Striekanie Roundupu na námestí bez upozornenia či obchádzky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Kristina 10. septembra 2018

Dobrý deň, zaujímalo by ma, ako je možné, že uprostred rannej špičky, keď je všade plno chodcov, sa postrekuje plošne celé námestie chemickým postrekom a nie je tam žiadne varovanie pre okolidúcich, Mohla som pokojne prejsť priamo cez postrek. Nehovoriac o tom, že daný pracovník nemal žiadnu rúšku na tvári, čiže sa toho musel riadne nadýchať... A už vôbec nehovoriac o tom, že vyspelé mestá a krajiny použitie chemických prípravkov na ostraňovanie buriny na verejných priestranstvách zakazujú, nakoľko ohrozujú zdravie obyvateľov, ale masívne škodia aj biodiverzite. Burina sa dá odstraňovať aj bez chémie, ale je mi jasné, že pre vás je jednoduchšie na to vyliať litre jedu... Budem zvedavá na vaše vysvetlenie a návrh opatrení, ktorými zabránite, aby sa takáto situácia opakovala. Ďakujem

10. september 2018

Jerome

Vo štvrtok postrekovali buxus v špičke :) v Grassalkovichovej záhrade...,keď tam bolo najviac ľudí, mamičiek a detičiek, bol postrek škodlivý pre ľudí?
10. september 2018

Peter Kočvara

Chcete vedieť postoj Nesrovnalovho magistrátu k aplikácii diskutabilného, podľa WHO potenciálne karcinogénneho totálneho herbicídu, ktorý je v takom NL alebo F zakázaný?
"Súčasťou odstránenia buriny v obrubníku je chemický postrek. Súčasné, bežne dostupné, moderné chemické postreky sa po ukončení svojho pôsobenia v pôde neškodne rozložia. Škodlivé chemické postreky sú zákonom zakázané."
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/51813/chemicky-postrek-chodnikov
10. september 2018

Peter Kočvara

Nové Mesto používa francúzsky systém na báze horúcej vodnej pary. Už aby boli tie novembrové voľby primátora!
10. september 2018

Peter Kočvara

Mimochodom, nevidím žiaden dôvod likvidovať túto tzv. burinu, ktorá sa skladá často z byliniek, kvitnúcich rastlín, kýme je ešte zelená, potom keď v lete vyschne, tak je to estetická záležitosť, ale dovtedy je to proste zelená hmota, ktorá produkuje - hoci sa to nezdá - tiež množstvo kyslíka a pomáha ochladzovať mesto. Takto bojuje Nesrovnalov magistrát proti klimatickým zmenám a pomáha ochladzovať mesto. Dáva kšefty externým firmám...
15. september 2018

Martin

Nič sa nerobí, všetko zarastá burinou - zle je.
Burina sa odstraňuje - zase je zle.
Postrek je v 2 krajinách zakázaný a v ďalších 100 povolený.
Možno by bolo lepšie, keby sa sťažovatelia zobrali v čase svojho voľna na námestie, vyhrnuli si rukávy a pekne ručne po jednej rastline vytrhali všetku burinu. Všetci by boli spokojní.
15. september 2018

Peter Kočvara

Že je tento totálny herbicíd ešte stále u nás povolený, neznamená, že je v poriadku. WHO ho klasifikovala ako potenciálne karcinogénny, v USA sa podarilo nedávno preukázať súvislosť medzi používaním tohto svinstva a smrteľnou chorobou - dotyčný školník, čo to musel používať, vysúdil 180 mil. USD. Vaša neznalosť Vás neospravedlňuje a ani Vám nedáva automatické právo sa vyjadrovať k niečomu, čomu zrejme nerozumiete.
Apropo, tzv. burina, ak už niekomu fakt prekáža, sa dá odstraňovať tak, ako sa to robilo ešte nedávno, keď sme neboli takí leniví a nepoužívali na všetko chémiu.

Toto mesto by nemalo hladať výhovorky, ale riešenia, ale žiaľ pod momentálnym vedením sa nič dokopy nerieši, akurát marketing! Odpočítavame čas do volieb, lebo nemáme čas na nezmyselné až škodlivé riešenia, naše mesto si zaslúži viac, ako len rozdeľovanie zákazok svojim
21. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania