Potkany v meste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Simona 02. novembra 2017

na Kamennom námestí sa opakovane vyskytujú potkany

02. november 2017

AdPo

Jééééj, aké krásne zvieratko je ten potkan. Poviem Vám tajomstvo. Mnohé z tých potkanov má prechodné, alebo trvalé bydlisko v obchodnom domy MY na Kamennom námestí. Ten, kto tam robil, či brigádoval určite pozná tieto milé stvorenia, ktoré ráno ťahajú svoje genitálie cez celozrnné bagetky, aby sa dostali k čerstvému pečivku. Postačí sa iba prejsť dole ku vchodu pre zásobovanie a nadýchať sa miestneho vzduchu a potešiť sa pohľadom na niektorého z týchto chlpáčov....
03. november 2017

Andrej

S tým ťahaním genitálií cez bagetky ste ma fakt dostali.
03. november 2017

[email protected]

Tie potraviny musim navstivit stoj co stoj :-))))
03. november 2017

AdPo

Presne tak, návšteva stojí za to. Ale teraz vážne. Potkany sú problém, ale v Bratislave je to mierne oproti napríklad Londýnu, kde je potkanov viac ako ľudí. Nemá zmysel ich tráviť, lebo sú inteligentné. Nemá zmysel ich loviť, lebo sú rýchle a za dobu než ulovíte jedného, tak sa narodí 20 ďalších vo vedľajšom kanály. Má zmysel iba vziať im potravu. Predstavte si, koľko sa predá v centre párkov v rožku. Kam myslíte, že putujú tie špičky z tých rožkov? Predsa na trávu, kde si na nich pochutia holuby cez deň a potkany v noci. Mesto musí prijať odpadovú politiku a zaviesť vysoké pokuty pre ľudí, ktorí odhodia jedlo na zem a bufety, ktoré chcú ušetriť a zbavia sa odpadu tak že ho odhodia za svoj stánok. Ale ako poznám Ivka, tak príde s mačacím nápadom a vypustí do mesta tisíce túlavých mačiek, ktoré si s potkanmi poradia. Je to síce strelený nápad, ale kto môže vedieť, čo sa mu práve teraz honí v hlave....
03. november 2017

AdPo

A ešte jeden poznatok. Na jar som videl 4 chlpáčov ako vyliezali z budovy bývalej základnej školy na Jesenského. Vyzerali veľmi spokojne a tešili sa dobrému zdraviu. Myslím, že v suteréne vedľajšieho gymnázia to nebude iné...
20. máj 2018

Martina

Potkany na Kamennom namesti

Rada by som sa s Vami podelila o svoj dnesny zazitok z dnesneho rana, ked mi cestou do prace na kamennom namesti prebehol priamo pomedzi nohy obrovsky potkan. Nechybalo vela a bol by do mna priamo narazil pripadne prebehol po mojej nohe.

Nepride mi v poriadku, ze sa len par metrov od historickeho centra nachadzaju potkany, hlavne ze sme ako obyvatelia stareho mesta vystaveni takymto prenasacom chorob.

Chcela by som vediet, co robi stare mesto, aby zabranilo vzniku podobnych situacii.

Dakujem
22. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
30. august 2018

Zuzana Pálošová

Potkany na Kamennom námestí

Na Kamennom námestí pobehujú potkany už aj cez deň, dokonca viac naraz. Ako sú “ostrovčeky” s trávou a kríkmi, tak prebehujú z jedného do druhého a tak- krížom krážom. Ak vyliezajú už aj cez deň, musí ich tam byť naozaj veľa. Pardon, odfotiť som ich ozaj nestihla. Fotka nie je dokumentácia. Vďaka za riešenie.
30. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou, Hlavné mesto SR Bratislava.
30. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
momentálne prebieha revitalizácia Kamenného námestia. Ak sa potkany budú vyskytovať na problémových miestach aj po revitalizácii, Hlavné mesto SR Bratislava objedná ohniskovú deratizáciu.


S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
27. jún 2019

nezvladate.to

"Z občianskeho rozpočtu na rok 2019 sú pridelené finančné prostriedky v sume 25 154 eur na
riešenie problému ferálnych mačiek."

https://bratislava.blob.core.windows.net/media/Default/Dokumenty/Str%C3%A1nky/Chcem%20vediet/Schv%C3%A1len%C3%BD%20rozpo%C4%8Det%20HM%20SR%20Bratislavy%20na%20roky%202019-2021.pdf

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania