Znečistená Filiálka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Zuzana 08. apríla 2018

Na Filiálke je momentálne veľa smetí, výkalov a kadejakého iného bordelu. Dokonca si dal niekto tú námahu, že tam vyhodil sedačku. Aj keď viem, že toto územie majú na starosti ŽSR, evidentne sa o jeho čistotu nezaujímaju. Predsa len tu žijeme a denne sa cez toto územie mihne veľa ľudí, možno by nebolo odveci aspoň raz do roka to vyčistiť, prípadne zorganizovať brigádu. Tiež si myslím, že je nutné na tú novú cestičku zo zámockej dlažby, čo vedie od novostavieb na Kukučinovú ulicu osadiť aspoň nejaké kontajnery a pravidelne ich vynášať. Do budúcnosti by sa tak predišlo znečisteniu a aj väčšina psíčkarov by odpratávala výkaly.

12. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie majiteľovi pozemku ŽSR.


Kancelária starostu
03. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Odpadky v priestoroch Železničnej stanice Bratislava Filiálka boli vyzbierané zamestnancami ŽSR.
V súčasnosti sa pripravuje pokosenie plôch stanice.


Kancelária starostu
08. jún 2019

Martin Uváček

Včera a dnes bola Filiálka zase komplet vyčistená zelenou hliadkou a dobrovoľníkmi. Vyzbieralo sa odhadom 170 vriec odpadu a množstvo väčšieho bordelu. A verte že vyťahovať bordel z bezdomoveckehó wc nebolo nič príjemné. Už len to pokosiť.
21. jún 2021

Martin Uváček

Podnet je potrebné opäť preposlať samospráve, resp. zodpovednému subjektu.
27. december 2021

Ctibor

Trnavské mýto-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Filialka,nakopeny neporiadok,odpad rozneho druhu.
27. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný zodpovednému subjektu s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

problém znečisťovania pozemku Bratislava Filiálka riešime niekoľko rokov. Ako sme už v minulosti uviedli, za ostatné roky Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vynaložili desaťtisíce eur na vyzbieranie a odvoz komunálneho a stavebného odpadu, ktorý tam navozili obyvatelia Bratislavy. Navyše sme museli zatarasiť garáže, ktoré majú svojich majiteľov, ale sa k nim nehlásia, pretože ich začali obývať ľudia bez domova. Práve títo ľudia vyberajú kontajnery pri obytných domoch v blízkosti a prevážajú to na uvedený pozemok.

Pri každej nelegálne uloženej skládke odpadu postupujeme v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a ohlasujeme ju na príslušný Okresný úrad na oddelenie životného prostredia. Vzhľadom na to, že vždy ide o komunálny alebo stavebný odpad v zmysle tohto zákona odstraňuje mestská časť. Žiadny odpad, ktorý sa nachádza na stanici Bratislava Filiálka nepochádza z činnosti ŽSR.

Máme za to, že vaše upozornenie by malo smerovať na mestskú časť Bratislava - Nové Mesto, aby vytvorili stojiská odpadov s uzamykateľným oplotením.

V objekte ŽST Bratislava Filiálka vykonávame pravidelne kosenie a výrez porastov či už vlastnými kapacitami, alebo externými dodávateľmi. V tomto roku sme zaplatili za úpravu pozemkov externým firmám viac ako 10 000,-€.

Na hraniciach objektu sú umiestnené tabule s oznámeniami o zákaze vstupu, mimo spojovací chodník ulíc Kukučínova - Filiálne námestie.

Obyvatelia zákaz vstupu nerešpektujú, pohybujú sa po celom areáli a znečisťujú tento priestor. Pravidelne riešime umiestnený odpad nahlasovaním na odbor životného prostredia.

Tak isto sa nedodržiava zo strany vodičov zákazová značka na vstupe do areálu železničnej stanice z ulice Šancova. Minulý mesiac sme po dohode s Políciou SR pristúpili k uzatvoreniu všetkých nelegálnych vstupov pre motorové vozidlá okrem vjazdu zo Šancovej ulice. Koncom tohto mesiaca hodláme uzatvoriť za asistencie polície aj tento vstup.

Radi by sme týmto aj vyzvali občanov, aby pri spozorovaní poškodzovania štátneho majetku, túto skutočnosť nahlásili na Políciu SR. ŽSR ako správca objektu má len obmedzené možnosti na zabezpečenie tohto objektu a nedisponuje ani represívnou zložkou, ktorá by za porušovanie zákazov mohla udeľovať pokuty.

Prajem pekný deň,

Ing. Ľubomír Mitas
Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
Klemensova 8, 813 61 Bratislava
13. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
25. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z oddelenia životného prostredia a územného plánovania by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený. Dňa 4.1. a 5.1. bol odpad na Filiálke zamestnancami EKO podniku VPS vyčistený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania