Boj proti vizuálnemu smogu schvaľovaním bilboardov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Ján 07. mája 2018

Mesto neustale deklaruje, ako bojuje proti bilboardom a vizualnemu smogu. Pan primator si robi PR v telke, ako dava s partiou robotnikov dole bilboard. No a potom ked kamery odidu, tak zacnu hned nove vznikat ako huby po dazdi. A jeden taky vznikol aj na Heckovej v Raci.
Majitelia pozemku, na ktorom vznikol su:
1. Stovíček Stanislav, Líščie nivy 6, Bratislava, SR
Podiel: 1/2
3. Balent Roman r. Balent, Jána Jonáša 6185/17, Bratislava, SR
Podiel: 1/4
4. Gajdošová Nicolla r. Balentová, Mgr., Slatinská 5021/16, Bratislava, SR
Podiel: 1/4

Kto im toto schvalil? Preco si tu hocijaky nimand moze hocikde postavit bilboard a ludia to musia trpiet? Ak chce mesto naozaj bojovat, tak nech schvali zakon o zakaze bilboardov. Hazard zakazat vedeli, tak sup aj toto.

08. máj 2018

BAnonym

Absolutny suhlas! Dalsie 2 pribudli par dni dozadu (samozrejme od rakoviny Bratislavy - firmy BigMedia) kusok odtial na rohu Heckova-Zitna, hned oproti zastavke elektriciek smer Raca. Je tam momentalne 13 (!!!!!) billboarodv v rade na tom rohu.
11. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stavebný úrad po predložení žiadosti o povolenie reklamnej stavby a potrebných dokladov musí umiestnenie reklamnej stavby povoliť. V prípade reklamnej stavby na Hečkovej je umiestnená na súkromnom pozemku s platnou nájomnou zmluvou. Primátor môže ovplyvňovať umiestnenie reklám výlučne na pozemkoch hlavného mesta, tým, že nevydá žiadateľovi nájomnú zmluvu na pozemok. Ak by reklamy nemali byť osádzané na celom území Bratislavy, muselo by hlavné mesto takéto obmedzenie zapracovať do územného plánu mesta.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
11. máj 2018

LS

Keby trocha chceli, vedia ovplyvnit aj sukromne pozemky, upravou zakona. Samozrejme nie zo dna na den, ale neustalou snahou o zlepsovanie zivota v meste.. vyhovorky ako u deti v skolke.

Robi mesto na niecom? planuje nejaku zmenu?
11. máj 2018

Ján

"Ak by reklamy nemali byť osádzané na celom území Bratislavy, muselo by hlavné mesto takéto obmedzenie zapracovať do územného plánu mesta."
No a to sa samozrejme uradnikom platenym z nasich dani tak strasne nechce. Naco nieco proaktivne riesit, ked tu mozem hodit nejaku vyhovorku a prepnut stav podnetu na "vyrieseny". A na dnes mam splnene.
By som chcel vidiet, ako by sa pani Miklankova alebo pan Pilinsky tvarili, kebyze vedla ich domu (alebo inde v Raci) postavim nejaky bilboard s textom, ktory by ich "nesetril".
Dalsi pripad, ktory ma utvrdzuje v tom, ze tento portal je jedna zumpa, kde sa len davaju podnety a kasle sa na ne. Autori by sa mali zamysliet, ci sa chcu podielat na takejto ubohosti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.