Nevhodný spomalovač

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Martin Z 02. apríla 2018

Dobry den
Na krizovatke Sibirska Kyjevska bol nedavno namontovany spomalovac. Ten tu bolo treba uz davnejsie, takze som rad ze sa konecne objavil. Nie som vsak spokojny s tym kde a v akej forme.
1. Preco je namontovany na Sibirskej, ked vacsina aut sa ruti prave dole kopcom z Pionierskej a pritom neda prednost autam ani cyklistom na hlavnej ceste, nehovoriac o chodcoch.
2. Ked uz sa montuju spomalovace, mysli pri tom aj niekto na cyklistov? Preco je spomalovac namontovany po celej sirke cesty? To aby nahodou cyklista jazdiaci po "cykloceste" neohrozil niekoho svojou neprimerane rychlou jazdou?

Dakujem

03. apríl 2018

Eo

presne ako pisete, aby cyklista neohrozil chodca svojou nedbanlivostou a nepozornostou, pretoze vacsina cyklistov nevie co to znamena dat pednost chodcovi na prechode ....
12. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Kancelária starostu
12. apríl 2018

Nacbo Ynmynona

"Na cyklistických cestičkách a cyklistických pruhoch sa zakazuje používať spomaľovacie prahy, nakoľko môže dôjsť k pádu (hlavne detí) pri nečakanom nabehnutí bicykla." zdroj: http://www.ssc.sk/files/documents/technicke-predpisy/tp2014/tp_07_2014.pdf
Tu má samozrejme väčší význam spomaľovač na Kyjevskej. Rozdiel v rýchlostiach je neporovnateľný. A keď už má byť spomaľovač na ceste, kde sa čo i len predpokladá pohyb cyklistov, tak odporúčam inšpirovať sa v Rači. Na Alstrovej pri kostole je spomaľovač, ktorý takto neohrozuje cyklistov a zároveň plní svoju funkciu voči autám.
12. apríl 2018

Martin Z

Dakujem za doplnenie mojho podnetu. Takto nejako som si to predstavoval (sedliackym rozumom). Cakam ako zareaguju kompetentni.
01. jún 2018

Martin Z

Pribul novy retarder z Kyjevskej. Dakujem

K navrhu riesenia troch retarderov, ktore sa nachadzaju na Sibirkej. Videl som nedavno ako je riesene spomalenie aut na Peknej ceste, alebo na Alstrovej v Raci. Nedalo by sa tieto retardery vymenit za take ako su tam?
30. október 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Z Kyjevskej je plný aby zabrzdil auta dolu kopcom, zo Sibírskej prerušovaný kvôli cyklotrase.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania