Opustená Škoda Fabia na Roľníckej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
dobrý_sused 02. mája 2018

Poprosil by som o odstránenie dlhodobo odstavenej Škody Fabia bez platnej TK/EK z parkoviska na Roľníckej ul.

04. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán sused,
ďakujeme za podnet č. 51353 „Opustená Škoda Fabia na Roľníckej ulici“. Vo štvrtok 03.05.2018 pracovník mestskej časti Bratislava-Vajnory preveroval tento podnet a zistil, že na parkovisku na Roľníckej ul. č. 98 je zaparkované osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia, bielej farby. Vozidlo však nevykazuje znaky „starého“ motorového vozidla, nepoškodzuje, neohrozuje ani nenarúša estetický vzhľad obce. Na základe uvedeného mestská časť Bratislava-Vajnory nemôže zabezpečiť odstránenie predmetného vozidla v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch. Keďže vozidlo má neplatnú EK a STK /ukončená v mesiaci marec 2018/, čím držiteľ tohto vozidla porušil povinnosť v zmysle zákona č. 725/2004 Z.z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných podnet postúpime na Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, Okresný úrad Bratislava, z dôvodu vecnej a miestnej príslušnosti na ďalšie konanie. Zároveň budeme žiadať okresný úrad aby nás o postupe informoval.

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory




19. máj 2018

Anonymný užívateľ

Ešte jeden tip, ako sa zbaviť vrakov: Odporúčam prispievateľom na tento portál zasielať podnety o vozidlách bez platnej TK a EK priamo aj na Okresný úrad Bratislava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií. Bude to rýchlejšie a určite účinnejšie! :-)
https://www.minv.sk/?okresny-urad-bratislava
P.S. A aj mestské časti by mali automaticky zasielať informáciu o takýchto vozidlách na Okresný úrad Bratislava - Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií.
23. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spomínané vozidlo sa už na parkovisku nenachádza.


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania