Vyhradenie parkovacích miest na Konvalinkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

V riešení

Posledne tyzdne zacali na verejnom parkovisku na Konvalinkovej ulici (vedla kynologickej stanice) pribudat vytlacene papiere s mimookresovymi ECV tvariace sa ako vyhradene parkovanie a minuly tyzden aj sklapatelne zabrany. Kedze ide o verejne pristupne parkovisko, chcem sa opytat ako je to legislativne, ci je vobec legalne, ak si na parkovisku len tak niekto osadi zabrany vzhladom na to, ze aj vodorovne aj zvisle dopravne znacenie vyznacuje parkovisko bez vyhradenych stati, az na jedno miesto urcene pre invalidov. Navyse, komukolvek, kto na parkovisku zastavi, pribudaju za stieracmi agresivne listocky o odtiahnuti vozidla. Bytovy dom ma pritom v suterene parkovaci dom pre obyvatelov.

13. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Parkovisko, vybudované na parcele vyznačenej na mape, je v súkromnom vlastníctve, nejedná sa o verejné parkovisko. Z toho dôvodu sú vlastníci oprávnení na zriadenie vyhradených parkovacích miest.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
13. júl 2018

michal

Dobry den,

Ide o pripad, kedy ziadne vodorovne ani zvisle dopravne znacenie neindikuje vyhradene statie. V pripade ak by bolo parkovisko osadene znackami IP16 a v10d, Jednalo by sa samozrejme o vyhradene statie. V sucasnej situacii ale moze na parcele parkovat ktokolvek bez rizika, je to tak?

Dakujem.
13. júl 2018

Ján

@michal: Vlastnik pozemku nie je povinny tam davat znacku. Kedze si vsak slovaci myslia, ze co nie je ohradene alebo inak oznacene, tak patri vsetkym, bol majitel donuteny tam dat zatarasy. Neviem co tu este polemizujete. Ak je to raz sukromny majetok, tak tam nemate co "bez rizika" parkovat ani si vynucovat odstranenie zabran.
16. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

majiteľov jednotlivých parciel, na ktorých sú vybudované parkovacie miesta, sme vyzvali na označenie "Súkromný pozemok". Táto úprava musí prejsť schválením v Operatívnej komisii pre dopravné značky a dopravné zariadenia na Magistráte hl. mesta SR Bratislava, čiže to nebude zrealizované okamžite.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania