Zanedbaný šípkový sad

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Matúš Krempaský 03. apríla 2018

Chcel by som poukázať na starý a zanedbaný šípkový sad západne od Brižitskej ulice, v relatívnej blízkosti futbalového štadiónu a Kaplnky Ružencovej Panny Márie. Okrajom sadu vedie relatívne udržiavaný chodníček využívaný turistami, pred niekoľkými rokmi existoval aj chodník križujúci spomínaný sad, dnes je však už neprechodný z dôvodu neudržiavania a zarastania. Celý sad má veľký rekreačný potenciál (pikniky, trávenie času...) nakoľko poskytuje krásne výhľady na Záhorie, Lamač, celú Dúbravku a aj značnú časť Bratislavy, no v súčasnom stave na ňom dominujú kríky a ostružiny vďaka ktorým je rezervoárom pre množstvá diviakov, ktoré tu nachádzajú celoročné útočisko, čo vzhľadom na blízkosť domov a lesných chodníkov nie je žiaduce. Skultúrnením lokality by sa obec obyvateľom určite zavďačila.

04. apríl 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

dobry namet pre DEVELOPERA
04. apríl 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

dobry namet pre DEVELOPERA
04. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Tieto pozemky sú vo vlastníctve fyzických a právnických osôb a nie mestskej časti alebo magistrátu,
V súčasne platnom územnom pláne je územie klasifikované ako kód 1203, trvalé trávnaté porasty. Jedná sa o územia, ktoré by sa mali ponechať v prírodnom stave.

Nemáme vedomosť, že by kedykoľvek v minulosti na území Dúbravky, prípadne na Slovensku existovali "šípkové sady" ako ste to nazvali. Na každom nevyužívanom voľnom priestranstve v blízkosti lesa začnú skôr či neskôr postupne narastať kríky a dreviny. takisto na tejto zrejme pôvodnej lúke sa uchytili šípkové kry a postupne sa rozrastajú. Zasahovať do tohto územia mestská časť nemá žiaden dôvod a ani neplánuje.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. apríl 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

cize teraz admin bude smerovat podnet na majitelov pozemkouv?..
04. apríl 2018

Matúš Krempaský

Práve pre prirodzené zarastanie by sa trávnaté plochy mali kosiť /spásať, no to sa dnes zjavne už nevypláca. Dúbravka by mohla mať obdobu kukuričáku na Dlhých Dieloch...
11. marec 2021

Peter

To vysvelenie pana Bagara je priam rozpravkove. Ak predstavitel Dubravky tento sad pomenuje ako naletovu zelen, bud tam v zivote nebol, alebo sa do Dubravky dostal len nedavno. Staci si pozriet hocijaku satelitnu snimku a rad si vypocujem vysvetlenie ako dokaze priroda tak perfektne v liniach "rozrast" sipkove kry. Normalne dubravsky div :)

Zaroven tato lokalita nie je len tak z nicoho nic vedena v katastri ako orna poda. A nie je len tak, ze tuto ornu podu vlastnia (aj) potomkovia povodnych dubravcanov.

https://www.google.sk/maps/@48.1904656,17.0199014,208m/data=!3m1!1e3

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.