Rozjazdený trávnik od vozidla technických služieb

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Zuzana Jánošíková 12. januára 2018

Na viacerych miestach v Dubravke si vozidlo technickych sluzieb (pracovnici vysypavajuci smetne kose, resp. kose na psie exkrementy) skracuju zakruty cez travnik. Prosim o ich poucenie v tomto smere, nech zbytocne nenicia verejne priesteanstva prave ti, ktori sa o ne maju starat. Dakujem.

Fotografia je z Janka Alexyho 5.

16. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

súhlasím s Vami. Poučili sme spoločnosť, ktorá pre nás vykonáva zber a likvidáciu odpadu z odpadkových košov aby nejazdili po trávnatých plochách vozidlami. Naši interní terénny zamestnanci
ktorí majú na starosti zber a likvidáciu psích exkrementov by si niečo také nedovolili a rovnaký
prístup žiadame aj od externého dodávateľa.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
17. január 2018

Zuzana Jánošíková

Dobrý deň, pán Blažej,
ďakujem za Vašu odpoveď a riešenie podnetu. Zrevitalizuje dodávateľská firma alebo MČ aj zničený úsek na fotografii?
Ďakujem.
18. január 2018

Odpoveď samosprávy

Firma to zrevitalizuje sama na vlastné náklady tak ako už viac razy v minulosti.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
03. február 2018

Zuzana Jánošíková

Opäť rozjazdené trávniky v Dúbravke

Vo stvrtok 1.2. opat rozjazdilo travniky vozidlo odvazajuce orezane konare. Na prislusny chodnik sa da pritom bez problemov dostat cez rozsirene okraje chodnikov vytvorene pre zasobovanie nedalekej restauracie Duna. Rovnake vozidlo rozjazdilo travniky pri Alexyho 11 aj tyzden predtym.
Pan Blazej z MU slubil pri inom podnete poucit soferov technickych sluzieb o tom, ze taketo nicenie travnikov je neprijatelne. Prebehlo toto poucenie a dotycny sofer ho veselo ignoruje, alebo to MU neriesil?
19. február 2018

Zuzana Jánošíková

Zničené trávniky od vozidiel údržby

Presne pred tromi dnami (16.1.) reagoval p. Blazej z miestneho uradu na iny podnet znicenych travnikov (vid podnet 47703) nasledovne: “Poučili sme spoločnosť, ktorá pre nás vykonáva zber a likvidáciu odpadu z odpadkových košov aby nejazdili po trávnatých plochách vozidlami...”

Len dva dni nato - 18.1., rozjazdil maly biely otvoreny nakladiak travnik o kusok nizsie, vytvoril v nom hlboke brazdy, zablatil chodnik aj cestu... Vynara sa pri tom niekolko otazok: musia obyvatelia upozornovat na kazdeho, kto sa ma starat o verejny poriadok zvlast, aby ani ten konretny sofer nejazdil po travniku? Dockame sa napravy rovnako rychlo, ako doslo k zniceniu verejneho priestranstva? Mysli to MC s poucenim soferov vazne, alebo je to len rychla odpoved, aby bol podnet zdanlivo vyrieseny? Vdaka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania