Prechod pre chodcov na Panónskej ceste pri Slnečniciach

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michaela 16. júla 2018

Dobrý deň, ako sa plánuje doriešenie prechodu pre chodcov na Panónskej ceste pri Slnečniciach? V poslednej dobe sa tam rozbehla výstavba, otvorili sa nové nákupné možnosti, zvýšila s tam teda premávka áut aj chodcov, hlavne deti tam prebehujú a vodiči moc nedodržiavajú predpísanú rýchlosť. Častokrát je tam problém s bezpečným prechodom na druhú stranu a pôvodný "chabý" prechod je tam už nepostačujúci. Čo bude v zime, keď bude skôr tma? Riešením by bol buď semafor, alebo nadchod. Ak sa výstavba Slnečníc dokončí, bude tam situácia ešte katastrofálnejšia. Dúfam, že sa tento problém na štvorprúdovej ceste medzi dvoma autobusovými zástavkami a aj neďalekou školou čím skôr vyrieši....kým nebude pre niektorých neskoro. Ďakujem.

17. júl 2018

Matej

Súhlasím s podnetom - určite som za nadchod. Vzhľadom k intenzite premávky to bude najbezpečnejšia forma prechodu na druhú stranu keďže niektorí vodiči (ale niekedy aj chodci) sú občas farboslepí.
Panónska je hlavná dopravná tepna s vysokou intenzitou premávky. Ďalší semafor by znížil jej priepustnosť - budú sa vytvárať kolóny, brzdenie a rozbiehanie áut spôsobí viac hluku a výfukových plynov, čo iste v obytnej oblasti nikoho tešiť nebude.
17. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
17. júl 2018

Martin

Prechod pre chodcov by výrazne zhoršil dopravnú situáciu, ktorá sa už teraz postupne zhoršuje s pribúdajúcou masovou zástavbou v tejto lokalite. Nadchod by bol dobrým riešením, ale takéto veci by mal zabezpečovať a financovať investor výstavby a nie len postaviť králikárne na poliach za Petržalkou, kde nič nie je a mesto s mestskou časťou nech sa za peniaze ostatných obyvateľov starajú o občiansku vybavenosť.
20. júl 2018

Dexter

Suhlasim s podnetom, ze priechod je z pohladu chodcov cim dalej tym nebezpecnejsi. Avsak hlavny problem vidim v tom, ze vodici nedodrziavaju rychlost (myslim, ze tak je dokonca 40, ale mozno sa mylim) a jazdia tam ako blazni. (Pre Martina - ten priechod tam je vybudovany uz dlhe roky a nespomaloval doteraz premavku nijak) Neviem si vsak predstavit, kde by sa tam ten nadchod mal postavit, ved zastavka smerom do mesta je doslova nalepena na Peugeote, dalej su garaze a cesta (na fotke je stary stav, kym tam Peugeot este vôbec nestal) a smerom do Jaroviec je situacia podobna. Zo zaciatku by stacilo trosku tolerancie od vodicov a vyrazne oznacenie a osvetlenie priechodu aj v noci. Nadchod nezavrhujem, ale jednoducho nema kde byt postaveny..
12. december 2018

Dexter

Prosím admina OPS o opätovné zaslanie podnetu Magistrátu nakoľko ide o doslova životu nebezpecny priechod pre chodcov aj počas dňa. Dakujem.
12. december 2018

Michaela

Súhlasím, zatiaľ sa tam od leta nič nezmenilo......pribudajú tam len nehody priamo na prechode, z toho jedna bola dokonca smrteľná !!!.....žiaľ v Petržalke sa riešia len výtĺky na cestách a ľudský život tu je všetkým ľahostajný....Prosím začnite to už RIEŠIŤ !!!!
14. december 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
18. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, ktorý sa k nemu vyjadrí. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
08. apríl 2019

Dexter

Prosím admina o opätovné preposlanie podnetu magistrátu. Ide naozaj o nebezpečné miesto, ktoré je nevyhnutné riešiť. Dakujem.
10. apríl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Juraj Hurný
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.


Sekcia vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. január 2020

Jakub Šturc

Dnes za zlej viditeľnosti a dažďa auto zrazilo jednu pani. Našťastie nastúpila do sanitky po svojich. Deti čo chodia do školy na Turniansku zo Slnečníc alebo z Čunova musia prejsť cez tento prechod. Dajte tam obmedzenie rýchlosti na 30 skôr než to skončí tragédiou!
29. január 2020

Jozef Fischer

Dobrý deň, zisťoval som to dnes na magistráte, takže posledná info, ktorú mám, je, že aktuálne sa čaká na vydanie územného rozhodnutia, potom nasleduje stavebné povolenie a potom realizácia. Termínovo to v tomto momente neviem ešte povedať. Plánuje sa stretnutie pracovnej skupiny k tomuto, mal by som byť aj ja účastník, kde sa dozvieme viac.
02. január 2022

Andrej

Ubehlo už 3,5 roka od prvého prispevku. Prechod je nebezpečný, vodiči na ňom stále jazdia rýchlo a veľa z nich nezastavuje. Čakáte na ďalšie úmrtie na našich cestách, alebo ako si mame predstavovať túto nečinnosť?
02. január 2022

Dexter

V roku 2022 sa možno dočkáme - idú voľby.. A teraz k veci. Cez sviatky sa na prechode stala ďalšia nehoda, našťastie sa "iba" zrazili dve autá, ktoré išli neprimerane rýchlo. Jednému sa nechcelo spomaliť a zastať chodcom aj napriek tomu, že v jeho pruhu už auta dávno stáli, vodič sa bez spomalenia preradil do druhého pruhu aby ešte stihol prejsť. Našťastie sa v poslednej chvíli spamätal a zaflekoval to v strede prechodu, druhé auto bez akejkoľvek snahy čo i len pribrzdiť pred priechodom to do neho napálilo zozadu, až vyletelo na stredový ostrovček. Keby šli chodci (nebola tma, nemali tmavé oblečenie a bolo ich niekoľko) o trochu rýchlejšie, tak to skončí veľmi zle. Prosím začnite už tento priechod riešiť! Na danom úseku (od kruháču po most) je najviac žiaduca 40ka už len z dôvodu väčšieho pohybu chodcov, keďže toto je jediný priechod pre chodcov do Slnečníc (rozumej x tisíc obyvateľov, ktorých počet stále pribúda).
25. máj 2022

René Košťálik

Pridávam sa k DLHODOBO NERIEŠENÉMU podnetu ohľadom NEBEZPEČNOSTI tohto ''kvázi'' priechodu. Pre mňa osobne stále jeden z najnebezpečnejsích prechodov, aké som zažil. Žiadam o vysvetlenie ako tam môže byť stále 60tka pri takej frekvencii obyvateľov, ako je možné, že na iných miestach Panónskej cesty pri rádovo nižsích frekvenciách chodcov je svetelná signalizácia a tu nie je ani spomaľovač. Realita je taká, že pri dovolenej 60tke tam vodiči letia oveľa viac, sám som vodič, a ten prechod je extrémne nebezpečný. Navyše sú už blízko pri ňom odparkované autá, ktoré až do poslednej chvíli znemožňujú chodcom vidieť na vozovku a vodičom vidieť chodcov. Veľa ľudí sa na tom prechode druhý krát narodilo, a bohužial uz viac aj utrpelo. Sám mám malé deti, a prechádzame tade pravidelne, lebo iný prechod ani nie je v blizkosti. Navyše sa prechod zvažuje smerom dole, pri krajoch a stredovom akože ostrovčeku je vozovka úplne rozbitá a navyše je tam hádam aj 5cm odskok - - viac nástrah, absurdností a nebezpečnosti sa tam už snáď ani nedá dosiahnuť. KOMPETENTNÍ - NEKONÁTE UŽ ROKY. Kdejaká dedina má ukážkovo vyriešené prechody a ich bezpečnosť pri rádovo nižších frekvenciách chodcov.
Čaká sa tam na ďalšiu smrť? Včera tesne pred priechodom sa auto snáď v 100vke na poslednú chvílu preradilo do praveho pruhu a bez toho aby malo sancu vidiet ci niekto je na prechode (kvoli odparkovanym autam az blizko pri prechode), preletelo. Ja tam chodím s kočíkom a druhým dieťaťom na odrážadle - a vždy so smrťou v očiach. Zatiaľ hanba mesta, a zatiaľ tiež môj hlavný bod pri rozmýšľaní opustiť Bratislavu. Špeciálne mestská časť Petržalka vyslovene kašle na bezpečnosť chodcov. Tisícky ľudí v Slnečniciach odviedlo obrovské dane pri kúpe novej nehnuteľnosti, tiež významné dane zo súkromných parkovacích miest, atď a mesto má problém zaručiť im bezpečnosť na jednom jedinom priechode, ktorý ich spája so zvyškom mesta (tých prechodov tam chýba viac - budova A3 - tam sa pre zmenu už vo veľkom chodí rovno cez Panónsku bez priechodu). Tiež som s touto požiadavkou viac krát oslovil aj developera Slnečníc - spoločnosť CRESCO, že je to aj v jeho záujme aby tam bol bezpečný priechod, a zatiaľ sa zjavne tento problém statočne ignoruje.
25. máj 2022

René Košťálik

Kto má záujem tento problém riešiť adresnejšie, z Bratislavského ''dispečingu oddelenia správy komunikácií'' som dostal kontakt na tieto 3 adresy, ktore majú v správe dopravné značenie v Bratislave. Idem teda aj ja riešiť ďalej, mailami.

[email protected]
[email protected]
[email protected]
25. máj 2022

Jano - Star9H6j

Na jednej strane to je aj chyba a ľahostajnosť developera (cudujem sa ze mu to ludia co zaplatili obrovske peniaze za tie byty nedavaju denno denne vyžrať),... ale mne "najvtipnejsie" pride ako sa petrzalka/mesto tvaria ze nech si to investor/developer vyriesi sam. Obyvatelia/podnikatelia co tam vlastnia nehnutelnosti/pozemky rocne platia do mestskej kasy doslova statisice az miliony eur len na daniach=a majú za to doslova NIČ. Ak IM TOTO NEZRATATE PRI VOĽBÁCH (neni az taky problem si zistit ktory mestsky/samospravny poslanec "zodpovedá" za danu lokalitu alebo ktory ma na starosti vedenie konkretnych oddeleni dopravy a pod) tak si uz ale nesiete aj VY obyvatelia svoj podiel zodpoveenosti a nekonania... Drzim Vám ako pe Petrzalcan palce, žije Vás v tej oblasti dost, aby ste sa spojili a vybojovali si takú "absurditu" ako jeden bezpečný prechod cez 4 prudovku.
08. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v tomto mieste je plánovaná výstavba semaforov. Výstavbu predpokladáme v tomto alebo budúcom roku.

S pozdravom
Kedy? 2022-2023

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
05. október 2022

Anonymný užívateľ

Zuzany Chalupovej-semafor-chýbajúci

Na tomto frekventovanom prechode pre chodcov veľmi chýba semafor. Okrem iných ním denne ráno aj popoludní prechádza množstvo detí, ktoré dochádzajú do okolitých škôl. Na tomto prechode už bolo zrazených viacero chodcov, napr. https://www.topky.sk/cl/100370/1686295/Vazna-dopravna-nehoda-v-Bratislave--Vodic-zrazil-mlade-zeny-priamo-na-priechode
04. marec 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
03. august 2023

Viliam Greguš

Podnet stále nieje vyriešený. Pridal sa bezbariérový obrubník aj to iba na jednej strane. Prosíme o svetelnú signalizáciu alebo prvky ukludnenia dopravy.
06. november 2023

Mar K

Dobrý deň, vyššie v komentáre bol uvedený termín inštalácie svetelnej križovatky v 2023. Máme posledný kvartál daného roka a nevidieť žiadne práce alebo oznam. Prosím o viac informácii v akom je to stave.
07. november 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
26. január 2024

Judy Or.

Viete nam prosim vysvetlit, ako je mozne, ze jedna svetelna signalizacia od vydania uzemneho rozhodnutia az po realizaciu trva skoro 4 roky? Denno denne tam prechadza kvantum ludi a deti do a zo skol. Ide o jeden z najfrekventovanejsich prechodov na Panonskej ceste a jediny bez svetelnej signalizacie. Kolko nehod sa musi na prechode este stat aby kompetentni zacali konat? Este aj verejne osvetlenie je mimo prechodu. Teraz sa menili lampy. Aspon tam sa mohli dat extra silne led ziarovky, aby bola ako taka viditelnost. Tabulka so zakazom zastavenia sa dala tak blizko ze chodci musia pomaly vstupit na cestu aby videli auta. Ziadame o urychlene konanie a riesenie tohto extremne nebezpecneho prechodu!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania