Zberný dvor v Dúbravke - kedy bude zriadený?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Pozorovatel 21. júna 2018

Dobry den pan prednosta Bagar,

touto cestou by som rad otvoril diskusiu k dlhodobo neriesenemu problemu pocas niekolkych volebnych obdobi v Dubravke a to zriadenie zberneho dvora.

Nebolo by mozne po dohode s mestom, ktoremu pozemky patria, umiestnit kontajnery na dlhodobo nevyuzivanych betonovych plochach v areali Hasicskej stanice s vjazdom z Agatovej (vid obrazok)?
1/ pozemok je oploteny
2/ je vybetonovany
3/ predpokladam, ze elektrinou a vodou by nemal byt problem
4/ Pokial by bol vjazd z Agatovej od OC Dubrava, tak by pripadna kolona stojacich vozidiel nebranila vyjazdu hasicskej techniky
5/ v okoli sa nenachadzaju bytovky, cize pripadny ruch z cinnosti, by nikoho neobtazoval

21. jún 2018

Ladislav Ladislav

Vážený pán Pozorovateľ, v okolí sa nachádzajú a naďalej rastú ďalšie bytovky... A budú pribúdať aj z opačnej strany - od Borov. Evidentne, Vás by na Agátovej umiestnený zberný dvor neobťažoval. Pokiaľ ale viem, tak o zbernom dvore sa uvažovalo na ulici Na vrátkach - tam na "hrane" diaľnice asi bytovky neporastú, aj keď...jeden nikdy nevie.
21. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Musím vás zásadným spôsobom poopraviť. Problematiku zberného dvora v Dúbravke sme začali riešiť hneď na začiatku volebného obdobia v roku 2015. O situácii pravidelne informujeme obyvateľov, napr. aj v Dúbravských novinách. Zásadným problémov bol výber vhodného pozemku. Mestská časť nemá vo vlastníctve žiaden vhodný pozemok, ktorý by mohol slúžiť takémuto účelu a preto sme sa potrebovali dohodnúť s magistrátom a v spolupráci s nimi nájsť vhodný pozemok. Po zvážení niekoľkých alternatív padlo konečné rozhodnutie o zriadení zberného dvora pri veterinárnej poliklinike na Poliankach, v areáli bývalého záhradníctva. Prevádzkovateľom zberného dvora bude spoločnosť OLO a zberný dvor bude slúžiť predovšetkým obyvateľom Dúbravky, Karlovej Vsi a Lamača. V súčasnosti prebiehajú prípravné a projekčné práce, ktoré zadáva magistrát a predpokladáme vybudovanie a otvorenie zberného dvora v roku 2019.



Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
21. jún 2018

Pozorovatel

- k odpovedi p. Bagara: drzim palce, aby sa na samospravu tyzden po otvoreni zberneho dvora nezosypala kritika nad vyberom miesta, kedze bude v susedstve existujucich panelakov, co sa dalo uz vopred predpokladat pri vybere lokality, kedze zberny dvor pocas svojej cinnosti emituje hluk. Kto bol na Ivanskej v zbernom dvore vie o com hovorim ... Zaroven pokial ma sluzit pre Dubravku, Lamac a Karlovu Ves o to viac ...

- k prispevku p. Ladislava: prejavili ste obavy nad mojim navrhom v areali hasicskej stanice, pricom v okoli sa zatial nachadzaju volne zaburinene plochy, co vsak samozrejme neznamena, ze buducnosti sa na nich neplanuje vystavba.
Bol to navrh na otvorenie diskusie, nevedel som, ze uz padlo konecne rozhodnutie ako ho popisal v odpovedi p. Bagar.
Len na okraj terajsia 2 (planovana 3) kolajna trat do DNV emituje celkom slusny hluk + prevadzka hasicskej stanice pri vyjazde na zasah tiez nie je bezhlucna ...
10. august 2018

Pozorovatel

upresnujem moje vyjadrenie k odpovedi p. Bagara

Ked som si povodne v rychlosti precital (a zaroven prehliadol blizsiu lokalizaciu na Poliankach), ze ZD ma byt umiestneny "v areáli bývalého záhradníctva. " tak som si to automaticky spojil so zahradnictvom Carni Herba na Drobneho, preto som spominal panelaky a ich obyvatelov v susedstve...

Dufam, ze sa zamer na Poliankach cim skor zrealizuje.
24. február 2019

Pozorovatel

@admin

Okresny urad Bratislava vydal 15.1.2019 rozhodnutie:
"Navrhovaná činnosť „Zberný dvor v Mestskej časti Bratislava - Dúbravka“, ktorej účelom je vytvorenie priestoru na dočasné uloženie odpadov pred ďalším nakladaním s ním, umiestnená v Bratislavskom kraji, v okrese Bratislava IV., v mestskej časti Bratislava - Dúbravka, na pozemku C-KN s parc. č. 2520/12 v k. ú. Dúbravka,
s a n e b u d e p o s u d z o v a ť
podľa zákona č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
https://www.enviroportal.sk/eia/dokument/286168?uid=8cd968937ff8eb5901fae6f2da12701e43b7ff50

Z tohto dovodu by som chcel poziadat pracovnikov MU Dubravka o informaciu, aky je dalsi casovy harmonogram prac na zriadeni zberneho dvora a aky je planovany termin otvorenia?

Dakujem
26. február 2019

Odpoveď samosprávy

Podľa informácií z magistrátu mal by byť zberný dvor vybudovaný v roku 2019 ako sa plánovalo. V návrhu kapitálových investícií magistrátu na rok 2019 sú vyčlenené prostriedky na vybudovanie nášho zberného dvora. Rozpočet hlavného mesta ale ešte nebol predložený na rokovanie a teda ani schválený mestským zastupiteľstvom. Práce môžu začať až po jeho schválení.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
01. august 2019

Pozorovatel

@admin

Dobry den,

rozhodnutie o posudzovani vplyvu na zivotne prostredie nadobudlo pravoplatnost dna 18.3.2019.
https://www.enviroportal.sk/sk/eia/detail/zberny-dvor-v-mestskej-casti-bratislava-dubravka

Rozpocet BA na rok 2019 bol schvaleny.

V akom stadiu riesenia sa aktualne nachadza vybudovanie zberneho dvora pre Dubravku na ulici Polianky?
Vcera som isiel okolo buduceho umiestnenia a z ulice Polianky nebolo vidiet na pozemku ziadnu aktivitu...
https://www.enviroportal.sk/eia/dokument/277764?uid=707060f2a843693c704117da74c7f6cf19d3fd81
03. august 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol preposlaný zodpovednej inštitúcii,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
27. august 2019

Pozorovatel

@admin

Poprosim vyziadat stanovisko od samospravy, aky je harmonogram vystavby zberneho dvora a kedy planuju jeho otvorenie.
Dakujem
28. august 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol preposlaný zodpovednej inštitúcii,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
28. august 2019

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti prebieha územné konanie na objekt zberného dvora. Stavebný úrad našej mestskej časti kompletizuje potrebné súhlasy a povolenia dotknutých orgánov. Podľa aktuálnych informácií z magistrátu otvorenie sa predpokladá v roku 2020.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
02. september 2019

Odpoveď samosprávy

Upresnenie aktuálnej situácie k zbernému dvoru na Poliankach od Stavebného úradu:
Navrhovateľ Magistrát Hl. mesta SR Bratislavy, požiadal o vydanie územného rozhodnutia o využití územia a umiestení stavby na stavbu s názvom „Zberný dvor v MČ Bratislava-Dúbravka“ s miestom stavby Polianky, ktorý bude slúžiť na dočasné uloženie vytriedených zložiek komunálnych odpadov a ich následný odvoz na ďalšie využitie (biologický rozložiteľný odpad z údržby zelene, drobný stavebný odpad, plasty, papier, textílie, sklo). 

Nakoľko  predložená žiadosť spolu s prílohami neposkytovala dostatočné podklady pre vydanie územného rozhodnutia, stavebný úrad vyzval navrhovateľa na doplnenie podania a konanie prerušil. Stavebný úrad bude v konaní pokračovať po doplnení požadovaných dokladov.
Kto? Stavebný úrad

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
02. september 2019

Pozorovatel

Dobry den pan Bagar,

dakujem za detailnu odpoved.
Realne mi to vychadza, ze ak sa zberny dvor otvori na Vianoce 2020 mozu si obyvatelia Dubravky gratulovat...
A pritom ak to velmi zjednodusim, bavime sa o stavbe betonovej plochy s unimobunkou pre personal...
30. apríl 2020

Pozorovatel

@admin, prosim zaslat samosprave

Dobry den pan Bagar,

dovolujem si Vas oslovit po 8 mesiacoch od Vasej odpovede s otazkou, ako sa pokrocilo v rieseni realizacie zberneho dvora a aky je harmonogram naslednych krokov?

Dakujem
03. máj 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
19. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Aktuálne celý proces získania stavebného povolenia na vybudovanie zberného dvora je už niekoľko mesiacov pozastavený, pretože sa uvedomelý občan odvolal proti vydanému výrubovému povoleniu. Príslušný spis bol odoslaný na Okresný úrad, ktorý ako odvolací orgán rozhodne o tomto odvolaní.
Úprimne povedané, nerozumiem takýmto ľuďom. Už sme mohli mať všetci čoskoro k dispozícii zberný dvor a skutočne šetriť životné prostredie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
20. máj 2020

Pozorovatel

Obyvatelom Dubravky nic ine neostava iba cakat...

"Riesit" napriec 3 volebnymi obdobiami od roku 2013 "vybetonovanu plochu pod kontajnery" s pripojkou elektriny a vody s napojenim na komunikaciu, tak na to nech si urobi kazdy obcan svoj nazor.

Tu je popisana na 2 stranach cela historicka anabaza https://zastupitelstvo.bratislava.sk/data/att/24402.pdf
01. august 2020

Pozorovatel

@admin, prosim zaslat samosprave

Dobry den pan Bagar,

dosiahol sa po cca 2,5 mesiaci od poslednej informacie nejaky progres?
(19.5.2020: Aktuálne celý proces získania stavebného povolenia na vybudovanie zberného dvora je už niekoľko mesiacov pozastavený, pretože sa uvedomelý občan odvolal proti vydanému výrubovému povoleniu. Príslušný spis bol odoslaný na Okresný úrad, ktorý ako odvolací orgán rozhodne o tomto odvolaní.)

Dakujem
02. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Okresný úrad potvrdil výrubové povolenie a proces môže pokračovať ďalej. Presnú informáciu o stave výstavby zberného dvora a časových plánoch budú vedieť poskytnúť najskôr pracovníci magistrátu. Magistrát hl. mesta SR zabezpečuje jeho vybudovanie a následne bude zabezpečovať aj jeho prevádzku. Podnet im preposielame na ďalšie zodpovedanie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
04. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
06. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. august 2020

Pozorovatel

@admin

Poprosim admina, aby zaktualizoval uvodny obrazok podnetu, obrazkom z prispevku z 01.08.2019.

Dakujem
20. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 28.07.2020 druhostupňový orgán sčasti potvrdil rozhodnutie prvostupňového orgánu, ktorý vydá nový súhlas na výrub stromov a kríkov.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. september 2020

Pozorovatel

@admin

Dobry den,

nakolko sa vystavba zberneho dvora v Dubravke neuveritelne vlecie uz od roku 2013 napriec niekolkymi volebnymi obdobiami, mohol by prosim magistrat zverejnit harmonogram vystavby?

Zacinam totiz nadobudat pocit, ze tato agenda nema na magistrate pana a pracovnici si ju pohadzuju ako nechcene dieta a vzdy sa nieco parcialne zrealizuje, az ked sa obcan ozve s otazkou, co je vo veci nove.

Je predsa neunosne, v pripade ak sa chce obcan spravat zodpovedne a odpad odovzdavat na zbernom dvore, ak musi jazdit z Dubravky do zberneho dvora na Starej Ivanskej ceste po obchavate 42km, ci cez mesto 29km!

Prosim zaslat magistratu
Dakujem
07. september 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Magistrátu,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
30. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

rozhodnutie k výrubu je súčasťou pre vydanie územného rozhodnutia. Po vydaní územného rozhodnutia bude prebiehať stavebné konanie. Harmonogram výstavby bude možné pripraviť až po vydaní stavebného povolenia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. január 2021

Pozorovatel

Dobry den,

po 4 mesiacoch od poslednej odpovede by som sa chcel opytat magistratu v akom stadiu riesenia je ziadenie zberneho dvora v Dubravke?

Návrh na vydanie uzemneho rozhodnutia bol podany na stavebnom urade v Dubravke 12.6.2019, cis zaznamu 10343/2019, tj pred 19 mesiacmi !
https://www.dubravka.sk/files/documents/uradne_tabule/ut_stavebny/2019/zberny%20dvor.pdf

Pokial je uz pravoplatne vydany suhlas na vyrub drevin, nemokloby mesto zrealizovat aspon vycistenie pozemku od naletovych drevin teraz mimo vegetacneho obdobia, pokym dobehne cely administrativny proces az po vydanie stavebneho povolenie?
Ziskal by sa cas, aby sa opat nejaky "vypalnicky spevavec" neodvolal, ze sa bude cistenie vykonavat pocas hniezdenia vtakov.

Dakujem
01. február 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
09. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

územné rozhodnutie bolo vydané 18.01.2021, ku ktorému bolo nutné aj vydanie rozhodnutia o výrube drevín. V rozhodnutí o výrube je, že sa môže výrub uskutočniť až po vydaní stavebného povolenia. Z uvedeného dôvodu nie je možné realizovať požiadavku. Je potrebné počkať až na vydanie stavebného povolenia, ku ktorému konanie bude prebiehať až po uplynutí lehoty na odvolanie, ak sa nikto neodvolá a následne po spracovaní projektovej dokumentácie na podanie žiadosti o začatie stavebného konania.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
09. február 2021

Pozorovatel

Dobry den,

v odpovedi uvadzate, ze:
".....následne po spracovaní projektovej dokumentácie na podanie žiadosti o začatie stavebného konania.".

Bude potrebne vypracovat dalsiu projektovu dokumentaciu pre stavebne povolenie?

Ak ano, z akeho dovodu, a v com bude odlisna od PD, ktora mala byt vypracovana na zaklade uzatvorenej ZoD MAGSP 1700023 s Atelier ATRIO s.r.o. Atelier ATRIO s.r.o., Rezedová 25A, 821 01 Bratislava, IČO: 46 645 128,
Zmluva o dielo MAGSP 1700023
Predmetom zákazky je zhotovenie projektovej dokumentácie „Zberný dvor v MČ Bratislava – Dúbravka“, na pozemku registra „C“ KN parc. č. 2520/1 k. ú. Dúbravka s rozlohou cca 2 300 m2 na územné rozhodnutie a stavebné povolenie.
Cena s DPH 28200 eur.
https://zverejnovanie.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700026&id=51984

Bola dodana PD v zmysle uzatvorenej ZoD MAGSP 1700023 vratane dodatkov?

Dakujem za odpoved
10. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

výsledkom celého procesu je stavebné povolenie. Na vydanie stavebného povolenia boli potrebné nasledovné kroky:
Zámer na zisťovacie konanie
Územné rozhodnutie
Na tieto konania sa pripravujú projektové dokumentácie v zmysle požiadaviek na tieto konania. Vydaním územného rozhodnutia je potrebné v projektovej dokumentácii zapracovať všetky požiadavky účastníkov konania, dotknutých osôb, ktoré sú v územnom rozhodnutí.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
10. február 2021

Pozorovatel

Dakujem za odpoved
14. jún 2021

Pozorovatel

Dobry den,

chcel by som poziadat administratora portalu OPS o vyziadanie odpovede od samospravy, ako postupili prace za 4 mesiace od posledneho vyjadrenia z 10.2.2021.

Dakujem
15. jún 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
18. august 2021

Pozorovatel

Dobry den,

poprosim administratora portalu OPS o vyziadanie stanoviska od samospravy k stavu riesenia podnetu.

Dakujem
23. august 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
23. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnosti čakáme na stanoviská správcov inžinierskych sietí, pre účely podania dokumentácie na stavebný úrad na vydanie stavebného povolenia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. november 2021

Pozorovatel

@admin OPS

Dobry den,

poprosim administratora portalu OPS o vyziadanie stanoviska, aky progres v rieseni nastal po 3 mesiacoch od poslednej odpovede samospravy.

Dakujem
22. november 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
19. január 2022

Pozorovatel

@admin OPS

Dobry den,

poprosim administratora portalu OPS o vyziadanie stanoviska, aky progres v rieseni nastal po 5 mesiacoch (bez niekolkych dni..) od poslednej odpovede samospravy.

Dakujem
24. január 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
21. marec 2022

Pozorovatel

Dobry den,

od ostatneho vyjarenia magistratu uplynulo uz 7 mesiacov.
Z uvedeneho dovodu by som chcel poziadat o urgovanie odpovede z Magistratu v akom stadiu s nachadza vydanie stavebneho povolenia?

Mimochodom vsetky podklady a dokumentaciu AZ PO vydanie stavebneho povolenia ma pre Magistrat dodat na zaklade zmluvy o dielo č. MAGSP1700023 z 30.11.2017 firma Atelier ATRIO s.r.o.

Zmluva MAGSP 1700023 + dodatok c. 1 a dodatok c. 2
https://zverejnovanie.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700026&id=51984

dodatok c. 3
https://zverejnovanie.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700026&id=74110

Cize kam sme sa posunuli za skoro 4,5 roka o podpisu ZoD za cenu po zdodatkovani skoro 30 tis eur ???
O to este nie je ani vydane stavebne povolenie, dalsia tortura bude vysutazit zhotovitela stavby, ze predpokladu, ze naklady na zhotovenie budu odsuhlasenie v rozpocte.
27. marec 2022

Pozorovatel

Dobry den,

poprosim admina OPS o vyziadanie odpovede na moju otazku z 21.3.2022.
Dakujem
27. marec 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol pred 5 dňami odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
04. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v decembri 2021 stavebný úrad prerušil konanie vo veci udelenia stavebného povolenia a žiadal doplnenie ďalších podkladov.
Momentálne čakáme na právoplatnosť rozhodnutia ku kanalizácii a potom by mali byť kompletné všetky podklady, ktoré si vyžiadal doplniť stavebný úrad pre vydanie stavebného povolenia.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
28. jún 2022

Pozorovatel

Dobry den,

chcel by som poziadat administratora portalu OPS o vyziadanie odpovede od samospravy, ako postupili prace za skoro 3 mesiace od poslednej odpovede (04. apríl 2022), resp. pol roka od prerusenia konania (12/2021) vo veci vydania stavebneho povolenia.

Dakujem
06. júl 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
13. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stavebný úrad vydal stavebne povolenie a momentálne čakáme na jeho právoplatnosť.
Potom už bude nasledovať proces realizácie, ktorého súčasťou je aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
06. september 2022

Pozorovatel

Este doplnim dokument:
Oznámenie o začatí stavebného konania a o upustení od ústneho pojednávania z 5.5.2022 s popisom stavebnych objektov, ktore maju byt zrealizovane a mapkou.
https://www.dubravka.sk/files/documents/uradne_tabule/ut_stavebny/2022/su-9659-250-2022-jb.pdf
08. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prišlo k menšej zmene. Stavebný úrad rozdelil stavebné konanie na dve časti.
Jedna bolo stavebné povolenie na spevnené plochy - to je už právoplatné.
Momentálne by mal stavebný úrad vydať rozhodnutie na zberný dvor ako na objekt - tam sa musel vysporiadať s pripomienkami účastníkov konania a tiež budeme čakať na správoplatnenie. Pokiaľ sa niekto odvolá, príde k ďalšiemu zdržaniu.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. september 2022

Pozorovatel

Dobry den,

uvadzate "Momentálne by mal stavebný úrad vydať rozhodnutie na zberný dvor ako na objekt - tam sa musel vysporiadať s pripomienkami účastníkov konania"

O ake konkretne rozhodnutie teraz ide?
O stavebne povolenie na samotny objekt zberneho dvora?
11. november 2022

Pozorovatel

Dobry den,

pred 2 mesiacmi Magistrat odpovedal:
"Momentálne by mal stavebný úrad vydať rozhodnutie na zberný dvor ako na objekt - tam sa musel vysporiadať s pripomienkami účastníkov konania a tiež budeme čakať na správoplatnenie"

Ako sa posunulo vydanie stavebneho povolenia na objekt zberneho dvora?
Dakujem
14. november 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
25. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pred dvomi týždňami bola vyznačená právoplatnosť rozhodnutia. O Ďalšom postupe budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Sekcia výstavby

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
26. november 2022

Pozorovatel

Dobry den,

1/ vzhladom na neumerne dlhu dobu, pocas ktorej sa riesi vystavba zberneho dvora by som Vas chcel prosim poziadat o uvedenia mena a kontaktu na projektoveho managera, ktory ma tento projekt aktualne na starosti. Doterajsi postup za skoro 10 rokov totiz vyzera, ze tato stavba nema pana, ktory by nahanal jej realizaciu.

2/ Kedze uz bolo zverejnenych vela terminov a ziaden sa nedodrzal, mohli by ste prosim uviest projektove milniky najlepsie aj s casovym harmonogramom az po "strihanie pasky"?

3/ Len pre pripomenutie, prvy vypracovany projekt !!! (nie idea, ale projekt) na umiestnine zberneho dvora v Dubravke s rozpoctom cca 1 mil eur, ktory pripravil Magistrat, je totiz z roku 2013. Zberny dvor mal byt umiestneny v lokalite na zelenej ploche pri krizovatke J.Alexyho / Na vrátkach.
https://zastupitelstvo.bratislava.sk/data/att/24402.pdf

Mal byt umiestneny na parcele 2971
https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/detail/kataster/parcela-c/806099/2971?pos=48.185693,17.046377,19

Dakujem
26. január 2023

Pozorovatel

Dobry den,

poprosil by som vyziadat od samospravy odpovede na otazky c. 1 a 2 z 26.11.2022.

Rozhodnutie č. j.: SÚ-17476/250/2022/G-20-EH z 1. októbra 2022 o povoleni stavby „Zberný dvor v MČ Bratislava-Dúbravka“ je zverejnene tu:
www.dubravka.sk/files/documents/uradne_tabule/ut_stavebny/2022/su-17476-250-2022-g-20-eh.pdf

Dakujem
27. január 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
24. február 2023

Pozorovatel

@admin OPS

Pred vyse 3 mesiacmi bola podla vyjadrenia samospravy vyznacena pravoplatnost rozhodnutia.
Aky pokrok nastal za tento cas a ake su nadchadzajuce casove milniky tohto nekonecneho projektu, vlecuceho sa od roku 2013?

Dakujem za odpoved
27. február 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
05. apríl 2023

Pozorovatel

@admin OPS
Dobry den,

ubehli dalsie 4 mesiace od poslednej odpovede samospravy (25. november 2022).
Poprosim vyziadat stanovisko od Magistratu, v akom stadiu riesenia sa aktualne nachadza budovanie zberneho dvora a kedy je planovane otvorenie.
Dakujem
13. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
01. máj 2023

Pozorovatel

admin OPS

Poprosil by som admina OPS, aby oslovil:
1/ prednostu MU Dubravka p. Bagara
2/ Magistrat Bratislavy

s otazkou v akom stadiu riesenia sa nachadza vystavba zberneho dvora?
Prebehlo uz vyberove konanie na zhotovitela a aky je harmonogram vystavby?

Dakujem
02. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

zo systému vieme odoslať notifikáciu len jednému adresátovi. Preto podnet preposielam zodpovednému subjektu, teda Hlavnému mestu SR.

Ďakujem za porozumenie,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
05. jún 2023

Pozorovatel

@admin OPS

Ubehlo uz vyse 6 mesiacov !!! od poslednej odpovede Magistratu.
Pozemok na ul. Polianky vedla Veterinarnej kliniky, kde ma byt zberny dvor postaveny je stale zarasteny a nebadat na nom ziadnu aktivitu.

Mohli by ste prosim pourgovat Magistrat a vyziadat harmonogram vystavby?

Dakujem
05. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet som opätovne preposlala Hlavnému mestu v januári, februári, apríli a máji - no aj napriek tomu zatiaľ neregistrujeme odpoveď. Nateraz navrhujem preposlať podnet opätovne v auguste. O podnete sú informovaní, a my žiaľ nevieme garantovať odpoveď ani zabezpečiť riešenie.

Ďakujem za porozumenie,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
06. jún 2023

Pozorovatel

Dobry den,

rozumiem tomu, ze OPS je iba sprostredkovatelom komunikacie medzi obcanom a samospravou.

Mohli by ste teda prosim aspon oslovit MU Dubravka, ktory kona ako stavebny urad v uvedenej investicnej akcii mesta s poziadavkou na informaciu, v akom stadiu je stavebne konanie a ci uz ma mesto BA vyschvalovane vsetky potrebne "povolenia a papiere", aby mohlo zacat obstaravat zhotovitela, resp. vybudovat betonovu plochu vo vlastnej rezii?

Mesto totiz vystavbu zberneho dvora riesi od roku 2013 !!!

Dakujem
06. jún 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Dúbravka
06. jún 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
06. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Zo strany stavebného úradu MČ Dúbravka boli všetky kroky už v roku 2022 ukončené a všetky povolenia sú právoplatné. Posledné stavebné povolenie je právoplatné od 2.11.2022. Hlavné mesto môže stavbu realizovať v zmysle vydaných rozhodnutí.

Kompletný prehľad povolení na zberný dvor Dúbravka:
Stavba „Zberný dvor v MČ Bratislava-Dúbravka“, bola povolená stavebníkovi Magistrát Hl. mesta SR Bratislavy, rozhodnutím číslo SU-17476/250/2022/G-20/EH zo dňa 29.09.2022, právoplatné 02.11.2022, ktoré vydala mestská časť Bratislava-Dúbravka.

V súvislosti s predmetnou stavbou boli vydané rozhodnutia:
- pre objekt SO.02 – Spevnené plochy, bolo vydané stavebné povolenie číslo SU-13244/1843/K-4/2022/JB zo dňa 01.7.2022, právoplatné 15.08.2022, ktoré vydala mestská časť Bratislava-Dúbravka,
- pre objekt SO.05 – Dažďová kanalizácia s ORL a retenčnou nádržou, bolo vydané rozhodnutie vo veci uskutočňovania objektov vodnej stavby – evo č. 7492 pod číslom OU-BA-OSZP3-2022/032965-0 15 zo dňa 14.3.2022, právoplatné dňa 11.04.2022,
- rozhodnutie a súhlas na výrub stromov a kríkových skupín číslo ŽP-17741/3453/2019/172/KK zo dňa 06.11.2019, ktoré vydala mestská časť Bratislava-Dúbravka a rozhodnutie číslo OU-BA-OSZP3-2020/043161-2/VAD zo dňa 28.07.2020, právoplatné 16.08.2020.
Kto? Stavebný úrad

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
06. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Podnet preposielame opätovne na hlavné mesto na zodpovedanie. Mestská časť napriek opakovaným urgenciám a žiadostiam nemá žiadne informácie o skutočnom termíne výstavby zberného dvora. Rovnako aj my čakáme netrpezlivo na odpoveď. Akonáhle sa dozvieme viac bude informovať občanov.

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
06. jún 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. júl 2023

Pozorovatel

Ubehol dalsi mesiac od presunu podnetu z MČ Dubravka spat na Magistrat.
Ubehlo uz 7 mesiacov (25.11.2022) od posledneho vyjadrenia Magistratu, ze " o Ďalšom postupe budeme priebežne informovať."
10. júl 2023

Pozorovatel

Na pozemku prebieha odstranovanie naletovej zelene.
10. júl 2023

Pozorovatel

admin OPS

Dobry den,

poprosim admina OPS o opravu:
1/ lokalizacie podnetu na ul. Polianky, kde bude zberny dvor zrealizovany.
Vsetky povolenia na vystavbu su podla vyjadrenia prednostu MU Dubravka p. Bagara schvalene.
Ul. Agátova bola povodne navrhovana lokalita v case podania podnetu (2018), cize je uz neaktualna.

2/ zmenu profilovej fotky podnetu, kde je umiestnenie zakreslene do ortofoto mapy v sirsich suvislostiach.

Dakujem
10. júl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý večer,

podnet bol upravený - originálna fotka je zachovaná na druhej pozícii. Lokalita bola aktualizovaná na ulicu Polianky.
Hlavné mesto bolo notifikované a požiadané o vyjadrenie 6. júna.

Ďakujem,
s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
10. august 2023

Pozorovatel

Dobry den,

posledna reakcia Magistratu bola zaslana 25. novembra 2022, citujem:

"Dobrý deň, pred dvomi týždňami bola vyznačená právoplatnosť rozhodnutia. O Ďalšom postupe budeme priebežne informovať.
S pozdravom,Kto? Sekcia výstavby"

Poprosim Vas vyziadat od Magistratu stanovisko k stavu riesenia podnetu.
Dakujem
24. august 2023

Pozorovatel

Stale bez odpovede Magistratu...
03. september 2023

Pozorovatel

@admin OPS
Poprosim admina OPS o pourguvanie odpovede od samospravy.
Dakujem
05. október 2023

Pozorovatel

@admin OPS
Poprosim admina OPS o pourguvanie odpovede od Magistratu, kedy sa konecne rozbehne vystavba zberneho dvoru na ul. Polianky.
Posledna odpoved z Magistratu bola zverejnena v podnete 22.11.2022, teda pre 11 !!! mesiacmi s dovetkom, ze budu priebezne informovat.

Od idei vybudovanie ubehlo 10 rokov !!! Projekt ma vybavene vsetky povolenia a stale si nic nerealizuje.

Dakujem
24. október 2023

Pozorovatel

Stale bez odpovede Magistratu...
24. október 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Anna Uhrová
[email protected]
01. december 2023

Pozorovatel

@admin OPS
Poprosim admina OPS o pourguvanie odpovede od samospravy.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou - Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy naposledy odpovedalo pred vyse rokom (25.11.2022), citujem:
Dobrý deň,
pred dvomi týždňami bola vyznačená právoplatnosť rozhodnutia. O Ďalšom postupe budeme priebežne informovať.

Napriek niekolkym urgenciam pocas roku 2023 Magistrat neposlal stanovisko k stavu riesenia podnetu.

Dakujem
02. december 2023

Pozorovatel

Otazka na Magistrat.

Z akeho dovodu sa v Návrhu rozpočtu hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy na roky 2024 – 2026
https://bratislava.sk/mesto-bratislava/transparentne-mesto/rozpocet-a-hospodarenie
subor: Navrh_rozpoctu_HM_SR_Bratislavy_na_roky_2024_2026_1d6cf71642.pdf
nerozpoctuju prostriedky na stavbu Zberneho dvorav Dubravke, pricom v rozpocte na rok 2023 boli prostriedky na stavbu vyclenene, ale zberny dvor este nebol doteraz postaveny?

strana 38, Ide o Prvok: 3.1.5 Budovanie nových zberných dvorov:
"V roku 2024 sa v predmetnom prvku finančné prostriedky nerozpočtujú"
02. december 2023

Pozorovatel

Je to absolutne nepochopitelne, kedze bolo doteraz vynalozene enormne usilie (cas, energia, financie) od vypracovania projektovej dokumentacie od uzatvorenia zmluvy o dielo 30.11.2017 Zmluva o dielo MAGSP 1700023
https://archivzverejnovanie.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700026&id=51984
az po vydanie vsetkych povoleni, ktore trvalo neumerne dlhu dobu.
Cize doteraz mesto 6 !!! rokov vybavovalo povolenia, teraz ich ma konecne k dispozicii , ale nevycleni prostriedky na vybudovanie zberneho dvora?
04. december 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Anna Uhrová
[email protected]
08. február 2024

Pozorovatel

Samosprava pred 14 mesiacmi uviedla, ze o dalsom postupe bude informovat.
Ziadnu informaciu vsak neposkytla.
28. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Dúbravka
13. marec 2024

Pozorovatel

Poprosim vyziadat odpoved od Magistratu, kedze vystavba je projektom mrsta. 15 mesiacov ignirovanie zo stany magistratu aj po opakovanych pozisdavkach na odpoved.
14. marec 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Anna Uhrová
[email protected]
15. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Pre úplnosť informácie o priebehu a aktuálnom stave výstavby zberného dvora v Dúbravke zhrniem fakty:
V roku 2018 po dlhšom hľadaní vhodného pozemku padlo konečné rozhodnutie na magistráte o zriadení zberného dvora pri veterinárnej poliklinike na Poliankach, v areáli bývalého záhradníctva. Prevádzkovateľom zberného dvora po jeho vybudovaní mala byť spoločnosť OLO a zberný dvor bude slúžiť predovšetkým obyvateľom Dúbravky, Karlovej Vsi a Lamača. Magistrát zadal projektantom prípravné a projekčné práce s predpokladaným vybudovaním a otvorením zberného dvora v roku 2019.

... odvolanie aktivistov proti výrubu stromov v zbernom dvore....prebehlo stavebné konanie...

Zo strany stavebného úradu MČ Dúbravka bola stavba „Zberný dvor v MČ Bratislava-Dúbravka“ povolená stavebníkovi Magistrát Hl. mesta SR Bratislavy, rozhodnutím číslo SU-17476/250/2022/G-20/EH zo dňa 29.09.2022, právoplatné 02.11.2022, ktoré vydala mestská časť Bratislava-Dúbravka. Týmto boli všetky legislatívne kroky potrebné na jeho realizáciu ešte v roku 2022 ukončené a všetky povolenia sú právoplatné. Výstavba zberného dvora v Dúbravke bola v minulosti niekoľkokrát riadne zahrnutá v rozpočte hlavného mesta, myslím, že naposledy v roku 2023, ale hlavné mesto jeho výstavbu ani len nezačalo.

Po tomto všetkom sa hlavné mesto v roku 2023 rozhodlo zodpovednosť za realizáciu zberného dvora v Dúbravke presunúť na OLO a preto sa rozpočet hl. mesta na rok 2024 viac už vybudovaním zberného dvora v Dúbravke nezaoberá.

Na našu tohtoročnú žiadosť o jasnú odpoveď na otázku kedy vybuduje hlavné mesto zberný dvor v Dúbravke sme vo februári 2024 dostali z magistrátu nasledovnú odpoveď:
"Nakoľko projekt zberný dvor pozostával z dvoch častí - stavebnej a technologickej, bolo vyhodnotené ako najefektívnejšie financovanie oboch zložiek projektu prostredníctvom zdrojov EÚ. Realizáciu projektu v stavebnej aj technologickej časti zabezpečí OLO. Aby boli naplnené podmienky oprávnenosti výdavkov, čaká sa na všeobecné podmienky riadiaceho orgánu, výzva zatiaľ nebola zverejnená."

Od pôvodného rozhodnutia magistrátu z roku 2018 vybudovať počas roka 2019 zberný dvor a odovzdať ho na prevádzku spoločnosti OLO, sa magistrát po 6 rokoch dopracoval k tomu, že zodpovednosť za realizáciu zberného dvora presunul na OLO, ktoré čaká na peniaze z výzvy, ktorá ešte ani len nevyšla.
Mestská časť už od roku 2016 hľadala vhodné priestory pre zberný dvor a po ich nájdení a dohode s magistrátom na konkrétnej lokalite v r. 2018 sme urobili všetko pre jeho úspešnú realizáciu. Skutočne už nedokážeme v tejto veci viac urobiť. Je to projekt, ktorého realizácia je plne závislá na hlavnom meste Bratislava a ich záujme riešiť potreby obyvateľov našej mestskej časti vo vzťahu k ochrane životného prostredia.
Naďalej sa budeme snažiť posunúť výstavbu zberného dvora do realizácie a akonáhle sa dozvieme niečo nové budeme informovať.

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
12. apríl 2024

Pozorovatel

@admin OPS

Na zaklade odpovede pana prednostu Bagara (citacia nizsie), poprosim admina OPS zaslat Magistratu BA vyzvu, aby Magistrat zacal konat vo veci predlzenia platnosti stavebneho povolenia na vystavbu Zberneho dvora v Dubravke.
Podla mojich vedomosti je platnost stavebneho povolenia je 2 roky a podla doterajsieho vyvoja od roku 2017 by bolo trestuhodne, aby dalsou necinnostou Magistratu vyprsala povoleniu platnost v 02.11.2024.

citujem: "...stavba „Zberný dvor v MČ Bratislava-Dúbravka“ povolená stavebníkovi Magistrát Hl. mesta SR Bratislavy, rozhodnutím číslo SU-17476/250/2022/G-20/EH zo dňa 29.09.2022, právoplatné 02.11.2022, ktoré vydala mestská časť Bratislava-Dúbravka"

Dakujem
15. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania