Auto bez platnej TK a EK blokujúce parkovanie Hraničná 16

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
D 26. januára 2018

Dobry den, chcem nahlasit vozidlo s ECV, bez platnej TK a EK, ktore dlhodobo blokuje parkovacie miesto na Hranicnej ul. 16, Ruzinov, pri vstupe na parkovisko restauracie Sen Garden.
Dakujem za vybavenie.

13. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie.

Informovali sme príslušné oddelenie hlavného mesta, ktoré sa bude podnetom zaoberať. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na vozidlo bola dnes umiestnená výzva na jeho odstránenie.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. február 2018

Anonymný užívateľ

Odporúčam prispievateľom na tento portál zasielať podnety o vozidlách bez platnej TK a EK priamo aj na Okresný úrad Bratislava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií. Bude to rýchlejšie a určite účinnejšie! :-)
https://www.minv.sk/?okresny-urad-bratislava
07. apríl 2018

Michal

Vrak - odtah auta

odťah! viac slov netreba. Vrak stojí pred vchodom na parkovisko reštaurácie Sen Garden
07. apríl 2018

D

@Michal - drzitel vozidla ma cas 60 dni od pisomnej vyzvy, aby vykonal napravu; kedze pisomna vyzva bola umiestnena 14.02., este niekolko dni ostava, kym moze predmetne vozidlo magistrat odstranit.
12. apríl 2018

Odkaz pre starostu

Len pre objasnenie, Michalov podnet bol pridaný ako aktualizácia administrátorom, keďže sa jednalo o ten istý problém.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
07. máj 2018

Michaela Biharyova

Lehota už prešla a auto tam stále stojí.
08. máj 2018

Michal

Veru stále stojí. zákony neplatia pre všetkých rovnako v tejto krajine :/
09. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že dňa 07.05.2018 bola zaslaná žiadosť na odstránenie vozidla.

Ďakujeme za trpezlivosť a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
06. jún 2018

Maťka

Už prešiel mesiac a auto tam neustále stojí. TO chcete povedať, že odťah trvá tak dlho? Veď ako Magistrát musíte mať zazmluvnenú spoločnosť, ktorej za to platíte a nejaké termíny predsa musia byť.
15. júl 2018

D

Dobry den, vie mi niekto zo zodpovednych objasnit, co konkretne brani odstraneniu (= odtiahnutiu) predmetneho vozidla, ku ktoremu bola uz 07.05.2018 zaslana ziadost na odstranenie vozidla ? Zeby dorucenie ziadosti trvalo viac ako dva mesiace ?
Okrem toho, na mieste niekolko metrov za tymto vozidlom zacalo blokovat dalsie parkovacie miesto dalsie vozidlo zn. Renault, ktore je tam umiestnene bez SPZ - je to potrebne nahlasit ako dalsi "podnet", alebo je to jedno, kedze sa s podnetmi nakoniec aj tak nic nedeje ?

S pozdravom D
16. júl 2018

Michaela Biharyova

Žiaľ takýchto áut čakajúcich na odťah v celom Ružinove je viacero. Problémom je, že spoločnosť, ktorá odťahuje pre Magistrát ako aj pre Miestny úrad Ružinov má plné parkovisko a nemá kam odťahovať. A za celým problémom plného parkoviska je nekonanie okresného úradu, ktorý už tri mesiace od účinnosti nového zákona nabieha na nový systém a konania spojené s takýmto vyraďovaním vozidiel sú pozastavené nevedno dokedy.
16. júl 2018

D

Dobry den, dakujem za odpoved; kazdopadne ju nepovazujem za odpoved, ktora ponuka akekolvek riesenie.
Znamena hore uvedene, ze ak dam predmetne vozidlo odtiahnut na vlastne naklady a necham vylozit pred Magistrat alebo Miestny urad Ruzinov, bude tam tiez odstavene nevedno dokedy ?
Je mi jasne ze vy konkretne dany stav zmenit nemozete; chcem vas ale poziadat o poskytnutie konktatu na oddelenie alebo konkretnu osobu, ktora je zodpovedna za nekonanie okresneho uradu - rad by som sa s nimi spojil osobne.
Ak si ja nekonam moju povinnost, ktoru mi uklada zakon alebo iny pravny predpis, tak som postihnuty (minimalne financne); takze predpokladam, ze to plati aj pre ostatnych.
17. júl 2018

Michaela Biharyova

ak môžete napíšte mi na mail [email protected]
24. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že spoločnosti oprávnenej na odťah vozidiel bude zaslaná žiadosť na odstránenie predmetného vozidla. Z dôvodu naplnenej kapacity určeného parkoviska je odťahovanie vozidiel dočasne pozastavené. Hlavné mesto SR Bratislava situáciu rieši.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
07. august 2018

Meno

Dobry den,
Na Hranicnej neustale pribudaju nove vraky. 2 vozidla su tu dlhodobo, pricom jedno z nich je nahlasene v tomto podnete. Nedavno pribudli dalsie dve vozidla, jedno s STK platnou do roku 2013 a Felicia uplne bez STK s rozbitym celnym sklom. Mimo tieto vozidla tu niekolko mesiacov stoja auta, ktore vsak maju platnu STK, tak verim, ze tie sa raz pohnu. Tato situacia uz zacina byt neunosna, za posledneho pol roka sem pribudli uz 4 vraky o ktore sa nikto nezaujima. Bude niekto situaciu riesit alebo mame cakat ma zazrak?
18. november 2018

Michaela Biharyova

Auto tam už nie je
21. november 2018

D

Dobry den p. Biharyova,

dovolim si poopravit vas prispevok - to konkretne auto tam uz nie je, ale na to iste miesto okamzite pribudlo ine, s identickym problemom.
Okrem toho na verejnych parkovacich miestach na Hranicnej ulici pribudlo, mojim odhadom, minimalne dalsich 5 vozidiel, ktore nemaju platnu TK / EK, alebo su bez SPZ, alebo kombinacia oboch. A naviac sa tam objavili vozidla so zahranicnymi SPZ (ceske, nemecke), ktore tam len stoja. Podla mojho nazoru nejaka osoba / firma, ktora sa zaobera kupou a predajom vozidiel, pripadne vozidiel na nahradne diely, vyuziva verejne parkovacie miesta na tejto ulici ako svoje sukromne odstavne plochy a okrem blokovania parkovacich miest vyrazne znizuje esteticky vzhlad Hranicnej ulice - vacsina vozidiel je totiz zjavne podskodena, pokrocileho veku a v viditelne "vypouzivanom" stave. Tieto vozidla je jednoduche rozoznat po dlhsom obdobi bez dazdovych zrazok - mavaju silne zaprasene celne sklo, kedze sa na nich nejazdi.

S pozdravom

D

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania