Odstavené vozidlo na Tranovského ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
anonym 15. októbra 2017

Dlhodobo odstavené vozidlo na Tranovského ulici. bez platnej STK / EK.

16. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oznámime okresnému úradu, odboru dopravy a pozemných komunikácií neplatnosť Tk a Ek predmetného vozidla. Čo sa týka odstránenia vozidla tak postup upravuje § 67 zákona o odpadoch. Neplatnosť Tk a Ek nie je a ani nemôže byť dôvodom na odstránenie vozidla. Atribúty pre ktoré môže byť vozidlo odstránené upravuje § 67 ods. 1 zákona o odpadoch a to sa zistí pri obhliadke, podľa priloženej foto zrejme vozidlo nespĺňa tieto atribúty. Držiteľa vozidla upozorníme na jeho povinnosti a čo nastane, ak vozidlo tieto atribúty spĺňať bude.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
16. október 2017

Peter Kovac

Aj s tym fiatom co stoji za nim treba nieco robit.Uz sa tu raz riesil a znova stoji bez pohnutia 1rok..
17. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ak myslíte ten Fiat Palio zelenej farby s českými evidenčnými číslami tak ten sme prestali riešiť od
chvíle čo držiteľ vozidla podrobil vozidlo technickej kontrole. A tiež z dôvodu, že vozidlo nenapĺňalo žiadne kritérium podľa § 67 ods. 1 zákona o odpadoch pre ktoré by sme museli vozidlo odtiahnúť a tiež z dôvodu že neexistuje žiadny predpis alebo vyhláška ktorá by určovala aký dlhý čas bez pohnutia môže vozidlo stáť na jednom mieste. Pán Kováč uvedomte si, že odtiahnutím vozidla zasahujeme do vlastníckeho práva držiteľa vozidla a na to aby sme to mohli urobiť musíme mať zákonné dôvody. My nemôžeme odťahovať vozidla protizákonne.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
18. október 2017

anonym

Súhlasím s tým, že musíte postupovať podľa zákona, avšak tieto dve autá skutočne dlhodobo zaberajú 2 miesta priamo pred bytovkami, kde je problém najmä vo večerných hodinách s parkovaním. Snáď ich aspoň Vaša výzva nejak donúti si to preparkovať na nejaké iné miesto, kde nebudú blokovať miesta.
21. október 2017

Anonymný užívateľ

Odporúčam prispievateľom na tento portál zasielať podnety o vozidlách bez platnej TK a EK priamo aj na Okresný úrad Bratislava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií. Bude to rýchlejšie a určite účinnejšie!
https://www.minv.sk/?okresny-urad-bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania