Vybudovanie cyklotrasy od Domu služieb po Dom kultúry

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Obyvateľ Dúbravky 21. júna 2018

Dobrý deň podávam podnet na vybudovanie cyklotrasy od domu služieb po dom
kultúry s napojením na cyklotrasu Dúbravská radiála. Priestor tu je len treba zvoliť dobré riešenie, stačí jeden pruh pre oba smery. Za 4 roky volebného obdobia neboli vybudované žiadne cyklotrasy, viem že je to náročné či už z legislatívneho hľadiska alebo majetkoprávneho ale keď to ide v iných mestských častiach musí aj u nás. Musíme niekde začať postupne. Dúbravka prakticky nemá cyklotrasy. Podnet podávam aby sa konečne začala diskusia a nebudovali sa len parkoviská.

ďakujeme s pozdravom

21. jún 2018

Obcan_z_BA

super plan, zrusme travniky, zrusme stromy len aby ste vy mali cyklotrasy. da sa to aj inak, urcite nie priamo cez parcik.
21. jún 2018

Obyvateľ Dúbravky

Nemusí to ísť presne tade ale v tej lokalite moc iné možnosti nie sú je tam vychodený chodník od ľudí ajtak zas taký veľký zásah by to nebol, pozrite sa koľko zelene zničili kvôli tomu detskému ihrisku žihadielku od Lidlu. Takto sa môžeme pozerať na všetko a pritom iné detské ihriská chátrajú. Cyklotrasy sú potrebné a treba začať s ich plánovaním a budovaním, trasovanie sa už nechá na projektanta.
21. jún 2018

Obcan_z_BA

Áno, vždy sa dá nájsť riešenie. A súhlasím s tým Žihadielkom.
22. jún 2018

Martin

Prikláňam sa k vybudovaniu cyklotrasy. Akejkoľvek. Denne chodím na bicykli do mesta do práce (80% cesta / 20 % chodník). Chodník využívam len v Dúbravke. Lebo Harmincova....čo budem hovoriť. Dúbravka ma veľa širokých chodníkov, o ktoré by sa chodci mohli deliť s cyklistami. Na začiatok by stačilo, keby sa osadili značky, ktorými bude jasne zadefinované, že cyklista môže isť aj po chodníku. Kritický úsek je napr. od Švantnerovej dole smerom k "Skleníku" a potom chodník pri pumpe Slovnaft. V tomto období chodí veľa ľudí na bicykli, ale isť po hlavnej v Dúbravke nie je riešenie. Keby sa len časť peňazí z obnovy ciest, ktoré v meste prebiehajú (pre auta) dala do cyklotrás, boli by sme inde....
05. september 2018

Odpoveď samosprávy

Pri výstavbe Dúbravky bol uvažovaný stupeň motorizácie 10% súčasného stavu, preto je potrebné v predstihu riešiť parkovanie, tak aby sa uvoľnili miestne komunikácie od zaparkovaných aut, zlepšila sa na komunikáciách bezpečnosť a priepustnosť. MČ Bratislava – Dúbravka chce v budúcom roku v rámci projektovej prípravy trás pre požičovne bicyklov – Bikesharingu na území Dúbravky, zrealizovať opatrenia na vytvorenie cyklistického prepojenia od Domu služieb po Dom kultúry Dúbravka - M. Schneidera Trnavského.

Prvoradou úlohou MČ Bratislava – Dúbravka pri príprave cyklotrás, bolo pripraviť ich napojenie na sieť mestských a medzinárodných cyklotrás. Výstavbou železnice a diaľnice bola Dúbravka odrezaná od MČ Bratislava – Lamač a multifunkčného komplexu Bory, VW, Záhoria a Rakúska. Z hľadiska prípravy cyklotrás sa jedná o o veľmi náročné územia - napr. smerom na Lamač podmienené výstavbou mostného objektu ponad železnicu. Mestské časti Dúbravka a Lamač už pred dvoma rokmi spolu začali práce na projektovej dokumentácii a povoleniach cyklomosta ponad železnicu a prechodu popod diaľnicu. Z uvedeného hľadiska si dovoľujeme povedať, že MČ Bratislava – Dúbravka rieši technicky aj finančne najnáročnejšie úlohy pri výstavbe cyklotrás v Bratislave.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
01. február 2023

Roderik Plevka

Je rok 2023. Máte nejaké aktuálne informácie? Dúbravka stále nemá napojenie na iné MČ...
02. február 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania