Nobelova-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Vazene mesto, dakujeme, ze pravidelne davate autam papuče, za to, ze parkuju na chodniku, hoci roky rokúce to bolo možné a nikomu to nevadilo ale zrazu, je to problém a pravidelne ráno najdeme autá s papucami. Vdaka tomu, sa vsetky tieto doteraz možné parkovacie miesta na Nobelovej uvolnili, a vsetky auta, co tu stavali sa presunuli za Podnikovú ulicu kade nedokaze prejst uz ani bicykel, nieto este autobus 58, ktory sa musi predierat ku škole. Dakujem este raz za brilantne riesenie nedostatku parkovacich miest. klobúk dolu.

27. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v tejto veci sme spracovali žiadosť o zmenu dopravného značenia tykajúcu sa povolenia pozdĺžneho parkovania vozidiel na chodníku na Nobelovej ulici v Bratislave v súlade so zákonom č 8/2009 Z.z., ktorú sme adresovali správcovi komunikácie.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
01. október 2019

Denis Zvoncy Bondor

A prečo nastala zmena? Prečo je tam zakaz zastavenia? Prečo ked tam uz je zakaz preco tam nie je zakaz statia?
Ako to ze Pán primátor Kusy bojoval za neskolaudovanie rekonstrukcie stavby s vyznamnou zmenou užívania a neboli žiadne park. Statia k tomu objektu vyriešené. A následne mu je jedno že 1/4 parkovacej plochy sa odstranila?
01. október 2019

Denis Zvoncy Bondor

Ako to ze ste dali docasne tabule zakaz zastavenia v odbocke na Podnikovej ulici za jednotou ale 2roky stary črep co sa nepohne, neviete odtiahnut ktorý mimochodom stoji v tom docasnom zakaze.. nechcete mu dať pre istotu aj papuču? :)
18. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet týkajúci sa problému parkovania motorových vozidiel na Nobelovej. Na Nobelovej žiadne pozdĺžne parkovacie miesta na južnej strane ulice neboli a ani sa tam nezmestia. Obyvatelia štvrte tam parkovali dlhé roky, aj dávno predtým, než sa postavili bytové domy Nobelova N1 až N3 (viď fotografie z roku 2013 v prílohe), takže obviňovať nových obyvateľov, starostu alebo developera bytových domov N1 až N3 nie je správne. Desiatky obyvateľov-majiteľov motorových vozidiel dennodenne porušovalo zákon o cestnej premávke a to, že to v tom čase polícia nebola schopná vynútiť dodržiavanie zákona nedáva žiaden nárok na pokračovanie porušovania zákona v danej lokalite. Tak ako je potrebné dodržiavať zákon o dani z príjmu, zákon o odpadoch alebo trestný zákon aby ľudia odvádzali dane, nevyhadzovali odpad v lese a nekradli v obchode, tak isto je potrebné dodržiavať zákon o cestnej premávke, aby boli naše cesty a chodníky bezpečné a zjazdné/schodné. Nové bytové domy navyše spĺňajú prísnu normu STN 73 6110/Z2, ktorá predpisuje každému 4- a viac izbovému (alebo nad 90 m štvorcových) bytu vybudovať 2 parkovacie miesta, každému 3-izbovému (60-90 m štvorcových) 1,5 parkovacieho miesta a každému 2 izbovému (do 60 m štvorcových) alebo apartmánu 1 parkovacie miesto, čiže do lokality prinášajú výrazne vyšší štandard ako je v súčasnosti v lokalite. Dokonca aj pre byty, kde žijú ľudia bez auta či vodičáku je potrebné vybudovať parkovacie státie. Trhová cena parkovacieho miesta na Nobelovej je aktuálne 10380 EUR s DPH s voľným prístupom a 13500 EUR s DPH s prístupom cez rampu. Miesta sú stále k dispozícii aj pre Vás. Viac info nižšie. Nedáva príliš zmysel, aby technická norma (a mesto) jednak vyžadovalo budovanie parkovacích miest (a obyvatelia si ich kupujú za tisíce eur) a zároveň iným obyvateľom by mesto hneď vedľa poskytlo parkovacie miesta úplne zadarmo. Akoby na to pozerali tí obyvatelia, ktorý do parkovacieho státia investovali 5, 10 či 15 tisíc eur. Navyše ak parkovacie miesta nie sú využité/predané, nemá zmysel stavať ďalšie. Samospráva nemá za cieľ vyriešiť skladovanie súkromného majetku fyzických ani právnických osôb na verejnom priestranstve bez ohľadu na to či ide o biliardový stôl alebo motorové vozidlo, ak naň ľudia nemajú miesto. Preto Vám odporúčam v prípade záujmu o parkovacie miesto/výstavbu parkoviska kontaktovať spoločnosť Istrochem Reality, ktorá vlastní väčšinu pozemkov v lokalite, alebo realitnú spoločnosť, ktorá predáva parkovacie miesta v novostavbách Nobelova N1 až N3. Aktuálne voľné parkovacie miesta na základe dopytu z 30.9.2019 v realitnej kancelárii Herrys. Parcela: 13443/103 Cena bez DPH: 11 250 € Cena s DPH: 13 500 €
Parcela: 13443/104 Cena bez DPH: 11 250 € Cena s DPH: 13 500 € Parcela: 13443/124 Cena bez DPH: 11 250 € Cena s DPH: 13 500 € Parcela: 13443/195 Cena bez DPH: 8 650 € Cena s DPH: 10 380 € Parcela: 13443/183 Cena bez DPH: 8 650 € Cena s DPH: 10 380 € Parcela: 13443/101 Cena bez DPH: 8 650 € Cena s DPH: 10 380 € Parcela: 13443/99 Cena bez DPH: 8 650 € Cena s DPH: 10 380 €

S pozdravom

Sekcia dopravy
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. október 2019

Rada

Ak developer vybudoval parkovacie miesta pre obytné domy N1 az N3, preco tam neparkujú nájomcovia tychto domov? A parkujú na podnikovej!!!? Na ulici kde parkujú obyvatelia bytových domov Nobelovej a podnikovej, ktore boli postavene pred vyse 30timi rokmi a mali moznost parkovat zadarmo?? Ak developer predava byt za vyse 150 tisic, preco nemoze do ceny zahrnut alebo skryť naklad na parkovacie statie??? ak bolo vybudované pre konkretny bytovy dom N1 az N3?? jasne ze si ho noví majitelia nekupia za 10tisic, ved ledva im banka požičala na byt a hypo nepokryva parkovacie statie ale keby bola povinnost predaja bytu vrátane parkovacieho miesta, nikto by nenamietal za cenu bytu navysenu o 10tisic, ani novy majitel, ani banka. hypoteka prislucha k bytu, nie k parkovaciemu statiu a tu je cely problem. Jednoducho Byty sa musia predavat s miestom a bude vyriešené všetko!! vy v mestskom urade si myslíte, ze jej super, nova vystavba, nove statia, situacia je vyriesena. Prd makovy! vyriesena bude vtedy ak developeri budu viazani predavat byty vratane parkovacích miest. A je to!
26. október 2019

Karol

Pan z magistratu je velmi inteligentny. Co mu asi tak hovori veta: Samosprávny kraj pri výkone samosprávy sa stará o všestranný rozvoj svojho územia a o potreby svojich obyvateľov. Hlavne koniec je dolezity: "POTREBY SVOJICH OBYVATELOV".

Ano suhlasim, ze do sukromneho majetku ho nic nie je, tak by mal prestat predavat sukromne parkovacie miesta a pricinit sa k vystavbe verejnych. Odkial vlastne ma ceny, ked zverejnene nikde nie su?
27. október 2019

Mia

Nobelova-parkovanie-problémové

Parkovanie Nobelova/Odborarska ulica. Vazeny p.starosta, chcela by som sa informovat ohladom PARKOVANIA na Nobelovej ulici. Od SEP 19 nas terorizuju mestsky policajti s parkovanim a "papucami" na nasich autach. Miest na parkovanie je zufalo malo (aj napriek odtiahnutiu starych aut - za ktore Vam dakujeme) zial nevyriesilo to nasu situaciu. Pribudol aj BUS pruh- je vsak obrovsky, nevidim dovod preco ked tu chodi 2x za hodinu maly autobus. Co znizilo parkovanie o minimalne 4 miesta. Kazdy tyzden dostanem min 1x papucu za parkovanie nech uz som na ktorejkolvek strane. Chapem ze policajti si robia svoju pracu, ale musi to byt ako v policajnom state? Sme slusni obcania, platime dane, mame BA,BL znacky, pokuty platit musim. Mame vraj parkovat na vlastnych pozemkoch kde je zelen.Toto je riesenie?
25. január 2020

Novomestan

Na Odborarskej predava vonkajsie statie (neoplotene, neohradene - cize verejne) za 7500 eur bez VEREJNEHO OSVETLENIA. Nutite ludi kupovat taketo miesta vazeny MAGISTRAT a MC, lebo VY IM TU PODMIENKU ABY VEREJNY PRIESTOR BOL RIADNE OSVETLENY nedate, vsak.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania