Autá parkujúce na chodníku na Moldavskej pri ZŠ Drieňová

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Peter 08. februára 2018

Auta parkuju na chodniku na Moldavskej smerom od ZŠ Drieňová. Na chodniku ostalo miesto ledva pre 1 dieta. S kocikom nie je sanca. Pocas skolskeho roka velmi frekventovane miesto. Je to "hlavna tepna" medzi skolou a zastavkami MHD pri nemocnici.

Tento problem aj s fotkami bol prezentovany na jesen 2016 v ramci akcie Ruzinov ocami deti, aj na skolskom kole za pritomnosti miestneho poslanca/cov. Odvtedy je situacia bezo zmeny = auta parkuju na chodniku, chodci sa vyhybaju autam priamo na ceste.

09. február 2018

Eo

to tam MP nechce riesit? ci tam parkuju obyvatelia?
09. február 2018

Eo

to tam MP nechce riesit? ci tam parkuju obyvatelia?
10. február 2018

cestár

Važená MČ Ružinov, tento problém Vás netrápi? Na čo sa chcete vyhovárať? Aspom minimálna slušnosť z Vašej strany, keď už Vás paltíme z naších daní. Ak nemáte záujem, odídte prosím. Vysvetli nám, všetkým, načo čakáte? Dnes už je február 2018. Odmietame platiť dane, chodte si zarobiť vlastnou hlavou.
13. február 2018

Odpoveď samosprávy

Pkný deň.

Ďakujeme za podnet.

Moldavská ulica je v predmetnom úseku osadeným dopravným značením určená ako jednosmerná jednopruhová mistna komunikácia šírky 3,50m s ľavostranným chodníkom šírky 2,00m. V zmysle ustanovení zákona č.8/2009Z.z. o cestnej premávke §23 ods.1, je na nej možné parkovať len vtedy,ak ostane voľný jazdný ruh šírky najmenej 3,00m. Súčasne podľa §52 ods.2, je možné parkovať na chodníku len vtedy, keď ostane 1,50m.To znamená,že pri daných šírkach komunikácie a chodníka je parkovanie na tomto úseku Moldavskej ulice dopravným priestupkom. S pozdravom

Kancelária starostu
13. február 2018

Eo

v tom pripade by ste mali zvazit odvolanie nacelnika MP a radovych policajtov poslat na skolenie o dopravnej vyhlaske, lebo bud nevedome alebo vedome nekonaju! Cim sa dopustaju zavazneho porusovania sluzobnyhc predpisov ... (aspon myslim:))
14. február 2018

Peter

Dakujem kancelarii starostu za oznam. Ak by som chcel poznat pravny vyklad, oslovim pravnika. Podnet som daval kvoli tomu, aby to zodpovedni vyriesili. Citaciu zakona nepovazujem za riesenie.
p.s. viem si predstavit jedno velmi lahke a nenakladne riesenie: dajte z oboch stran ulice znacku zakaz vstupu chodcom, namiesto chodnika spravte parkovacie miesta a urcite budu vsetci spokojni ;-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania