Prechod pre chodcov nová lokalita Tehelňa

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Zuzana 04. októbra 2017

Dobry den. Na trnavskej ceste smerom na Sv. Martin chyba prechod pre chodcov. Nestaci, ze tam nie je ziadny chodnik, auta tam chodia 100 a viac kedze to je uz za mestom ( o docasnom presmerovani dopravy, kt. viedlo cez tuto lokalitu nebudem ani hovorit), navyse aj prechadzanie cez cestu je tu zivot ohrozujuce. Ako je mozne, ze napr. na Pezinskej su 2 prechody tesne za sebou a tu nie je ziadny. To mi prosim vysvetlite.Bude sa to riesit az ked niekoho zabije? Ziadam kompetentnych o co najrychlejsie vyriesenie.

04. október 2017

Zuzana

Zabudla som este to dodat, ze prechod je potrebne osvetlit.
05. október 2017

Odpoveď samosprávy

Prechody na Pezinskej ulici sa nachádzajú v zastavanej časti mesta, kde sú zriadené aj riadne chodníky pre peších. Na Trnavskej ceste, ako už bolo niekoľkokrát povedané, nie je v pláne budovanie chodníkov, tým pádom zriadenie prechodu pre chodcov je otázne, hlavne z hľadiska bezpečnosti. V predošlých odkazoch bolo jasne poukázané na to, že v danej lokalite budú chodníky, po ktorých bude možné (cez v súčasnosti budované sídlisko Tehelňa) sa dostať bezpečne do mesta! Požiadavka na zníženie rýchlosti v danej lokalite bude dosiahnutá po osadení priloženého dopravného značenia, ktorú v súčasnej dobe zabezpečuje správca komunikácie SSC Bratislava.

mesto Senec
19. október 2017

Peter

To je presne tá istá pesnička, kúpite si lacné byty od nejakého investora v jame na konci mesta a potom žiadate mesto aby budovalo a riešilo veci ktoré mal vybudovať developer. Čo ste si mysleli, prečo je to asi také lacné? Lebo lacný pozemok asi má aj nejaké nevýhody. Preto stojí všetko v centre viac. Nemôžete mať cenu ako na periférii a vymoženosti ako v centre mesta! Prečo by sme sa my ostatní mali skladať na budovanie chodníkov preto, že vy ste chceli ušetriť?
19. október 2017

Blenq

Súhlasím s Petrom, ak kupujete byt, pozemok treba tlačiť na developera/predajcu nech si rieši chodníky a osvetlenia, nemôže developer vybudovať budovy, zarobiť a neskôr obyvatelia keď sa zabývajú zistia že bývajú na okraji mesta kde nieje ani meter chodníka. V tomto prípade ale mesto poukazuje na to že to bude riešené cez novú lokalitu tehelna. Problém s chodníkmi a s dopravou je v každých mestách nie len v SC a v okolí, preto netreba všetko zvaľovať na obce a mestá.
19. október 2017

Zuzana

Vidim, ze sye uolne v obraze. Si zistite kolko tam tie byty stoja. To ze to je periferia s tym asi nesuvisi, tak sa trocha nad tym zamyslite. To ze nechcem byvat v centre, lebo tam je hluk, kopec aut a neviem co neznamena, ze takisto neplatim dane na diery v meste, rozbite cesty od aut, udrzbu zelene na miestach kdee tiez nebyvam atd. Tieto nazory su uplne odveci. Ale co je podstatne....pri predaji nehnutelnosti developer zavadza a tvrdi, ze vsetoko bude vybudovane tak ako ma. To, ze sa nemozte potom roky domoct pravdy je ina pesnicka. Chodnik mal byt davno urobeny, ale mestu je to fuk. Hlavne,ze skolaudujme....budu prachy. Poprosim, nevyjadrujte sa,ked o tom nic neviete.
19. október 2017

Anna

Dobry den, uplne suhlasim so Zuzanou, ludia, ktori byvaju na okraji miest potrebuju sa bezpecne dostat do zamestnania a spat. Ved platime dane a poplatky tak isto ako ludia byvajuci v meste, ktori maju vsetko pod nosom, nedaju nam zlavu na daniach za to, ze nemame osvetlenie a chodniky!!!
19. október 2017

Richard Vaniher

Zuzana má úplnú pravdu, pre Petra bývalí sme v centre a odsťahovali sme sa trocha ďalej a teraz tu nemá byť prístup do mesta. Zo salámky máte tiež chodníky a je to asi taka istá vzdialenosť do centra, alebo zo slnečných jazier. Napr. je správeny chodník pomali z Malého Bielu, len sú tam samozrejme problémy s pozemkami a neni dokončený. Tak potom poprosim Petra,aby nejazdil na nás smer keď bude otvorený výjazd na diaľnicu, bude ohrozovať chodcov čo tam nemajú chodník. Petrovi nebude mu vadiť, keď bude chodiť okolo jamy na diaľnicu? nech chodí po starej ceste. Tak isto platím dané mestu, mesto kolauduje dané byty v danej lokalite spolupráce developerom. To čo robí developer mu dovoľuje mesto tzv. stavebné povolenia dáva mesto. Ako je možné, ze mesto povie obyvatelom ze chodnik bude az po ukonceni výstavba danej lokalite. A to budu kedy? Takže Petrovi nech radšej nepíše drbnute komentare. Straca s tým cas.
02. november 2017

Marianna Glončáková

Tu pochybil jednoznačne stavebný úrad, ktorý povolil developerovi v tejto lokalite stavať bez toho, aby bol zabezpečený pre nových obyvateľov bezpečný prístup do mesta. Z akého dôvodu to urobil? to je otázka.
Diskusia o cenách bytov je irelevantná. V bratislavskom kraji ťažko kúpite novostavbu, ktorá nemá prehnanú cenu. Keď developer predáva nasľubuje, čo si len prajete, ale nesplní nič, čo nie je priamo v podpísanej zmluve.
16. november 2017

Odpoveď samosprávy

Posunutím dopravnej značky názvu obce došlo k zníženiu rýchlosti v danom úseku štátnej cesty.

mesto Senec
16. november 2017

Zuzana

Ano. znacka je posunuta ale auta chodia 90.
30. november 2017

Sencan

Nejako mi unika sposob myslenia takych ako Peter. Clovek si kupi byt a je jeho problem co dalej?? Mesto a stavebny urad su samozrejme uplne mimo, lebo ved ich kompetencie regulovat budovanie infrastruktury su zanedbatelne a nepodstatne.
A vobec, preco by to malo robit mesto??? Clovece vy ste sa s konom zrazil? Mesto ma kompetenciu urcit developerovi povinnost vybudovat chodniky, verejne osvetlenie....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.