Vrak električky na Krížnej pri Tržnici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 09. septembra 2018

Kto dal povolenie na uloženie vraku električky pri Tržnici na Trnavskom mýte?!!! Na čo tam je? (prečítala som si na internete, ale to je nezmysel!!!) + tam doviezli mobilný záchod!!! Kde to žijeme? Platia tu vôbec ešte nejaké zákony? Prosím, zbavte nás tej ohavnosti, už samotná "TRŹNICA" je chátrajúca ohavnosť. Žiadam o prešetrenie zákonnosti uvedenej záležitosti.

10. september 2018

Jozef

Vhodné umiestniť ku každej električke mobilný záchod.
10. september 2018

Anonymný užívateľ

Dočítala som sa, že miesto na vrak električky ponúkol priamo Kusý, predpokladám teda, že aj miesto na umiestnenie mobilného WC. Má toto mesta nejakého mestského architekta, ktorý má právomoc zabrániť takejto svojvôli? Zapratať taký lukratívny pozemok takmer v centre mesta vrakom električky a mobilným WC je trestuhodné. (mimo iného v Bratislave je dostatok miesta pre zábavu mladých ľudí, naozaj nie je nutné postaviť takýto "kultúrny stánok", ktorý je hanbou!!) Pán Kusý, odstráňte tento vrak aj WC, pretože to poburuje všetkých okoloidúcich!
10. september 2018

🌳

Duplicitný podnet k https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/47763/hroza-pri-trznici Odporúčam pred zadaním podnetu najprv pozrieť predmetnú lokalitu cez Mapu (a tam si zapnúť "celkovo". nie "posledný rok") a pozrieť, či už niekto podnet nezadal. Admini si to tiež nie vždy všimnú a akceptujú potom duplicity.
12. september 2018

David 1

Aj na Václaváku majúeletričky v strede námestia s kaviarňou. No problem.

Preposielam odpoveď majiteľa z totožného podnetu:

Samuel Veis

Dobrý deň,

od septembra sme uskutočnili zhruba 30 akcií, vrátane jedinečných koncertov, prednášok, diskusií, niekoľkých premietaní, výstav a množstva autorských predčítavaní poézie.

Je pochopiteľné, že akcie sa konajú buď cez víkendy, alebo cez týždeň po pracovnej dobe, preto môže priestor vyzerať opustene počas pracovného dňa. Naše služby sa znažíme zlepšovať a v blízkej dobe pribudne aj tabuľa s rozpismi akcií.

Viac informácií sa dozviete na našej stránke:
https://www.facebook.com/T3.kulturny.prostriedok

Prípadné otázky, pripomienky a návrhy prosím presmerujte na:
[email protected]

Samuel Veis
12. september 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

zlaticu by som chcel vidiet.. preco ma problem s niecim co je super normal vec... neviem co ma doma ale asi ani mixer. ked sa cuduje co to ta elektricka moze byt ked je stara a je na kulturne akcie..
12. september 2018

Anonymný užívateľ

Mám dokonca aj mikrovlnku, vysávač, aj...ale rovnako aj úctu k priestoru, ktorý slúži všetkým. Chodiť okolo mobilného záchodu takmer v centre mesta a pozerať sa na vrak električky, ktorá okupuje aj tak malé množstvo zelene je deprimujúce. Žijeme v Bratislave!!! Na kultúrne akcie je tu priestoru a priestoru, Chýba skôr priestor na "kultúrne využitie priestoru", čo určite nie je ten vrak s mobilným záchodom. Žiadam pána Kusého, aby našiel pre električku vhodnejšie umiestnenie, ak je pre vaše kultúrne vyžitie nepostrádateľná. Proti električke nemám nič, ale proti jej umiestneniu! Je to drahý lukratívny pozemok, na ktorom tá hŕba starého železa s modrým mobilným WC nemá čo robiť.
15. september 2018

Martin

Keby tá električka slúžila ako kaviareň alebo pohostinstvo aj s letnou terasou a okolie by bolo pekne upravené, bol by to dobrý nápad. Lenže o tomto pseudo-projekte mám tiež trochu pochybnosti.
17. september 2018

Andrej

Pani Zlatica, ak povazujete toto za zasadny problem a dovod na kritiku nashoi starostu ,tak mu len tymto prispievate, lebo su tu v nasej mestskej casti ine vazne preslapy a pochybne konania napr. vystavba neunosna a nicenie lesa.
Obcania mohli dotaznikom v minulom roku podporit tento projekt elektricky ale aj ine projekty - videli ste tento dotaznik- pomohi ste vyjadrit svoj nazor a odovzdat tento dotaznik? Lebo ludia co su aktivni vo verejnom zivote tuto elektricku ziskali a vyuzivaju ju na spolocne akcie vo verejnom priestranstve...Rad vidim takuto aktivitu a som rad ,ze namiesto aby vykonavali svoju potrebu inde ,tak uz maju aj zachod. Kde maju prosim ludia takyto spolocensky priestor? V krcmach a baroch? Ci v hernicke pod trznicou alebo pri Lidli?alebo uprostred Trnavskeho myta pod stromami medzi popijajucimi bezdomovcami a narkomanmi?
17. september 2018

Andrej

mna skor mrzi ,ked vidim ,ze niekto poskodzuje tuto elektricku a minule som videl zachod prevrateny na zem.avsak niekto sa o to stara- na moje prekvapenie po par hodinach uz bolo vsetko poupratovane!
17. september 2018

Anonymný užívateľ

1. Nedostal sa ku mne žiadny dotazník, určite by som vyjadrila svoj nesúhlasný názor s umiestnením vraku električky na Trnavskom mýte.
2. Ľudia aktívni vo verejnom živote by mohli svoje aktivity zamerať na vytesnenie opilcov, narkomanov a bezdomovcv z verejných priestorov našej mestskej časti-to by bol mimoriadne prospešný počin.
3. Istý občan reagoval na mobilné WC veľmi trefne: to by malo byť pristavené pri každej električke, nielen pri tom vraku na Trnavskom mýte.
4. Voľných spoločenských priestorov na kultúrne podujatia je v celom meste, nielen v časti NM dostatok. Kusý im mohol ponúknuť priestory budovy Konskej železnice. Zíva prázdnotou, nevedia, čo s ňou a sú tam aj WC
5. Zamyslite sa nad tým, kto dáva súhlas na otvorenie takých prevádzok ako sú bary, herne, krčmy... a potom nájdete vinníka za to, že celé Trnavské mýto je "zamorené" asociálmi. Tržnica je dnes už len jedna obrovská krčma s opilcami a narkomanmi na schodisku...
Záver: Ryba smrdí od hlavy....
17. september 2018

Anonymný užívateľ

PS: Prezentovať svoju kultúru negovaním kultúrnosti všeobecne je kontraproduktívne....
18. september 2018

Andrej

ano pani Zlatica suhlasim so vsetkymi bodmi okrem c. 2...vytesnit ludi, ktori potrebuju pomoc alebo su chori nie je dobry napad.aspon je pekne vidno ako funguje nasa spolocnost...urcite skupiny ludi sa venuju aj tymto ludom a myslim, ze boli v plane aj nejake projekty v N.M..
zabezpecenie bezpecnosti a verejneho poriadku je uz vsak praca inych ...
18. september 2018

Anonymný užívateľ

Súhlasím s vami-o tom sú príslušné aktivity, ktoré absentujú. "Vytesniť" znamená aj poskytnúť im pomoc, aby našli zázemie, aby ich "dobíjačom" energie neboli drogy a alkohol a ich domovom sa nestávali ulice. Pod pojmom "vytesniť" som myslela z verejného priestoru, nie zo života-to proste nejde. Prepáčte, ale nezdá sa mi správne, aby ich úpadok v živom prenose dennodenne sledovali okoloidúci a najmä deti...
08. október 2018

Anonymný užívateľ

Pre túto električku ja na r. 2019 zadaný projekt v rámci tzv. Participatívneho rozpočtu :

"11. T3 – kultúrny prostriedok – pokračovanie rekonštrukcie a modifikácie, Rastislav Chynoranský, 4300 €

T3 – kultúrny prostriedok je vyradený vozeň električky umiestnený na Trnavskom mýte v priestore medzi Tržnicou a budovou Konskej železnice, kde sa na dobrovoľnej báze organizujú neziskové kultúrne podujatia. Cieľom projektu je zapojiť obyvateľstvo okolitých domov do kultúrnych aktivít, s ktorými by sa inak nestretli a zároveň premeniť miesto, ktorým ľudia väčšinou len prechádzajú, na miesto, kde môžu ľudia cielene či náhodne tráviť svoj voľný čas. Doteraz neviditeľné miesto na mape tak môže získať novú identitu, poskytnúť kultúrne vyžitie a stať sa využitým a živým priestorom. "

linka : http://pr.banm.sk/liferay/article/-/journal_content/56_INSTANCE_wrx2GwJwJ4Pk/282511/4430978

Takže tak ...
08. október 2018

Anonymný užívateľ

Som "obyteľstvo okolitých domov", chodím okolo denne a viem, koľko akcií sa tam koná (a v zime predpokladám, že bude úplne nevyužitá). Určite to nie je miesto, kde by som cielene, či vedome chcela tráviť voľný čas a vykonávať svoju potrebu v pristavenom mobilnom záchode. "Tento kultúrny stánok" svojím nekultúrnym vzhľadom a ignoráciou kultúrnosti prostredia naopak-obyvateľstvo okolitých domov vyrušuje a poburuje. Stále akoby sme si nerozumeli: fandím kultúre (pracujem v tejto oblasti celý život), ale žiadam o ohľaduplnosť k požiadavkám obyvateľov tejto časti mesta žiť v kultúrnom prostredí. Denne prechádzať okolo mobilného záchodu ako na stavenisku na takto frekventovanom mieste takmer v centre mesta+okolo opustenej, hrdzavej, starej električky, naozaj nesvedčí o kultúrnosti ľudí, ktorí o ňu opierajú svoj pofidérny projekt. Takže tak...
11. október 2018

David 1

Nikto vám neberie váš úzky pohlad na kultúru. Tak isto treba byť však ohladuplný k novým formám kultúry v iných metropolách úplne bežných ..
11. október 2018

Jozef

Metro v poli ?
11. október 2018

Anonymný užívateľ

...asi tak: ukážte mi iné metro-poly, ako tam kultúra v starej a okolo starej električky vyzerá. A tiež lokalitu mesta-kde tento "kultúrny stánok" v metro-poli stojí. Ako riešia fyziologické potreby návštevníkov tejto kultúry? Tak, že nejaká akcia sa tam koná raz za mesiac a obyvatelia tejto časti mesta dennodenne chodia okolo páchnucého záchoda? A prevádzkovateľ projektu ešte požaduje príspevok z "participiálneho projektu" mestskej čast?! Spamätajte sa! Presuňte električku so záchodkom tak, aby ste mali "k novým formám kultúry " bližšie -aj vaši susedia.... Nekultúra aktivistov " nových foriem kultúry" ma desí.
23. jún 2021

Martin Uváček

Podnet je potrebný opätovne preposlať zodpovednej samospráve. Bez aktuálnej reakcie či stavu riešenia.
23. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
električka bola premiestnená k Dunaju. Podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
21. október 2021

Anonymný užívateľ

Kam k Dunaju ? Problém sa považuje za vyriešený, keď sa stará električka presunie z jedného miesta BA na iné ?
21. október 2021

Martin Uváček

Na Tyršovo nábrežie na zrekonštruované parkovisko pri mýtnom domčeku. Tam sa určite viac hodí.
https://imhd.sk/ba/galeria/u/16127/Kultúrna-T3-7807-po-presune-na-Tyršovo-nábrežie-15-7-2021
21. október 2021

Anonymný užívateľ

Táto električka sa hodí akurát tak do dopravného múzea. Určite nie do akejkoľvek mestskej / bratislavskej lokality ...
21. október 2021

Anonymný užívateľ

Videla som ju na Tiršovom nábreží. Dúfam, že jej je tam dobre. A nám je výborne, že nechodíme denne okolo tohto vraku a mobilného WC. Ďakujem,podnet pokladám za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania