Zákaz státia na Gen.Svobodu otoč

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

V riešení
meno
Michal Lichvár 04. júna 2018

na gen.svobodu otoč parkovávajú v zákrute autá, poväčšine dodávky. Znemožňujú viditeľnosť do zákruty, čo je problém kvôli oproti idúcim autám (ktoré prechádzajú do protismeru kvôli absencií dopravných čiar) aj kvôli chodcom, ktorí tadiaľ chodia po vystúpení z autobusu.

08. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dopravné značenie na Ulici Gen. Svobodu nebolo v tomto roku obnovované, nakoľko celá komunikácia sa do dvoch týždňov začne rekonštruovať. Po jej skončení bude na ceste čiastočne zmenený dopravný režim a na novom asfalte vyznačené vodorovné dopravné značenie.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
09. jún 2018

Michal Lichvár

Dobrý deň, ďakujem za informáciu. Jedná sa hlavne o (ne)parkovanie, nielen o vodorovné dopr.značenie (čiary). Keď o dva týždne začnete s prerábkou povrchu ulice, už tam nebudú môcť dodávky parkovať?
11. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, cestný zákon nerozlišuje osobné vozidlá, dodávky a nákladné vozidlá, ale len vozidlá do 3,5 t, a vozidlá nad 3,5 t. Dodávky sú vozidlá do 3,5 t, čiže sú posudzované rovnako ako osobné vozidlá. Nie je možné im dopravnou značkou a v podstate ani nijak inak zakázať parkovať bez toho, aby sa tam zakázalo aj parkovanie osobných vozidiel. Parkovanie po rekonštrukcii komunikácie na Ul. gen. Svobodu, ktorá začne na budúci týždeň, bude rozvrhnuté tak, aby boli zachované dostatočné rozhľadové polia v križovatkách. Či to však vodiči budú rešpektovať je otázne, nakoľko aj dnes sa na sídlisku Juh parkuje od križovatiek, cez chodníky až po trávniky. Preto je dôležité vystavať nové parkovacie miesta a zaviesť reguláciu parkovania s prihliadnutím najmä na potreby obyvateľov s trvalým bydliskom na sídlisku Juh.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
14. jún 2018

Michal Lichvár

Vyzerá to tak, že problém sa vyriešil umiestnením dočasnej aut.zastávky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania