Havária na dažďovej kanalizácii.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Martin Nýdr 14. marca 2018

Zodpovedný: Magistrát!
Prosím o urgentné vyčistenie zanesenej dažďovej kanalizácie pod Dolnozenskou cestou, ktoré je v správe magistrátu- OSK. Ide o havarijný stav, potrubie je zanesené na vyše 90%. Úsek od Kutlíkovej po Antolskú! Voda pri daždi nemá ako odtekať a zatápa cyklopodchod. Všetky odtokové potrubia sme s Cyklokoalíciou dali pre mesto bezplatne vyčistiť a zmonitorovať, ale bez vyčistenia hlavných zberačov je to nemožné sprietočniť a všetko zadarmo nemôžeme robiť.

14. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou. Hlavné mesto SR Bratislava.
14. marec 2018

Jakub

Vcera to dali vycistit dobrovolnici, zaplatila Cyklokoalicia.
"Magistrát to zadával v minulosti firme Infra services a tá tvrdí že kanalizácia vedie do lesa, kde je zarastený trativod a magistrát preto plánuje jeho "opravu", Dnes sme zistili, že to tak nie je, ale naopak, kanalizačné rozvody sú plne funkčné, nepoškodené správne vyspádované a jediné čo je potrebné aby to všetko fungovalo - dať vyčistiť potrubia v strede Dolnozemskej cesty."
https://www.facebook.com/bratislavasluzby/posts/1216263971840742
15. marec 2018

cestár

Jakub, ďakujem Vám za Váš príspevok, ktorý len potvrdzuje moje komentáre na výkon funkcie "odborníkov" na magistráte pod vedením "nezávislého" primátora pána Nesrovnala, na čo sa snažím upozorňovať vo svojich príspevkoch. Vážení občania, chodte sa pozrieť na zrekonštruovanú, ešte stále nedokončenú križovatku v Lamači, absolútna nekvalita vykonaných stavebných prác a čo je najpodstatnejšie, v akom stave je tam prenosné dopravné značenie, ktoré je porozhadzované po stavbe a čo je najpodstatnejšie je osadenie vodicich dosiek, predeľujúcich komunikáciu na dva smery. V smere z mesta do Stupavy vodiace dosky by mali navádzať vodičov v pravej časti cesty, ale oni sú osadené tak, že vodičov navádzajú jazdou do ľava, do protismeru. Pýtam sa, prečo táto rekonštrukcia nebola ukončená do zimného obdobia aj s trvalým dopravným značením? Koľko finančných prostriedkov stojí každý jeden deň tohto značenia, koľko značiek bolo zničených a koľko bude stáť celkovo? Pýtam sa, čo robí stavebný dozor, kto, kedy a ako často kontroluje toto značenie? Takto bolo odsúhlasené v dopravnej komisii? Vážení, uvedomte si toto je cesta. Pán primátor, takto chcete realizovať opravy 9 radiál v roku 2018 ako slubujete? To si neviam predstaviť ten dopravný chaos čo tu nastane. Takto neodborne, diletansky bez akejkoľvek zodpovednosti chcete realizovať práce? Takéto lajdáctvo a neodbornosť si nedovoli ani komouši. Takto sa hospodári s mejetkov mesta, to nie je Váš majetok ale všetkých občanov. Hlavná vec, že ste si popridelovali nadštandartné platy bez akej zodpovednosti, však to platia občania na daniach. O zrealizovaných bezbarierových priechodov, ktoré sú v mnohých prípadov v rozpore so súčne platnou legislatívou a o samotnom výkone realizovaných prác to je tiež na zamyslenie. A takto Vás chce pán primátor ohúriť pred volbami, ďakujem neprosím, stačilo.
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, požiadali sme o spoluprácu a pomoc Infra services. Po preverení stavu dažďovej kanalizácie sa budeme snažiť potrubie čo najskôr vyčistiť.

S pozdravom Oddelenie správy komunikácií. Hlavné mesto SR Bratislava.
12. máj 2020

Martin Uváček

Infra Service minuly rok skončili. Rieši sa nejak tento problém?
13. jún 2020

Martin Uváček

Súvisí s tým nejak táto aktuálna rozkopavka?
28. apríl 2023

Martin Uváček

Vie sa magistrat konečne po rokoch vyjadrit k riešeniu tohto podnetu? Potrebné im ho opäť preposlať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania