Parkovacia zóna pre rezidentov je tu len pre srandu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Rado Krupa 01. decembra 2017

V nedeľu 26.11. sa konali naraz dve spoločenské akcie v NTC (koncert) a na zimnom štadióne. Naša ulica Viktora Tegelhoffa sa napriek vyznačenej rezidentskej zóne stala takmer neprejazdná, čo tu stálo zase auto na aute. Rezidentská zóna tu je len pre srandu, aby sa zalepili oči rezidentov, alebo to Nove Mesto berie aj vážne? Prečo si mestská polícia nerobí svoju prácu, keď sa príslušníci iba vozia na aute po ulici a idu hneď preč?
V nadchádzajúcich dňoch - koniec novembra a cely december sa tu budú v NTC konať koncerty, rovnako aj na zimnom štadióne. Chcem požiadať mestskú časť aby prostredníctvom mestskej polícia zabezpečila dodržiavanie parkovacej zóny, lebo ťarchu parkovania prenáša na daňových poplatníkov žijúcich v tejto lokalite.

05. december 2017

Antoan

To je pravda mestská polícia sa len vozí aj v iných mestských častiach a nerieši. Len aby bolo vidieť , že tadiaľ prejdú. Mali by chodiť pešo a nie sa vyvážať v autách. Vidieť aký sú niektorý mestský policajti obézny s toho večného sedenia. Toto poukazuje aj na systém a efektivitu práce mestskej polície . Taktiež na prácu ich nadriadených.
05. december 2017

Ján

To je pravda aj na D .Dieloch sa len prevezú okolo a nič neriešia. parkuje sa na prechodoch , chodníky sú neprechodné . s kočíkom niekde nemáte nádej prejsť čo sú tak natesno zaparkované autá. Neodprataný sneh, alebo smeti okolo rekonštrukcie domov a podobne. Toto by mala riešiť mestská polícia veď má funkciu aj ako poriadková polícia.
Ďalej by ma zaujímalo , že kto im schválil uniformy . Veď to vyzerá ako montérky s reflexnými prvkami. Takýmto odevom a šiltovkou nevzbudzujú žiaden rešpekt skôr poľutovanie.
06. december 2017

Jozef

Toto by veľmi zaujímalo aj mňa... minule som svojím autom riešil parkovanie na Kalinčiakovej, čo je tá istá modrá parkovacia zóna. Zaparkoval som praďaleko od miesta, kam som potreboval ísť. A potom, keď som kráčal k tomu miestu pešo, tak som zistil, že ja ako bratislavčan som ohľaduplne dodržal isté pravidlá, no popri tej modrej čiare koktejl KE, MI, HE, SO, MT, ZH... a možem vymenovať celý zoznam všetkých EČV... To nebola náhoda, evidentne tam takto parkujú bežne. Aký zmysel mali vynaložené peniaze na toto zónovanie, keď to nikto nekontroluje?
07. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Jana Plevová
08. december 2017

Jozef

Inak keď už sme pri parkovaní v tejto lokalite. Každé ráno chodím peši popred štadión O.Nepelu. Na bočnej uličke, ktorá ide súbežne s Trnavskou a volá sa podľa mapy tiež Trnavská parkujú popri ceste autá. V mieste pri zimáku, kde začína pešia zóna stoja každý boží deň mestskí a dávajú papuče autám, ktoré siahajú čo i len kúsok za tabuľu. Ide len o to, že tabuľu dali na najbližší stĺp, ktorý je dosť ďaleko od dlažby, kde reálne pešia začína. Ja som za dodržiavanie predpisov, ale toto nie je nič iné ako buzerácia... Vizitka toho, čo mestská polícia naozaj robí... Ale to že vnútrobloky domov sú plné áut v trávnikoch, autá blokujú chodníky, stoja popri žltých čiarach, to sa nevidí. Ale meter kapoty za tabuľou pešej zóny treba hneď poriešiť...
25. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nakoľko sa tento podnet v minulosti už neriešil a k dnešnému dňu je situácia nastavená podľa novej regulácie parkovania, ktorá bola spustená 10.1.2022, označujem tento podnet ako uzavretý.
Kontrolu parkovania v jednotlivých zónach bude mesto realizovať prostredníctvom inštitútu objektívnej zodpovednosti. Objektívna zodpovednosť má zabezpečiť zrýchlený postup pri kontrole parkovania.
Parkovacia politika patrí do kompetencie hl. mesta.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania