Nespokojnosť s parkovacími miestami na Nobelovej ulici a v okolí

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Romana Panghyová 10. februára 2018

Dňa 10.02.2018 bol výjazd polície kôli parkovaniu pozdĺž chodníka (aj kúsok na ňom) pozdĺž celej Nobelovej ulice. Nakoľko to nebolo po prvýkrát, žiadam Vás, a myslím že je to aj v mene ostatných majiteľov áut, o vybavenie a zabezpečenie osadenia značky parkovacieho miesta s pozdĺžnym čiastočným státim na chodníku (IP 15b). Tejto časti už bolo nasľubovaného za parkovanie veľa a doteraz sa nič z toho neuskutočnilo. Teraz máte veľký dôvod k tomu, aby si Vás ľudia viac vážili a mali o to väčší dôvod Vás voliť aj ďalšie volebné obdobie. Verím, že tento problém budete riešiť disť urgentne.
S pozdravom
Panghyová Romana
Nobelova 24
Bratislava
[email protected]

11. február 2018

Roman Salkovic

Romana, mne podla fotky vychadza, ze je jedno auto zaparkovane proti pravidlam (v protismere). Kazdopadne, nie som si isty co parkovanie na chodniku vyriesi. Na par mesiacov bude mat par jednotlivcov moznost zaparkovat svoje auta, ale co potom? V lokalite prebieha vystavba, pocet aut na obyvatelov rapidne kazdym rokom stupa. Preco by sa malo aj za moje peniaze stavat dalsie parkovisko? Prekvapuje ma, ze si vacsina ludi stale mysli, ze kupou auta dostanu automaticky pravo parkovat pri dome zadarmo. Pritom cela zapadna Europa sa vybrala uplne opacnym smerom (podpora verejnej dopravy, budovanie cyklochodnikov, obmedzovanie IAD v mestach, rusenie parkovacich miest), len my v malej Bratislave stale ziadame viac miesta pre viac aut (viac na ukor coho? jedine zelene, lesov, sportovisk, zdravsieho byvania...).
11. február 2018

Romana Panghyová

Roman, tu nejde o to či je odparkovaný v protismere, ale o parkovanie ako také. Ak ste si všimli, na tomto sídlisku sa ľuďom už všeličo nasľubovalo (aj) ohľadne parkovania, ale nič sa zatiaľ nezmenilo. A to je aj odpoveď na riešenie dopravy na tomto sídlisku. Napríklad aj firemné autá, autá podnájomníkov, ktorí majú zmluvu (alebo aj nie), ale majiteľ neplatí dane a v neposlednom rade tzv. sviatoční vodiči, ktorí auto používajú naozaj iba na tie sviatky (ale to je na nich). Teraz viem, že sa môžu ohradiť všetci. Bratislava, bohužiaľ, nie je stavaná na také množstvo áut a ako sám dobre vidíte zatiaľ žiadny starosta, a to nie len ten náš, nezabojuje za zlepšenie dopravy v "celej" Bratislave a nie len v niektorých častiach.
11. február 2018

Roman Salkovic

Romana, problem vsak je ze nikto uz v Bratislave problem s parkovanim nevyriesi, a ak to tvrdi tak klame. Nedostatok parkovacich miest je totiz uz len nasledok problemov s dopravou u nas. Pricina je niekde uplne inde a to najma: nefungujuca a spinava MHD, vznik satelitov na okraji miest, neexistujuce zachytne parkoviska na zelezninych staniciach, zanedbana udrzba cyklochodnikov a chodnikov pre pesich, vytlacanie chodcov z chodnikov, parkovanie zadarmo takmer kdekolvek a uplny chaos v parkovani atd. Ak sa vyriesia priciny, nebudeme musiet riesit nasledky. Na to ale este musi prist hlavne zmena v nastaveni myslenia u ludi aby to pochopili. Mame totiz momentalne takych starostov a primatora, akeho si zasluzime (bohuzial).
12. február 2018

Eo

nikto nechce v tomto prispevku vyriesit kompletne parkovanie, ale iba zlegalizovat pozdlzne parkovanie na chodniku (pretoze sa neda zanechat na chodniku odstup 1,5m a zaroven na ceste priestor pre jazdu vozidiel) co by pre MC nemal byt problem dohodnut a pripadne by sa mohli na MC zamysliet nad rozsirenim chodnika pokial ten pozemok nevlastni "Istrochem".

Taktiez by mozno stalo za zvazenie vyznacit v tejto casti obytnu zonu a zakázať tranzit vozidiel! Pre obyvatelov by to bol + ale ostatny budu plakat ....
12. február 2018

Martin

Prečo by sa znova malo uberať z chodníkov na úkor aút? No žiaľbohu, volať políciu pravidelne ak nedodržia 1,5m na chodníku. Postupne zakázať parkovanie na chodníkoch. No žiaľbohu, budú musieť ľudia parkovať ďalej ako 5m od bytovky...
12. február 2018

Roman Salkovic

Ja neviem ci si ludia uvedomuju ze parkovanie JE komplexny problem. Vyznacenim parkovacich miest na chodniku nic nevyriesi, len umozni parkovat par vozidlam na mieste, ktore je urcene chodcom. Mimochodom, zakon umoznujuci parkovanie na chodnikoch bol prijaty len ako DOCASNE riesenie dovtedy, pokial sa nevyriesi problem s dopravou v Bratislave komplexne. Aspon vidite, ako sa komplexne tento problem "riesi". V skratke, riesenim dopravy v BA nie je podpora automobilov, ale naopak regulacia individualnej automobilovej dopravy. Ludia si zaroven musia zial uvedomit, ci sa Vam to paci alebo nie, ze auto je luxusny statok a su s nim spojene naklady na parkovanie (okrem ineho). Parkovanie nie je a nemoze byt zadarmo a nemozu sa na nom podielat danami ostatni obyvatelia, ktori auto nemaju alebo maju kupene/prenajate vlastne parkovacie miesto.
12. február 2018

Eo

skor by islo o to aby ciarami jasne vyznacili kolko maju nechat na chodniku miesta + by len "zlegalizovali sucasny stav".
Pokial p. Martin byvate v danej lokalite tak si myslim, ze to nie je o tom ci zaparkujem 5m od bytovky ale tam je to skor o tom ci vobec zaparkujem na sidlisku!
12. február 2018

Moje Meno

Eo vyznacit obytnu zonu parkovanie neriesi, kedze v obytnej zone je parkovanie na inych ako vyznacenych miestach zakazane ;)
12. február 2018

David 1

Tie autá tam odfotené stoja okrem iného aj na zastávke MHD. To miesto , ktoré velkodušne nechali chodcom nestačí ani pre dvoch protiidúcich ľudí.
12. február 2018

Andrej

pre zaujimavost odkaz na dnesnu udalost v Brne kde na Bratislavskej ulici vodic presiel matku skocikom a bol nasledne zlincovani davom...takisto problem s parkujucimi autami pos tranach, ktore znizuju viditelnost...casty problem aj unas:

https://brno.idnes.cz/nehoda-auto-zena-kocarek-napadeni-dav-brno-fgr-/brno-zpravy.aspx?c=A180212_114906_brno-zpravy_krut
13. február 2018

Eo

ako to boli urcite nasi spoluobcania ... a tym je jedno kde je cesta alebo chodnik normalny clovek by si mal uvedomit ze ked vojde na vozovku spoza auta tak ho sofer nemoze vidiet a ked je to mimo prechodu tak uz to vodic nemoze ani len predpokladat...
13. február 2018

Roman Salkovic

Eo tieto predsudky si laskavo nechajte pre seba. Takmer kazdy den zazivam situaciu ked mi niekto vbehne do cesty, ludia su jednoducho obcas nepozorni, sleduju svoje mobily alebo sa pozeraju jednoducho inde. A to dokonca aj na prechodoch pre chodcov. Zelam Vam, aby ste taketo nestastie nikdy nemuseli osobne riesit.
13. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Jana Plevová
14. február 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

skusme okrem pisania aj konkretne sa postavit ke rieseniu .. v malých mesteckach robili demonstretivne blokovanie... ked im vadi stav tranzitov .. urobme aj mi nieco proti tomuto stavu parkovania..... lebo iba pisanim naozaj uz niekolko mesiacov a rokov nic neposunuli...uz mi vadi iba davanie podnetov.komentovanie druhych.... volanie mestkej policie..etc...nic sa k lepsiemu neposunulo...skusme viac...
14. február 2018

Martin

Je jedno kde parkujete. Nemôže sa donekonečna uberať priestoru chodcom. Alebo potom n sídlisku zrušme chodníky úplne ľudia budú chodiť rovno po ceste a ak za nimi pôjde auto, tak bude musieť ísť krokom, kým ho bezpečne neobíde...
14. február 2018

Eo

netreba brat chodcom priestor, myslim si ze taky parkovaci dom ktory by vybudovala MC niekde na sidlisku (s podzemnym parkovanim a aj pripadne s nadzemnym )by nikomu nevadil, a obyvatelia prilahlich bytoviek by si mohli zakupit dozivotne parkovacie miesto k bytu za urcitu sumu alebo si to miesto prenajat od MC. Treba si uvedomit, ze k existujucim bytovkam neexistuju parkovacie miesta tak ako k novostavbam a treba nieco dovybudovat, ale je otazne za koho peniaze ...
14. február 2018

Moje Meno

ludia niesu ochotni plati za parkovanie... som presvedceny, ze aj v pripade vybudovania parkovacieho domu, by 3/4 boli prazdne, pretoze zaplatit 10.000 € za parkovanie 3/4 vlastnikov tragaca jednoducho neda. obzvlast ked ziju v presvedceni, ze mesto/mestska cast sa ma postarat o ich parkovanie :D

Pani Plevova, otazka, komu bol zaslany podnet na vybavenie? Naozaj si myslite, ze toto je OK odpoved?
19. február 2018

David 1

Úplne stačí na začiatok spustiť rezidenčné parkovanie v Novom meste podobne ako to funguje v Starom. Hneď bude dosť voľných miest na parkovanie.
06. marec 2018

Romana Panghyová

Však ani som nič iné nečakala, veď ešte nie sú voľby.
14. marec 2018

Beni 1

Parkujuce auta zabranuju vyhladu pri vyjazde od bytovky Nobelova na Hlavnu cestu, nebude trvat dlho a stane sa tam nejaka nehoda. Moje Meno: Podla mna su ludia ochotny platit za parkovacie miesto, Stavba Nobelova nema uz ani jedno volne vonkajsie parkovacie miesto. Takze ludia su ochotny zaplatit si za parkovacie miesto.
13. apríl 2020

Martin Uváček

Parkovanie na tejto strane ulice je už zakázané značkou. Podnet je už neaktuálny.
26. január 2021

Viktor Jánoš

Na tomto chodníku sa už neparkuje. Bola osadená značka "ZÁKAZ STÁTIA".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania