Apokalyptický podchod na Záporožskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Jan Hubar 02. septembra 2013

Podchod zo Zaporozskej popod Rusovsku cestu napadne pripomina kulisu z PC hry Fallout, ktora sa odohrava v obdobi po atomovej vojne.

Spina, vylomene zabradlie, obite kachlicky, grafiti + plagaty po stenach, blikajuce osvetlenie a obcas nechybaju ani ludske a psie vykaly.

Planuje sa nejake cistenie/rekonstrukcia?

02. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podchod je súčasťou komunikácie II. triedy Rusovská cesta, ktorá patrí do priamej správy hlavného mesta SR Bratislavy. Za stav a údržbu predmetného podchodu je teda zodpovedné hlavné mesto SR Bratislava.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

10. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na magistráte nehráme počítačové hry, takže nevieme posúdiť, či to pripomína nejakú kulisu z hry. :-)

Tento podchod sa čistí v stredu a v nedeľu. Toto čistenie funguje vďaka existujúcej zmluve s A.R.K, ktorú máme na čistenie komunikácií a verejných priestranstiev.
Bohužiaľ, konkrétne na podchody nemáme vysúťaženého dodávateľa, nakoľko toto čistenie je zahrnuté vo veľkej súťaži, ktorá stále ešte prebieha.
Na investíciu do rekonštrukcie zatiaľ nie sú plánované finančné prostriedky a vzhľadom na finančnú situáciu sa obávame, že tak skoro ani nebudú. Hlavné mesto, ako každá samospráva, môže pracovať len s takým rozpočtom, aký má schválený, a nemôže vynakladať peniaze na položky, ktoré v rozpočte nie sú schválené. Rozpočet schvaľujú poslanci Mestského zastupiteľstva.
Riešime to tak dobre ako sa len dá.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
10. október 2013

Miro Ščibrany

Dobrý deň, pán Papajčík,
všetci vieme, že „hlavné mesto ... môže pracovať len s takým rozpočtom, aký má schválený“. Zaujíma ma 1) PREČO má hl. mesto stále tak hlboko do vrecka? a 2) ČO hl. mesto robí pre to, aby sa táto dlhodobá situácia zmenila k lepšiemu?
Ďakujem za odpovede.
29. apríl 2014

Eva

Dobrý deň pán Papajčík, chápem, že nie sú peniaze na veľa vecí, ale podchod na Záporožskej ulici je veľmi rozbitý a som zvedavá kto bude zodpovedný za to, že si tam niekedy rozbijem invalidný elektrický vozík a nedaj Bože sa mi tam niečo stane. V smere do mesta je tam dokonca prehnitá odtoková mriežka a ja len čakám kedy mi tam vhupne kolesom a ja spadnem s 80 kilovým vozíkom.
Za pochopenie a odpoveď vopred ďakujem.
03. apríl 2017

Nina Klusová

Podchod v dezolátnom stave

Prosím o zrekonštruovanie podchodu na Rusovskej ceste medzi zastávkami Záporožská. Ide o veľmi frekventovaný podchod, ktorý už roky (ak vôbec) nebol rekonštruovaný. Minulý rok som zaregistrovala zalepenie dvoch najväčších dier v podchode. Ale celý priestor v tomto podchode je rozbitý, špinavý, posprejovaný grafitmi, znečistený starými plagátmi. Zo stien trčia ostré prehrdzavené železá, ktoré môžu byť pre chodcov nebezpečné. Tento priestor je nehodný hlavného mesta v 21. storočí.
29. jún 2017

Igor Lacík

čo sa zmenilo za posledné 3 roky?

chodim cez cestu, lebo v tom podchode mam fakt zly pocit
27. september 2017

Peter

Vsimol som si, ze sa pred par tyzdnami zacalo nieco robit v tomto podchode. Obili sa obkladacky a zarovnali sa steny novou stierkou. Aky je casovy plan tychto prac a co mozeme na konci prac ocakavat? Uz niekolko dni sa tam nic nedeje a po robotnikoch ostal len znacny neporiadok.
19. október 2017

Stefan

Podchod Zápor. - "Magistrát" termín ukonč? trvá t nekonenečne.

Dobry den, je pekne že ste sa pustili do rekonštrukcie podchode:
1. kedy je termín ukončenia?
2. Prečo montujete svella, čo rozbije aj malý chlapec?
3.Preco sa nenatrela vrchna konstrukcia ale sa najprv natrela spodna betonoava plocha? nedáva to zmyel.
4. Preco sa nevymenilo strkove lozko na odvod vody a neurobila nova izolacia. teraz prietor kde steka voda je plny spiny. Voda bude ako doteraz presakovat dovnútra!!!
5.V schodoch su stale zbytky po odezanom zábradlí!
6. Znacky ako napr Použite podchod su totalne zničené.
7. Sklenená výpn je rozbita postrie. vymení sa?
8.vrchna konstrukcia sa mala menit, ale ako vidim stojí tam doteraz.
9. Plagat o rekonstruckcii je už preč, hádam nie je ukočená?
10. Robil sa projekt na rekon.?
11.Smeti je nahádzané do dverí!
12.Potrubie postriekané.
19. október 2017

Stefan

Prosim admina o presposlanie na magistrát.
19. október 2017

Odkaz pre starostu

Preposlal som.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
19. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za aktualizáciu podnetu.

V súčasnosti prebiehajú opravy podchodu na Záporožskej. Viac informácií nájdete v priloženom odkaze, nech sa páči: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11054759 .

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. november 2017

Marcela

Takze dnes je posledny den v novembri, avsak skutocnost nezodpoveda tomu, co bolo napisane v tomto clanku:
http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11054759

nasledovne prace neboli urobene:
- steny v podchodoch natreté antigraffiti náterom
- vymenené bude aj zastrešenie vstupov do podchodov a kovové konštrukcie zastrešenia dostanú nový náter.
- opravia sa podlahy vo vstupoch – rampách pre imobilných občanov a kočíky.

Steny su natrete obycacnou farbou a uz su aj spivane, podlaha nebola vobec robena, je hnusna a hrbolata, tazko tade prejdete s kocikom, zastresenie nebolo vymenene, do podchodu zateka a su tam hrdzave kovove konstrukcie.
Takze by ma zaujimalo, preco tieto prace neboli urobene ako mali byt a co sa stalo s rozpoctom, ktory mal byt na tieto prace vynalozeny, a tiez by ma zaujimali financne naklady na jednotlive prace.
Tejto problematike sa budem dalej venovat a budem informovat aj media.
30. november 2017

Stefan

A výhovorky budu na počasie.
06. december 2017

Marcela

Aj ja prosim admina o presposlanie na magistrát.
14. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v druhej polovici augusta 2017 začali drobné stavebné práce na oprave podchodu pre peších na Rusovskej ceste pri poliklinike na Záporožskej ulici. Renováciou zatiaľ prešli steny (nové omietky, nový náter), stropy (vyčistenie, nový náter), betónové sokle osadenia zastrešenia vstupov do podchodu (lokálne vyspravenie, nový náter), boli vymenené elektrické rozvody, osadené nové osvetlenie (LED technológia).

Práce pokračujú výmenou elektrických rozvádzačov. Následne bude vymenené zastrešenie vstupov do podchodov vrátane náteru kovovej konštrukcie zastrešenia, náter zábradlí a bude nainštalované aj nové osvetlenie vstupov do podchodu. Na steny bude po finálnom nátere aplikovaný antigraffity náter. Posledné budú opravené podlahy vo vstupoch – rampách pre kočíky a imobilných občanov (bude položený nový povrch), oprava a doplnenie pevných schodísk a následne prebehnú čistiace práce (podlahy v objekte podchodu, pevné schodiská).

Z dôvodu zdĺhavých rokovacích konaní s dodávateľom materiálu na transparentné zastrešenie vstupov do podchodu a taktiež z dôvodu zmeny technológie opravy podláh (ktoré nie je možné práce vykonávať v teplotách menej ako +5 °C) sa posunul termín ukončenia prác do 31.03.2018.

S pozdravom


Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. december 2017

Marcela

Dakujem za odpoved,

takze vyvoj budem sledovat a uvidime ci ten vysledok bude stat za ten 150-tisicovy rozpocet.
14. december 2017

Stefan

Ako som vravel, vyhovorky na pocasie a dodavatelov. Ale dolezite je vymeit strkove lozku kam steká voda!!!!! Konecne to pochopte. To lozko neplni funkciu a je zarastene. Pri burke sa vam to tam cele bude valit dole. Ale za 150 tis je uz v predaju rodinny dom. Kde tu chcu minut 150 tis nerozumiem. Som zvedavy na termin 31.3.2018. Neverím mu.
15. december 2017

Marcela

Tiez som bola v soku, ked som videla, ze rozpocet je 150.tisic, ved to by aj novy podchod postavili, pise sa to tu:
http://www.petrzalskenoviny.sk/petrzalka/01/2017/mesto-chce-tomto-roku-obnovit-dva-podchody-petrzalke/

No tak uvidime toho 31.3.2018.
19. november 2019

Martin Uváček

Podchod je už pár rokov opravený a v slušnom stave.
20. november 2019

Marcela

No tak neviem ci toto je oprava hodna 150 000€, stale nie su opravene podlahy a schody, su rozbite a je problem tadial ist napriklad s kocikom. Na stenach presvita sietka, a teda tam chyba omietka a antigrafitovy nater, ako bolo slubene.
Stropy su tiez povodne, osarpane, iba su vymalovane. No a k tomu novemu peknemu zastreseniu - na pohlad je to pekne, avsak ked prsi tak brutalne tecie do vnutra, takze asi tak k tej "uzasnej" rekonstrukcii podchodu za 150 000€ z nasich dani. Je to zial velmi smutne. Asi by to opat chcelo zapojit media.
20. november 2019

Stefan

Presna tak ako píše Marcela. Treba to dať reklamovať. Ked prsi vsade tecie voda, steny su mokre, omietak sa olupuje. A to len preto, lebo sa to neurobilo ako som písal vyššie. To kde steká voda, to strkove lozko sa malo vybrat a cele to utesniť! je to len na oko rekonstrukcia. Si predstavte že ten bilboard od cesty nedali ani dole, rúry sú za ním hrdzavé! Odporúčam sa tam ísť pozrieť niekomu z magistrátu. To plexisklo nevedia od grafitov ani umývať! na čo ho tam dali? Admin pls preposlať na magistrát, nech spravia poriadne hydroizoláciu v odtokovom lozku. Dakujem
07. jún 2022

Martin Uváček

Zatiaľ žiadna ďalšia oprava. Najmä povrch výjazdov na zastávky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania