Parkovanie taxíkov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Staromešťan 19. júna 2018

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, kedy začne mestská polícia/mesto riešiť nelegálne parkovanie taxíkov na Obchodnej ulici. Každý deň tam na chodníku stávajú taxíky a blokujú cestu chodcom. Priložené fotografie boli urobené cez víkend, takže na nich nie je zachytené množstvo ľudí, ktoré daným miestom prechádza. Stávajú tam či cez deň alebo v noci. Taxíky tam nemajú vyhradené žiadne miesto a napriek tomu tam stoja, ako keby to bolo ich stanovisko. Po požiadaní pánov taxikárov, nech tam neparkujú, je človek poctený nadávkami a agresívnym správaním. (tu by som podotkol rozdielnosť prístupu taxikárov a vodičov bohužiaľ nateraz zakázaného Uberu, ale to teraz nechcem riešiť, aby sa riešil problém s parkovaním)
Ďakujem za odpoveď.

20. jún 2018

Staromešťan

Update....a rád budem pridávať pravidelne
27. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov. V každom prípade, pokiaľ ste svedkom situácie, že vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, je potrebné ohlásiť to Mestskej polície na skrátené číslo 159, ktorí pošlú najbližšiu voľnú hliadku na preverenie.

Ďakujeme za pochopenie a pekný deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. marec 2019

Ján Richter

Obchodná-parkovanie-problémové

Neustale statie taxikarov na miestach kde to nie je povolene.
15. marec 2019

Staromešťan

Stále to nikto nerieši. Mestská aj štátna polícia prejde okolo niekoľko krát za deň,ale šoféra ani len neupozornia. Ak tak urobí bežný občan, obdrží od pánov taxikárov spŕšku nadávok a urážok. Ale to už je taký bratislavský taxikársky kolorit....keby iba doviezli zákazníkov,nikomu by to nevadilo,ale páni taxikári si tam urobili nepovolené stanovisko.
15. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
na základe poslednej aktualizácie podnetu sme o riešenie podnetu opätovne požiadali magistrát. Naposledy bola zodpovednosť určená na MsP, pričom v ich stanovisku odznelo, že problém môže byť riešený iba priamo na mieste privolaním hliadky. Z toho dôvodu sme oslovili samosprávu s prosbou o systematické riešenie, ktoré by mohlo tento problém vyriešiť.

Juraj Hurný
[email protected]
16. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
22. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
posielame vyjadrenie mestskej polície.

Hliadky Expozitúry MsP Bratislava I venujú dopravnej situácii v pešej zóne na Obchodnej ulici pozornosť v priebehu výkonu služby popri plnení ďalších svojich zákonných úloh. V dobe od 1. 12. 2018 do 10. 3. 2019 riešili 13 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchaných porušovaním zákazu vjazdu, resp. zákazu státia určeného v príslušných ustanoveniach zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov. V nastávajúcom období pripravujeme ďalšie zintenzívnenie výkonu služby MsP v danej lokalite.

Pre čo najpružnejšie riešenie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky MsP odporúča neodkladné oznámenie priestupku na linke 159; na miesto oznámenia budú vyslané hliadky MsP k prevereniu a zákonnému riešeniu oznámenia.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
15. október 2022

Martin Uváček

Je tento Pidnet ešte aktuálny?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania