Dobudovanie ihriska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

plocha na križovatke Víťazná-Oráčska - stojí tu jedna šmykľavka, bolo by možné doplniť hracie prvky a vytvoriť tak hraciu zónu pre deti ako aj priestor pre stretávanie komunity obyvateľov zo zástavby rodinných domov? viem byť nápomocná v prípade žiadania o malý grant na zabezpečenie takéhoto zámeru

17. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

téma vybudovania ihriska s detskými hracími prvkami na tomto mieste tu bola otvorená už pred niekoľkými rokmi. Mestská časť vtedy pracovala na zverení pozemku, pretože ten patrí Pozemkovému fondu, navrhla hracie prvky a podobne. Nakoniec sa však ukázalo, že ihrisko na tomto mieste nechcú obyvatelia okolitých rodinných domov, ktorí preferujú pokojné a tiché prostredie ako doteraz, nie ihrisko.
Preto by sme Vás chceli požiadať, aby sme sa vyhli podobnej situácii ako v minulosti, aby ste svoj návrh najskôr prekonzultovala s majiteľmi tamojších domov okolo spomínaného pozemku a po získaní ich súhlasného stanoviska sa mestská časť pustí do práce a požiada Pozemkový fond o zverenie pozemku.

Ďakujeme za pochopenie a zostávame s pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
19. apríl 2018

Miroslava Rakovská

Dobrý deň,
ďakujem za rýchlu odpoveď a ospravedlňujem sa za mrhanie Vášho času. Naša rodina sa do tejto lokality prisťahovala len nedávno a nevedela som, že táto téma na predmetnom pozemku už bola kedysi otvorená, zároveň mi nenapadlo, že prístup pri riešení priestorov, ktoré by mohli slúžiť pre verejnosť je odlišný v prípade obyvateľov bytoviek a rodinných domov, donedávna sme totiž bývali v bytovke ktorá susedila s ihriskom (a je takých v Rači viac) a neviem o tom, že by niekto zisťoval, či obyvateľom ruch z ihriska prekáža, preto som predpokladala, že bude vhodné obrátiť sa priamo na mestskú časť.
Ešte raz vďaka, že ste sa týmto podnetom zaoberali,
s pozdravom
Rakovská.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.