Zbúraný dom - Gorazdova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 04. septembra 2018

Na Gorazdovej ul. (pri napojení k Jánošíkovej ul.) s pôvodnou adresou 33 zbúrali dom aj napriek tomu, že na výveske na plote je uvedené "nadstavba a stavebné úpravy rodinného domu". Je to v súlade so stavebným povolením ? Pôvodný dom bol veľmi pekný - viď posledná foto. Určité dlhšie obdobie slúžil ako rezidencia poľského veľvyslanca. Škoda takého pekného domu. Obávam sa, že na jeho mieste vznikne obrovská skleneno-betónová stavba zaberajúca celý pozemok. Celá lokalita novými stavbami stráca na charaktere a príťažlivosti.

04. september 2018

Jerome

Štátny stavebný dohľad
06. september 2018

Odpoveď samosprávy

Pre stavbu Gorazdova 33 bolo vydané stavebné povolenie v roku 2017 na zmenu dokončenej stavby (nadstavba, prístavba). Počas búrania zistili statické nedostatky na spodnej stavbe, o čom stavebný úrad informovali a v apríli 2018 požiadali o zmenu pôvodného rozhodnutia. Aktuálne je vydané nové stavebné povolenie, ktoré čaká na právoplatnosť.

Vladimír Skokňa
referát verejného poriadku
oddelenie životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
tel.: +421 2 59 246 265
mobil: +421 903 429 090
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
21. apríl 2019

Anonymný užívateľ

Na tabuli na plote je stále uvedené, že sa jedná o úpravu rodinného domu a novostavbu garáže. Tak ako to je ? Verím, že keby majiteľom záležalo na pôvodnom krásnom dome, tak aj napriek objaveným nedostatkom v statike by to vyriešili bez búrania. Ak sa chce, tak sa to dá. Zjavne nechceli. Žiaľ.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania