Rozpálené detské ihriská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Raca inestovala urcite nemale financne prostriedky do prerabky detskych ihrisk na Kafendovej, Kubacovej a Karpatskom namesti ale co z toho ked ihriska sa v takejto horucave nepouzitelne! Cely den tam pecie slnko a ziadne deti sa tam nehraju. Ihriska su neskutocne rozpalene a nepouzitelne. Na Karpatskom namesti by som povedal ze je to az zdraviu nebezpecne kedze tam je super antikorova smyklavka, lenze ked sa rozpali tak hrozia popaleniny! Ihriska treba prekryt plachtami a urobit tam tien! Inak su to vyhodene peniaze a ihriska budu prazdne a vsetci sa budu tlacit na ihrisku na Gelnickej.

06. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nadrozmerné plachty, ktoré by situáciu riešili, vyžadujú nemalé finančné prostriedky, čo by ale nebol ten hlavný problém. Po skúsenostiach, ktoré sme rokmi nazbierali, predpokladáme, že by boli plachty do niekoľkých dní od nainštalovania ukradnuté alebo zničené, roztrhané, rovnako ako plachty na pieskoviskách, ktoré si rodičia žiadali.
V časoch najteplejšieho ročného obdobia, kedy sa teplota vzduchu vyšplhá na viac ako 30 stupňov, sa všeobecne neodporúča chodiť s deťmi na práve rozpálené ihriská, radšej niekam k studenej vode. Na ihriská sa v tomto období chodí podvečer, keď sa plocha nachádza v chládku. Tak to je aj na ihrisku na Kubačovej, Kafendovej či na Plickovej, Úžinách a podobne... Rovnako ani učiteľky v materských školách nevyženú deti hrať sa na rozpálené ihriská v areáli škôlok, ale ich pošlú do tieňa.

Radi by sme vám teda odporúčali nenechávať sa šmýkať deti na rozpálených šmykľavkách, treba rešpektovať silu a intenzitu tepla, ktoré v súčasnosti máme.

V súčasnosti nad inštalovaním tieniacich plachiet v takýchto rozmeroch mestská časť neuvažuje.

Ďakujeme za pochopenie

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
06. august 2018

🌳

Skrátene: "občania, nič nedostanete, lebo by ste to aj tak ukradli alebo zničili".

Čo sa týka plachiet na pieskoviská, tie ničia deti ľahostajných rodičov, lebo ich to láka skákať po nich. A tiež preto, že sú z lacnej vrecoviny, ktorá sa trhá aj pod váhou snehu. Pri tieniacich plachtách by tieto problémy neboli.

Pani hovorkyňa vo svojom príspevku mieša príčinu a následok: "Na ihriská sa v tomto období chodí podvečer, keď sa plocha nachádza v chládku.". Keby tam bol chládok, bolo by ich využitie možné v širšom časovom okne. Ak sú plachty drahé, prečo sa pri projektovaní ihrísk nevyužijú stromy? Ihrisko PetržalkaCity je vďaka tomu využiteľné celý deň.

Podnet určite nemá byť označený ako Vyriešený, veď sa nič nezmenilo.
06. august 2018

Tomasko

Aeon: Ludia su strasni. Nepostavia ihrisko, je zle. Postavia ihrisko, je zle. Pokial pozeram, tak toto ihrisko je medzi barakmi. Tam riesit plachty je totalna blbost. Ihrisko v Petrzalke malo/ma stromy odrastene roky. JE postavene ciastocne bokom od domov. Vyuzije ho pravdepodobne inaksi pocet ludi ako na tomto ihrisku. Uplne ina situacia. A dalsia vec. Chodit v najvacsom teple na detske ihrisko je totalna blbost.
06. august 2018

Martin

Tak toto určite nie je vyriešený problém. Tak ako píše používateľ Aeon, na ihrisku chýbajú stromy... nejaké ďalšie umelé plachty sú čistá blbosť. Namiesto tej pohnojenej drenáži ihriska ste mali vysadiť radšej 10 stromov. Čistý potemkin tá vaša drenáž, vyhodené prachy.
07. august 2018

Juraj

Suhlasim s Aeom aj Martinom, nie je to doriesene, ak by tam bol aspon nejaky tien tak sa tam da travit cas aj vo vacsom teple. Chodte sa pozriet v najvacsom teple na Gelnicku, je to tam natrieskane! Treba tam spravit tien to je vsetko... ci uz stromami alebo plachtami... a tiez si myslim ze toto nie je vyriesene... to je len tak vybavene spoza stola...
08. august 2018

Martin

Namiesto verejných peňazí vrážaných do kadejakých plachiet nech tam radšej zasadia stromy, ale tie tieň neprinesú najbližších minimálne 10 rokov. No aspoň to bude perspektívnejšie a ekologickejšie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania