Nepokosená tráva - detské ihrisko Krasnohorská - Lúky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
A. Somodi 17. mája 2018

Toho roku este nekosena trava okolo detskeho ihriska a prilahlych pozemkoch na Krasnohorskej. Deti s alergiou si tu tazko najdu priestor, ako aj rodicia alergici. A vecer si tam uz pomali mozu hladat stratene deti v trave.

18. máj 2018

Odpoveď samosprávy

V okolí Krásnohorskej ulice v lokalite Lúky 7-8 sú pozemky, ktoré nie sú zverené do správy mestskej časti ( jedná sa o cca 70 % pozemkov). Vzniknutú situáciu vo veci kosenia trávnikov riešime s vlastníkmi predmetných pozemkov.
V prípade, že z ich strany nedôjde k náprave, mestská časť bude postupovať v zmysle platných predpisov v správnom konaní vo veci uloženia pokuty.


mestská časť BA-Petržalka
18. máj 2018

A. Somodi

Trávu pokosili včera 17.05.2018. Ďakujeme.
Vyjadrenia samosprávy sú tie iste vety opakujúce sa 18 rokov, za ten čas čo tu bývame. Ale situáciu to nerieši. Tie pozemky sú súčasťou ulíc a verejných priestranstiev Petržalky. Žiadne uzavreté, súkromné pozemky. Kým nebude ochota, urobiť zákon, že kosenie trávy, odpratávanie snehu, starostlivosť o stromy a zeleň na všetkých verejných priestranstvách a uliciach Petržalky robí pravidelne mestská časť a následne si za tieto úkony vystaví faktúry daním súkromným subjektom, NIČ sa nezmení. Jedine takto môžeme dôstojne tu bývať, ako ostatný obyvatelia Petržalky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania