Keď aj pokosia - tak to vyzerá ako spustnutá krajina - Lúky 7, 8

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
A. Somodi 17. mája 2018

Hordy koscov, ktore raz az dva krat do roka "pokosia" travu na Lukach 7 a 8, nechavaju opakovane spustosenu krajinu, z ktorej sa porast dlhodobo spamatava. Toto ozaj nemoze kosit mestska cast, nakolko su to verejne priestranstva? Ako inde v Petrzalke. A potom fakturovat vlastnikom co vlastia tie pozemky? Do kedy my budeme byvat ako druhorady obcania Petrzalky, ked platime iste dane ako vsetci Petrzalcania?

22. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava-Petržalka zabezpečuje kosenie trávnikov na tých pozemkoch, ktoré boli zverené do správy mestskej časti a nemôže vynakladať finančné prostriedky z rozpočtu mestskej časti na kosenie súkromných pozemkov. V lokalite Lúky 7-8 je cca 70% pozemkov, ktoré nie sú v správe mestskej časti, ale sú vo vlastníctve viacerých spoločností. Snahy mestskej časti o spoločnú dohodu pri zabezpečovaní údržby zelene v tejto lokalite neboli úspešné. Vlastníci pozemkov sú vyzvaní na zabezpečenie kosenia na pozemkoch v ich vlastníctve a v prípade nesplnenia si povinností zo strany vlastníkov pozemkov mestská časť postupuje v zmysle zákona o správnom poriadku a to konaním vo veci uloženia pokuty.

mestská časť BA-Petržalka
29. máj 2019

Monika

A tá akože "pokosená" tráva tu teraz bude do kedy hniť? Celé kosenie je otras a hanba. Kosí sa až keď má tráva viac ako meter a konečný výsledok je via ako otrasný. Je to tu ako ma smetisku.
29. máj 2019

A. Somodi

Áno, opakuje sa to každý rok. Ako cez kopirák. Ale neuveriteľné veci sa udiali. Dnes ten " hnoj " boli odviesť. Neveril som vlastným očiam. Tak že veľká pochvala.
V piatok mám v pláne zasa kosiť okolo budovy a bol som nachystaný, že ten "hnoj" budem musieť odpratať do kontajnerov, aj keď viem, že to tam nepatrí a že by som to nemal. Ja ale lepšie riešenie v takýchto prípadoch nemám.
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, kosby v minulom roku už prebehli, podnet je neaktuálny.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania