Dom na Šulekovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Martin 08. augusta 2018

Na Šulekovej ulici roky chátra bytový dom (národná kultúrna pamiatka). Ak mesto nemá žiadne páky na majiteľa budovy mohlo by sa pokúsiť ju odkúpiť .Potenciálne by tam mohli byť nájomné byty.

08. august 2018

Filip

Najomne byty tam boli predtym, ale po restitucii bola budova v sukromnych rukach a pokial viem, je tam este jeden najomnik, ktory tam sice uz nebyva, ale caka na pridelenie nahradneho bytu. Inac podobna situacia je aj o nieco vyssie, na Vansovej 1, odtial povyhadzovali v 1998 vsetkych najomnikov a odvtedy to chatra.
09. august 2018

Jerome

Ta budova je/BOLA zvnutra nadherna
13. august 2018

Mária

My sme v tejto lokalite rekonštruovali bytový dom a pamiatkári mali neskutočné požiadavky, ktoré sme museli dodržať a to sme len v pamiatkovej zóne. Každý deň okolo tejto, pred našimi očami rozpadávajúcej sa pamiatky chodí pán primátor a zrejme mu to nevadí. Aspoň turisti, idúci na Slavín, majú čo doma ukázať.
21. apríl 2019

Martin

Čaká sa na pád budovy?
23. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, novobarokový dom na Šulekovej 3 je od roku 2005 v majetku spoločnosti Resident a.s. Spoločnosť začala dom vlani v septembri vypratávať, v rekonštrukčných prácach zatiaľ nepokračujú kvôli nevysporiadaným vlastníckym vzťahom (v dome má stále trvalý pobyt jeden vlastník, ktorý sa odmieta vysťahovať).

Martina Štefániková, oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
23. apríl 2019

Filip

Dobry den, poznam sa s danym najomnikom p. Patlevicom (je to najomnik, nie vlastnik ako pise p. Stefanikova). Skopirujem sem jeho vyjadrenie, kedze tu nie je registrovany:

"Vlastnícke vzťahy sú jasné. Vlastník vlastní všetko. Je tam akurát jeden nájomník. Teda ani už nie je nájomník, lebo v zmysle lex specialis 260/2011 dostal jednostrannú výpoveď a stal sa osobou nepovinnou vypratať byt. Byť, ktorý je jeho domovom. Ktorý si nemohol odkúpiť ako takmer milión iných domácnosti. Lebo štát-zlodej sa rozhodol. Rozhodol sa pre utrpenie vlastníkov a nájomníkov. Už vyše 1/4 storočie čakajú na spravodlivosť. V mnohých prípadoch je smrť rýchlejšia ako spravodlivosť. Hanba vládam . Hanba národným radám. Hanba Slovensku."

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania