Kúpele Groessling

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter Oravec 03. júna 2013

Kúpele Groessling sú zatvorené od roku 1994. Podľa starších správ v médiách ich mesto prenajalo a už mali byť zrekonštruované a otvorené.
Evidentne sú však stále v úbohom stave.

06. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverilo majetkové oddelenie. Objekt bývalých kúpeľov Grossling nie sú majetkom mestskej časti, ale hlavného mesta. Váš podnet sme preto zaslali kompetentným pracovníkom Magistrátu hlavného mesta SR s požiadavkou o jeho vyriešenie.

S pozdravom,


Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
13. jún 2013

Peter Oravec

Aktuálne informácie tu: http://bratislava.sme.sk/c/6832639/bratislava-chce-do-grosslingu-vratit-kupele-hotel-odmieta.html
"Bývalé bratislavské zastupiteľstvo prenajalo budovu v roku 2007 na desať rokov firme Synaphea, ktorá chcela pamiatku nadstaviť a prerobiť na mestský spa hotel s lekárskymi a poradnými ordináciami, diétnou reštauráciou, bazénmi a kúpeľmi. Terajšie vedenia mesta má však iný názor, koncom mája tohto roku (2013) vypovedalo firme zmluvu. Chce vypísať verejnú súťaž a v spolupráci so súkromníkom kúpele v Starom Meste obnoviť."
22. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spoločnosť Synaphea mala Grossling prenajatý od roku 2007 a chcela ho aj s nadstavbou prerobiť na mestský spa hotel. Doteraz však tak neurobili ani nepodnikli kroky, ktoré by k takejto rekonštrukcii viedli, preto mesto vypovedalo koncom mája zmluvu. Hlavná architektka Bratislavy Ingrid Konrad je za zrekonštruovanie budovy, ktorá patrí mestu a je architektonickou pamiatkou, aj za obnovenie pôvodnej funkcie mestských kúpeľov. Mesto chce vypísať verejnú súťaž i a v spolupráci so súkromným sektorom a pôvodné kúpele v Starom Meste obnoviť.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
22. august 2013

Peter Oravec

Pánovi Papajčíkovi trvalo viac ako dva mesiace, kým odcitoval tlačovú správu, ktorú som vyššie linkoval už 13. júna 2013. Tak to klobúk dole!
Tak, a máme ďalší "vyriešený" podnet. Hurá! Či nie?
28. august 2014

Peter Oravec

Milé OPS,
tento podnet je tu už vyše roka. S kúpeľmi mesto ani nikto iný odvtedy nič neurobil a ani sa nič s nimi urobiť neplánuje. Okolo podnetu i kúpeľov ostalo úplné ticho. Odporúčam preto status "v riešení" zmeniť na iný, napr. "neriešený". Ďakujem za pochopenie.
18. január 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia.
09. máj 2017

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Iba prázdne sľuby pána Papajčíka.
06. máj 2018

Anonymný užívateľ

Dobry den, su nejake novinky?
23. máj 2018

Peter Oravec

Bez zmeny.
Prosím o preposlanie aktualizácie podnetu samospráve.
09. apríl 2019

Peter Oravec

Magistrát šesť rokov ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie magistrátu.
30. apríl 2020

Peter Oravec

Magistrát sedem rokov ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie magistrátu.
04. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

radi by sme Vás informovali, že Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava, spolu s Metropolitným inštitútom Bratislava a Generálnym investorom Bratislavy vyhlásilo architektonickú súťaž na rekonštrukciu kúpeľov Grössling.

Viac informácií k zadaniu architektonickej súťaže nájdete na našej stránke tu:
https://bratislava.sk/sk/architektonicka-sutaz-grossling-kupele-kniznica-park

Do pozornosti dávame aj stránku venovanú objektu Grössling, kde napríklad nájdete časovú os obnovy - s informáciou, že začiatok rekonštrukcie objektu je naplánovaný na jar 2022.
https://grossling.sk/

Tento podnet považujeme za uzavretý. Stránka Odkaz pre starostu nemá slúžiť poskytovaniu informácií o rekonštrukcii objektu, ale nahlasovaniu podnetov - týkajúcich sa napríklad kvality ciest, chodníkov, dopravného značenia, alebo znečistenia vo verejnom priestore.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. máj 2020

Peter Oravec

Pán Vallo,
nechápem, prečo by sa podnet mal uzatvárať.
Podľa pokynov na stránke OPS v časti "2. Čo môžem nahlásiť?" platí: "Portál Odkazprestarostu.sk slúži hlavne pre hlásenie problémov týkajúcich sa h m o t n ý c h vecí, ktoré môžu byť upratané, o p r a v e n é, vymenené, alebo odstránené. Podnet sa musí viazať ku konkrétnej lokalite, preto pri nahlasovaní vyžadujeme fotografiu (alebo video záznam). Nenahlasujte urgentné problémy alebo problémy, ktorých riešenie je len v kompetencii polície (napr. jednorazové porušenie predpisov pri parkovaní)."
Pritom jednou z kategórií možných podnetov je aj kategória:
"Verejný poriadok (s t a v b y, reklama, vandalizmus)".
Pán Vallo, skutočne nechápem vašu argumentáciu.
Prosím o jasné a jednoznačné vyjadrenie admina OPS.
05. máj 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet je samozrejme relevantný a patrí na portál Odkaz pre starostu. Vzhľadom na zodpovedanie dotazu zo strany samosprávy ohľadom vyhlásenia architektonickej súťaže so začiatkom rekonštrukcie na jar 2022, považujeme daný podnet za uzavretý.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. máj 2020

Peter Oravec

Pani Addová,
ako ste si zaiste všimli, v texte podnetu sa hovorí o "zrekonštruovaní a otvorení kúpeľov". Doľoľujem si prejaviť pochybnosť, že vyhlásenie architektonickej súťaže je dostatočným dôvodom na splnenie podstaty tohto podnetu.
V rámci tejto logiky môžete taktiež uzatvoriť všetky podnety týkajúce sa Námestia SNP, Kamenného námestia, Komenského námestia a ďalších lokalít, pretože aj na tieto plochy boli vyhlásené architektonické a podobné súťaže.
Prípadne by ste mohli uzavrieť kompletne všetky podnety na OPS, pretože magistrát zriadil Metropolitný inštitút, ktorý to vraj všetko vyrieši.
Ďakujem za odpoveď. S pozdravom.
12. máj 2020

Peter Oravec

Pani Addová, srdečne ďakujem za odpoveď.
20. november 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
26. máj 2022

Peter Oravec

Dobrý deň,
Neriešený a samosprávou (ako aj adminom OPS) ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania