď hala D bude o 210 metrov bližšie k domom? Nehovoriac o prachu a smrade z kamiónov.... A pán primátor stále tvrdí, že všetko je na poriadku!
19. august 2018

Blenq

http://www.tvnoviny.sk/domace/1931233_praskaju-im-steny-a-trasu-sa-okna-za-rodinnymi-domami-necakane-vyrastlo-logisticke-centrum

Dnes som si pozrel túto reportáž. Ak sa smiem spýtať a uistiť sa:
Kupovali ste pozemok, v časti kde Vám nebolo ozrejmené, že je vydaný územný plán na logistiku a územný plán na bývanie a že sa dané pozemky stretávajú (sú vedľa seba? Pri kúpe pozemku vás predajca/majiteľ daných pozemkov neinformoval, že akú nehnuteľnosť kupujete a čo sa môže stať?
S kým ste boli ubezpečený, že tam zostane len pole? Priamo majiteľom daného poľa, mestom alebo vám to povedal predávajúci pozemkov?
19. august 2018

Roman Suchánek

Blenq, zial bohu, boli sme viaceri uvedeni do omylu priamo na stavebnom urade Senec, pracovnikom ktory nam vydaval stavebne povolenie. Na UP informaciu o hale vzdialenej v tom case 500 metrov od obytnej zony, mavol rukou a upokojujuco odpovedal, ze to je posledna hala a medzi obytnou zonou a halou bude len pole. Nemali sme dovod neverit mu. Mal presvedcivy vyraz tvare a posobil velmi doveryhodne. Posledni z nas, ktori dostali presne tu istu upokojujucu informaciu takto pochodili na Stavebnom urade v Senci minuly rok. V hre je hromadna zaloba za umyselne uvedenie do omylu na pracovnika stavebneho uradu Senec, pretoze UP informacia bola rozhodujuca a klucova pre kupu, pripadnu ne-kupu pozemku. Vedenie mesta Senec a Stavebny urad Senec tu rozohralo akusi "tajnu hru" s obcanmi a aj napriek vedomosti o odsuhlaseni logistiky na MsZ v roku 2005/2006/2007, veselo povolovalo vystavbu IDV/IDV v obytnej zone. Pracovnik stavebneho uradu, aj napriek tejto vedomosti klamal a ucelovo zavadzal vsetkych obyvatelov ktori u neho vybavovali stavebne povolenie na IDV/IBV. V jeho kancelarii sa celkovo vybavilo priblizne 150 stavebnych povoleni. Podla paragrafu 37 stavebneho zakona, je pracovnik stavebneho uradu povinny skumat a zabezpecit miestnym zistovanim podklady pre umiestnenie stavby pri uzemnom rozhodnuti. Obytna zona vznikla prijatim uzemneho rozhodnutia VZN v roku 2004. Nasledne na to pracovnik stavebneho uradu umiestnil 2 stavby logistickych hal v roku 2007. Jednako bolo pracovnikom stavebneho uradu porusene VZN č.1/ 2005 o maximalnej zastavanosti 35% lokality "13" , priamo susediacimi s lokalitou "5"(obytnou zonou) a jednako bolo porusene uznesenie č.110/2005, ktore definuje lokalitu "13" na vystavbu "tichych a nehlucnych prevadzok kancelarskeho typu" so zastavanostou max.35%. V danej lokalite "13" je aktualna zastavanost 78.8% a z tychto dovodov sa nachadza logisticka hala 42 metrov od hranice obytnej zony. Pracovnik stavebneho uradu obdrzal v tomto kontexte z prokuratury 7 upozorneni na porusenie zakona, 1 sa tykalo prekroceneho limitu max.zastavanosti 35% a 6 upozorneni sa tykalo "zmiien stavby pred jej dokoncenim spojenych s kolaudacnymi rozhodnutiami", v ktorych nas pracovnik SU Senec akosi "pozabudol" prizvat do konania. Dalsie veci a porusenia zakona riesi ministerstvo, OSU Ba, hygiena, OUŽP, a GP. Vo veci zaroven podavame 2 zaloby na mesto Senec.
19. august 2018

Blenq

Rozumiem, ako kupujúci ste nemohli pre svoj pokoj a budúcnosť komfortného bývania ísť do väčšej hĺbky zistenia, v duchu čo ak sa nastane takýto stav na vedľajšom pozemku? Mňa osobne by pri takej výraznej investícii kúpy nehnuteľnosti presvedčivý výraz pracovníka nepresvedčil. A tobôž nie keď vidím vedľa pozemku prázdne pole obrovských rozmerov, kde je možnosť, že investor ktorý kúpil daný pozemok tam nebude pestovať obilniny keď je v lukratívnej zóne logistických centier. Predávajúci/developer nehnuteľnosti mal tiež poukázať v kúpnej zmluve na túto informáciu prípadne pozemok predať za nižšiu trhovú cenu. (nakoľko som už započul aj informáciu, že v tej časti kde sú dotknuté nehnuteľnosti mala byť len zeleň/parking a tým pádom by sa rozdelila zóna bývania a zóna logistiky s väčšou vzdialenosťou).

Ako sa k vám dotknutým majiteľom nehnuteľností pristupuje developer danej haly? Snaží sa Vám vyjsť v ústrety v prípadných vašich požiadavkách? Je tam vzájomná komunikácia pre možné vyriešenie sporu?

Z akého dôvodu by vedenie mesta zavádzalo svojich občanov a rozohralo akusi "tajnu hru"? Ak bolo porušených toľko zákonov prečo stavba pokračuje vo výstavbe a nebola pozastavená kým sa daná vec neprešetrí? Pri takýchto porušeniach môžu zakročiť aj vyššie štátne orgány na prešetrenie a klasifikovanie porušenia stavebných zákonov.

Lebo podľa všetkého sa stavba dostavia nakoľko sa na nej denne pracuje.
19. august 2018

Roman Suchánek

Blenq, vase otazky smerujte prosim na pana primatora mesta Senec Kvála, popripade na vedenie mesta v ramci viceprimatora Badinskeho alebo lepsie priamo na Stavebny urad. Pan primator ani stavebny urad s nami nekomunikuju i napriek niekolkym pisomnym vyzvam, v ktorych sme ho ziadali vyvolat rokovanie so stavebnikom a prehodnotenie investicneho zameru. Zial, pan primator a stavebny urad ignoruju nie len nas, ale i prokuraturu. Skuste vy, mozno budete mat viac stastia ako 500 ludi z obytnej zony Maly biel.
20. august 2018

Odpoveď samosprávy

O funkčnom využití pozemkov, na ktorých sa v súčasnosti realizuje výstavba haly D a zároveň o funkčnom využití pozemkov na výstavbu rodinných domov, bolo rozhodnuté zákonom stanoveným postupom v roku 2004.
Informácia o budúcej možnej výstavbe logistického centra na dotknutých pozemkoch je teda známa a verejne prístupná komukoľvek, v územnom pláne mesta Senec od roku 2004. Informácie o územnom pláne sú prístupné tak na Spoločnom stavebnom úrade Mesta Senec, ako aj prostredníctvom internetovej stránky Mesta Senec.
Výstavba logistických hál v dotknutom území je preto dlhodobo uvažovaným využitím územia. Stavba konkrétnej Haly D je realizovaná na základe právoplatného stavebného povolenia. Posudzovanie prípadnej neplatnosti akéhokoľvek rozhodnutia orgánu verejnej správy, vrátane stavebného povolenia na halu D, sa môže vykonať výlučne zákonom stanoveným postupom.
Vzhľadom na uvedené teda nemožno v rámci administratívneho konania akceptovať akékoľvek subjektívne názory o údajnej neplatnosti stavebného povolenia resp. prípustnosti výstavby vo všeobecnosti.
Mesto Senec takisto rozhodne namieta nepravdivosť vyjadrení o údajnom ignorovaní listov, výziev a petícií občanov.
V čase od začatia výstavby haly sa uskutočnilo viacero osobných stretnutí obyvateľov s primátorom mesta a ďalšími zástupcami mesta. Primátor mesta okrem iného opakovane vykonal viacero obhliadok na mieste výstavby a rovnako venuje pozornosť podmienkam a vplyvom výstavby na okolie.
Zo strany mesta bolo rovnako zabezpečené meranie hluku v oblasti rodinných domov, ktorého výsledky budú v najbližšej dobe zverejnené.
Napokon sa mesto Senec rovnako dôrazne ohradzuje voči tvrdeniam o údajnom ignorovaní stanoviska prokuratúry, ktoré sú preukázateľne nepravdivé.
S ohľadom na rôznorodý charakter vyjadrení k predmetnej téme si dovoľujeme zdôrazniť, že akýkoľvek administratívny postup môže prebiehať len za zákonom stanovených podmienok.
Mesto Senec bude naďalej dbať na ich dodržiavanie a to vrátane predmetného prípadu výstavby a to najmä v záujme obyvateľov mesta Senec, ktorých záujmy sú pre Mestský úrad vždy prvoradé.

mesto Senec
20. august 2018

Monika

Pán primátor prosím nerobte z nás obyvateľov dotknutej časti hlupákov a ostatných nezavádzajte. Ak už hovoríte/píšete o verejne dostupných informáciách, tak podľa verejne dostupných zdrojov sú pre logistické centrum okrem iného stanovené tieto podmienky:
- maximálna zastavanosť 35%
- minimálna plocha zelene 35%
- charakter nehlučnej prevádzky, napr. kancelárske priestory. Na nedodržiavanie týchto podmienok upozorňujeme od 17.4.
V odpovedi píšete, že nie je pravda, že výzvy, listy a petície občanov ignorujete. Tak prosím napíšte, čo konkrétne ste pre nás obyvateľov zóny Malý Biel za 4 mesiace urobili. 4.7. sme vám zaslali otvorený list, na ktorý sme do dnešného dňa od Vás nedostali odpoveď. Meranie hluku síce prebehlo pred takmer 2 mesiacmi, ale výsledky ste nezverejnili. Prečo? Nevyhovujú vám? Na čo prosím čakáte?
Taktiež sa ohradzujete voči informáciám ohľadne ignorovania stanoviska prokurátora. Tak prosím dajte nám vedieť, aké kroky ste podnikli. Odkiaľ to máme vedieť?
Okrem hore uvedeného prosím o odpovede na tri jednoduché otázky
1. Zastavanosť v lokalite 13
2. Plocha zelene v lokalite 13
3. Vzdialenosť haly D od hranice pozemkov rodinných domov susediacich s halou D
20. august 2018

Beata Kis Pal

No podľa pána primátora je aj právny názor prokurátora po predložení dôkazov len subjektívnym názorom. Ostáva dúfať, že zvíťazí zdravý rozum a príslušné inštitúcie, najmä však súd, dajú za pravdu dotknutým občanom a rozhodnú spravodlivo. Keby občania mali vopred vedomosť o tom, že im v záhrade vyrastie 14 metrová hala, tak asi by si nekupovali tieto "lukratívne" pozemky vysoko nad trhovú hodnotu. Teraz im však ostali len oči pre plač. Dúfam, že po spravodlivom rozhodnutí súdu ostane hala "D" len zvukovou bariérou pre halu "C", aj keď nie očiam veľmi lahodiacou. Čo je horšie, náklady na náhradu škodu rakúskemu investorovi budeme znášať všetci obyvatelia Senca a samozrejme ako to na Slovensku chodí, nikto neponesie osobnú zodpovednosť. My bývame od haly "D" cca 260 metrov, ale veru ten ruch zo stavby ruší aj nás, najmä to pípanie mechanizmov. Ešte by ma zaujímalo, kde sú tie opatrenia ako navýšenie valu, výsadba vysokých drevín a pod. Nemala to byť podmienka na výstavbu a prevádzku? Síce slabá náplasť, ale už aj podľa toho vidieť ako investor a mesto úplne kašlú na obyvateľov. Je to doslova výsmech priamo do tvárí ľuďom, ktorý tam žijú a ukážka arogancie moci. A samozrejme, ide sa ďalej - ďalšia plánovaná hala Mesaroli Transport, kde pokiaľ viem, tiež tak trošku boli opomenutí dotknutí občania, teda tí, ktorí budú mať v zahrade ďalšiu obriu a hlavne hlučnú mraziarensku halu s množstvom dymiacich a rachotiacich kamiónov. A tvrdiť, že všetko je v poriadku, keď sa obchádzajú predpisy, ktoré sa snažia predstavitelia mesta ohýbať ako sa len dá /alebo aj nedá/ a prezentovať, že všetko je v poriadku a každý bol vopred o všetkom infomovaný, je už fakt trošku trápne. Najmä keď každému súdnemu človeku oboznámenému so situáciou je jasné, že to čo sa deje v Senci - časť Malý Biel nie je vôbec v poriadku. Stačí jeden pohľad na halu a priľahlé domy a človeku musí až rozum zastať, či je vôbec toto v dnešnej dobe v civilizovanej krajine vôbec možné.
22. august 2018

Mária Peľová

Odpoveď samosprávy je síce rozsiahlejšia, avšak bez výpovednej hodnoty,sú to prázdne frázy. Vôbec som sa z nej nedozvedela, čo konkrétne v tomto prípade pre občanov mesto spravilo a čo plánuje urobiť. Je to asi tým, že vôbec nič. Tak prosím začnite konať, už včera bolo neskoro.
23. august 2018

Michal Kresak

standardna odpoved primatora a jeho zastupcu na otazky ohladne haly D bola, ze vec uz riesi prokuratura takze si pocka na stanovisko prokuratury. Takto obhajovali svoju necinnost niekolko mesiacov. Stanovisko prokuratury ma na stole uz niekolko tyzdnov. Najnovsie k nemu pribudlo aj stanovisko Okresneho uradu Bratislava, ze stanovisko Okresnej prokuratury je dovodne a aby Stavebny urad prijal opatrenia navrhovane v upozorneni. Pan primator na zastupitelstve na kamery povedal, ze hned ako bude mat vyjadrenie prokuratury tak k tomu zaujme stanovisko. Mohli by ste teda tu a teraz zverejnit to vase stanovisko k upozorneniam prokuratury?
24. august 2018

Roman Suchánek

Pred 2 tyzdnami bol podany nasou advokatskou kancelariou "Podnet na odstranenie stavby postavenej bez stavebneho povolenia" na Stavebny urad v Senci s prilozenymi dokazmi o realnom zacati stavby haly C. Stavebnik jednoznacne nezacal s vystavbou predmetnej haly v lehote 24 mesiacov odo dna nadobudnutia pravoplatnosti stavebneho povolenia, ktoru urcil jednako stavebny urad, ale urcuje ju aj stavebny zakon. Mesto Senec, konkretne pan primator Kval zaslal list v reakcii na peticiu obcanov "Zastavenie stavebnych prac na vystavbe haly D, Dialnicna cesta Senec", v ktorom uvadza, ze "Stavebne povolenie je pravoplatne a vykonatelne" a okrem toho ako dovod na nezastavenie stavby uvadza, ze "stavebnikovi by vznikla skoda v dosledku zastavenia stavebnych prac". Ja som zvedavy dokedy bude pan primator hrat tuto hru a verejne klamat a zavadzat obcanov Senca a kam to az necha zajst. Pred 2 mesiacmi tvrdil, ze stavebne povolenie je platne a vykonatelne. Teraz - po odvysielani prispevku v TV Markiza tvrdi, ze "Stavebnik sice nezacal v lehote, ale stavebne povolenie mu bolo predlzene, nakolko v lehote poziadal o jeho predlzenie". Ja sa teda pytam na konkretny dokument zo dna 7.7.2010, v ktorom stavebnik oznamuje Stavebnemu uradu Senec, ze zacal s vystavbou predmetej haly C umiestnenej na parcele 5544 a stavebny urad Senec mu v kontexte ozamenia odpoveda, ze "tuto skutocnost berie na vedomie". Pytam sa teda pana primatora, kde sa nachadza a aku logiku ma dokument "predlzenie stavebneho povolenia", ked stavebne povolenie 963-08-Sc, Om bolo platne do 1.8.2010 a stavebnik oznamil Stavebnemu uradu Senec, ze s predmetnou vystavbou zacal 7.7.2010. Tento dokument "predlzenie stavebneho povolenia" nemala k dispozicii ani prokuratura pri preskumavani spisu a nenachadza sa ani v dokumentacii ku stavbe na stavebnom urade Senec. Otazkou teda zostava, kedy sa takyto dokument objavi ako novo vyrobeny falzifikat, ktoreho verifikacia bude predmetom opatovneho skumania prokuratury. Firmy ktore sa zucastnovali na vystavbe haly C, deklaruju prace na rok 2012. Satelitne snimky Google Earth a Ortofoto mapy s vysokym rozlisenim hovoria, ze na predmetnej parcele nebolo v roku 2010 zacate s vystavbou, ktora realne zacala az v roku 2012. Navyse ako bonus, ziskane dokumenty z PPA jasne hovoria o tom, ze na predmetnu parcelu boli brane agrodotacie od roku 2008 do roku 2012 a predmetna parcela bola nielen deklarovana ako predmet agrodotacii, ale aj skutocne orana, co potvrdzuju aj ortofoto mapy z daneho obdobia. Som zvedavy, dokedy pan primator bude hrat tuto hru a klamat. Ked pisal v oznameni o vysledku presetrenia peticie zastavenia stavebnych prac o vzniknutej skode stavebnikovi, jeho postoj ma zaujal v kontexte "ochrany stavebnika". Tak som zvedavy, ci tento isty postoj zaujme aj v ramci svojej osoby a prevezme osobnu zodpovednost za to ze tuto skodu stavebnikovi sposobil on sam. Od 17.4.2018 sme ho 2x vyzvali k zastaveniu stavebnych prac. Bolo to v case kedy sa len odoberala ornica z uzemia a robili sa pilotaze par pilotov do zeme. Mohol to zastavit. Mal vedomost o tom ze stavebne povolenie 963-08-Sc, Om stratilo platnost dna 1.8.2010. A mal aj vedomost ze s vystavbou haly C sa zaclo az v roku 2012. Napriek tomu rozohral hru s obcanmi na "mudrych a hlupych". Klamal a zavadzal po cely cas, co sme ho ziadali o pomoc. Mohol a principialne mal zasiahnut. Nezasiahol. Neurobil nic. Nechal zmasakrovat 500 ludi v obytnej zone Maly biel.
24. august 2018

Monika

Prosím administrátora portálu, aby požiadal samosprávu o odpoveď, pretože tá z 20. augusta je zjavne nepostačujúca. Navyše pribudli ďalšie komentáre s otázkami.
Ďakujem!
31. august 2018

Odpoveď samosprávy

Na tomto mieste nebudeme o tomto probléme ďalej komunikovať vzhľadom na závažnosť a zložitosť problému. Mesto naďalej komunikuje so všetkými dotknutými, vrátane petičného výboru.

mesto Senec
31. august 2018

Monika

To čo je prosím za odpoveď? Štyri mesiace tvrdíte, že všetko je v poriadku, stavbu nemôžete zastaviť, stavebné povolenie je právoplatné. A teraz po predložení dôkazov, že takmer nič so stavbou haly D nie je v súlade s právnymi normami, napíšete, že sa nebudete na portáli vyjadrovať kvôli závažnosti a zložitosti problému? Prepáčte, toto je absolútne nepostačujúce. Bývam v tejto zóne a chcem vedieť, čo mesto urobilo a plánuje spraviť v súvislosti s halou C a D. Taktiež si myslím, že to zaujíma aj ostatných obyvateľov Senca, ktorí cestujú do BA kvôli doprave, ktorá je už teraz.kritická A to si ani nechcem predstaviť aká by bola, ak na diaľničnú cestu budú z logistického parku budú vychádzať denne ďalšie desiatky kamiónov.
31. august 2018

Roman Suchánek

"Mesto komunikuje nadalej komunikuje so vsetkymi dotknutymi vratane peticneho vyboru"?? Ako prepacte vazena samosprava, ja som dotknuty, my vsetci sme dotknuti a ja nemam vedomost o tom, ze by mna alebo advokatsku kancelariu ktora nas zastupuje niekto kontaktoval! Pisete o "peticnom vybore". Znovu : Ja som peticny vybor a par dobrovolnikov z obytnej zony tiez a nemame vedomost o tom, ze by nas niekto kontaktoval! Vazena samosprava, od 17.4.2018 letelo na podatelnu mesta Senec niekolko ziadosti o zastavenie stavby a prehodnotenie zameru investora, vratane ziadosti o vykonanie poslaneckeho prieskumu, vratame mojich osobnych vystupeni v dnoch 17.5.2018 a 26.6.2018 na Mestskom zastupitelstve v hoteli Senec, na ktorych som ziadal vas vazena samosprava, aby ste zakrocili a pomohli nam. Neurobili ste nic. Stavbu ste nezastavili i napriek vedomosti, ze vydanim stavebneho povolenia 963-08-Sc, Om porusujete VZN č.1/2005 o zastavanosti max.35% v lokalite "13 Malobielska", detto ze vystavbou logistickej haly porusujete uznesenie MsZ č.13/2005, ktore urcuje parcelu č.5542 na vystavbu "tichych a nehlucnych prevadzok kancelarskeho typu". A ako bonus k tomu vsetkemu si este dovolite tvrdit, ze stavebne povolenie 963-08-Sc, Om je " pravoplatne a vykonatelne ", i napriek vedomiu ze stratilo platnost 1.8.2010, nakolko stavebnik nezacal stavat v lehote 24 mesiacov odo dna nadobudnutia pravoplatnosti stavebneho povolenia ktoru mu urcil stavebny urad, ale urcuje ju aj stavebny zakon. Stavebne povolenie vydane a pravoplatne odo dna 1.8.2008 stratilo platnost 1.8.2010. So stavbou haly C sa zacal stavebnik realne zaoberat az 11/2011 a teda 15 mesiacov po vyprsani lehoty na zacatie stavby. A ako "bonus" k tomuto vsetkemu este aj 1 z poslancov poberal agrodotacie na predmetnu parcelu v case, kedy stavebnik deklaroval stavebnemu uradu Senec, ze zacal s vystavbou haly "C". Vazena samosprava to, ze zavadzate a klamete je viac ako zjavne! To ze nekomunikujete s nikym z dotknutych okrem seba samych, lebo sa snazite najst nejaku "kulehu" ako sa dostat von z tejto slamastiky, je vase maslo na hlave, za ktore sa budete zodpovedat nielen sudu ale aj obcanom mesta Senec. Je to vasa vyzitka a vas pristup k veci. Ja pevne verim ze vam to obcania vo volbach zrataju.
31. august 2018

Štefan

Ešte pred týždňom ste tvrdili, že všetko je v poriadku, citujem z vašej odpovede z 20.8. :„Stavba konkrétnej Haly D je realizovaná na základe právoplatného stavebného povolenia.“ Avšak dnes nechcete ďalej komunikovať na tomto mieste kvôli závažnosti a zložitosti problému. Kde a ako chcete komunikovať? Bývam v tejto zóne, čiže som dotknutý a teda má zaujíma čo ste už v tejto veci urobili a čo mienite urobiť. V odpovedi z 20.8. uvádzate „Mesto Senec takisto rozhodne namieta nepravdivosť vyjadrení o údajnom ignorovaní listov, výziev a petícií občanov.“, avšak realita je v rozpore s týmto vašim výrokom.
31. august 2018

Monika Posova

Vážené mesto Senec. Koľko potrebujete dôkazov a informácií, aby ste zastavili stavbu haly? Stavba nám znepríjemňuje život každý deň. Posledné štyri mesiace sa naše bývanie zhoršilo – prach, každodenný hluk zo stavby, zvuk cúvacích senzorov počuť už na začiatku zóny a to každý deň. Pardon, posledné dva víkendy sa na stavbe nepracovalo, ale cez štátny sviatok 29/8 sa robilo. Môžte menovať členov petičného výboru, s ktorými komunikujete? Vďaka hale sa už v zóne ako susedia poznáme, ale nášho zástupcu, ktorý komunikuje s mestom sme nenašli.... Žiadame Vás, aby ste určili deň a hodinu a zorganizovali verejné zhromaždenie, kde nás - občanov mesta Senec poinformujete, aké kroky mesto spravilo, aby sme mohli v OBYTNEJ zóne naďalej normálne bývať. ďakujem
02. september 2018

Roman Suchánek

Len pre poriadok pridavam link na presetrenie peticie, ktoru som podaval na mesto pred 17.5.2018. Znovu sa pytam samospravy s kym to vlastne komunikuje? https://www.senec.sk/sk/uradny-oznam/oznamenie-o-vysledku-presetrenia-peticie-za-zastavenie-stavebnych-prac-na-vystavbe-haly-business-center-senec-3-hala-d
02. september 2018

Janka

Nezabudnite, v novembri su volby. Podla mna mesto bude natathovat natahovat az do volieb, ak vyhra stara garnitura, nejak to ututlu a ked nova, prehodia im to ako horuci zemiak k rieseniu a je otazka, ako sa k tomu novi zastupcovia ludu postavia. Nezabudnite preto premoct lenivost a ist volit, aby ucast nebola miziva a mali sme sancu docielit mozno i zmenu existujucich struktur...
03. september 2018

Mária Peľová

Žiadam samosprávu o zverejnenie výsledkov merania hluku a taktiež o odpoveď na otázky týkajúce sa haly D.
10. september 2018

Sencan

Ak sa nemylim, viceprimator Badinsky prislubil obyvatelom dotknutej casti pomoc. Zaujima ma co konkretne v tejto veci urobil. Stretol sa s obyvatelmi Maleho Bielu? Mal pripravene navrhy riesenia? Co konkretne podnikol?
Poprosim niekoho z obyvatelov o odpoved, nakolko tato informacia je maximalne dolezita pre rozhodovanie v nadchadzajucich volbach. Dakujem
10. september 2018

mika

Milý Sencan a ostatní voliči, máte pravdu SĽÚBIL. Mala som možnosť sa s ním osobne pred dvoma dňami stretnúť a opýtať sa ho čo sa mu podarilo, čo môže ešte pre nás spraviť, pomôcť, odporučiť. Dostalo sa mi niekoľko vyhýbavých odpovedí s nulovou výpovednou hodnotou typu: ... ja ako viceprimator vlastne nič nemôžem ... môže len primátor, ale nedá sa ... zmierte sa s tým ... je to nereálne a podobné žalúdokdvíhajúce odpovede. Takže odpoveď na Vašu otázku je - NEUROBIL NIČ a ani nič neurobí - ani ako (dúfam, že nie) budúci primátor
11. september 2018

Sencan

Dakujem za odpoved, neprekvapila.
24. september 2020

rrrrrrr

Dobry den, prosim Vas ako dopadla tato situacia? Ak prace zastavene neboli, bolo nejake odskodnenie alebo prebieha nejake konanie, sudny proces?
P.S. odstahoval sa niekto? Pytam sa najma s ohladom na limit 24 mesiacov do zacatia stavby, ako sa na toto da odvolat a kde sa to vsetko da preverovat, len osobne na stavebnom urade? Dakujem pekne.
24. september 2020

Janka

Senec pre istotu zrusil spolupracu s tymto portalom, verejny pranier im nevyhovoval. Ale predpokladam ze ak logisticky park mal stavebne povolenie na stavbu tej haly ako tvrdi mesto, asi sudom sa nic nebude riesit..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania