Blokovanie parkovacieho miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Emil Slovak 22. augusta 2018

Nas sused si pred 2 rokmi, kupil nove auto, jeho stare naburane, takto stoji odvtedy bez pohnutia a blokuje parkovacie miesto.

23. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

ma auto prepadnutu STK/EK?

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
27. august 2018

Magda

Za 1 minutu na webe mám k dispozícii Vami požadované info. Vy ako pracovník z útvaru pre styk s verejnosťou si tento údaj neviete vyhľadať? Mimochodom, tých odstavených áut v Ružinove je neúrekom a nič s tým nerobíte!!! Ružinov je smetiskom autovrakov. Nestačí, že ružinovčan nahlási vrak? A vy na miestnom úrade robíte čo? Od stola zadáte občanovi domácu úlohu - dajte nám všetky informácie o vraku. Preto Ružinov vyzerá tak ako vyzerá. Žiadna spolupráca s občanom, ochota problém riešiť.
30. august 2018

Michaela Biharyova

Aj tak to nakoniec prepošlú na Okresný úrad a nič s tým nerobia.
12. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den (pani Magda),

ochotu riesit veci Miestny urad ma, o com svedcia aj ocenenia z minulosti, kde sa efektivne riesili podnety prave cez tuto stranku. Kazdy sa uci, a zastupujuca zamestnankyna nemala vedomost o danej STK/EK overovacej stranke. To verime, ze je v tomto pripade pochopitelne.
Miestny urad ide nad svoje povinnosti ked ich zamestnanci auta s prepadnutou STK/EK nahlasuju na prislusny okresny urad (vyhladavaju kazde auto podla SPZ), co vsak nie je ich povinnost (STK/EK prakticky nema suvislost s Miestnym uradom). Veci by sa podstatne urychlili keby obyvatelia tiez nahlasovali okresnemu uradu prepadnute STK/EK. V tomto pripade je vozidlo 3 roky odstavene, a samozrejme mame zaujem to riesit. Momentalne MC-Ruzinov rokuje s odtahovacou firmou ktoru by na odtahy zazmluvnila. Situacia ohladom odtahov je komplikovana kvoli odtahovacim firmam, a MC-Ruzinov nie je jedina cast ktora hlada s odtahovacou firmou zmluvny vztah. Vec riesime. Sme radi za tuto prilezitost komunikovat obyvatelom situaciu.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
12. september 2018

Odpoveď samosprávy

@pani Biharyova,

ako pravnicka viete ze zakonne moznosti MC su obmedzene, resp. su take ako sme ich opisali v odpovedi pre pani Magdu. Je smutne ze nepriamo pouzivate tuto platformu pre sluzby obyvatelom na politicke ucely. Vid Vasa odpoved, ktora naznacuje ze s tym v tomto momente moze nieco MC (po 3 rokoch) hned robit. Prvy krok je zmluva s novou odtahovacou firmou. Stara totiz uz neexistuje.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
27. september 2018

Michaela Biharyova

myslený bol Okresný úrad, ktorý s tým nič nerobí, čo možno vidieť aj na niektorých neriešených podnetoch odstavených vozidiel ešte z roku 2014. Ani jedno vozidlo som cez túto platformu nenahlasovala, len som sa vyjadrila, že sa s tým nebude nič robiť. čo je aj pravda, keďže okresný úrad už niekoľko mesiacov takéto podnety nerieši. A naozaj nevidím čo je na tomto komentovaní politické.
01. október 2018

Odpoveď samosprávy

Okresny urad ma pravomoc vystavit majitelovi auta pokutu. Nemame informacie nakolko tuto moznost vyuziva a tym zaroven informuje majitela o nutnosti riesenia s odstranenim vraku.
V odpovedi Vam sme sa ohradili voci komentu z ktoreho KONTEXTU vyplyvalo, ze miestny urad s vecou nic nerobi. O probleme vieme a pracujeme na rieseni - podpisanim zmluvy s novou firmou ktora bude odtahy zabezpecovat.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
19. február 2020

Eva

Dnes už je 19.2.2020
A mal si to vozidlo spojazdniť do 19.12.2019.
14. máj 2020

Lukáš Bartošovič

datum na vyzve medzicasom stihol vyblednut... to je dobry signal na odtah! vdaka
22. jún 2020

Michaela Biharyova

Vozidlo bolo odstránené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania