Parkovanie Hečkova

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Sencan 02. októbra 2018

Vcera na socialnej sieti zarezonoval problem obyvatelov Heckovej uice. Chodec, ktory musel kvoli zparkovanym autam zist s kocikom na cestu im zamerne demoloval auta. V diskusii obyvatelia mesta argumentovali tym, ze chodnik, je vybudovany na sukromynch pozemkoch majitelov rodinnych domov, preto maju pravo parkovat cez celu sirku chodnika, co je udajne aj oznacene znackou. Kvoli uzkej jednosmerke nie je mozne nechat chodcom 1,5m ako urcuje zakon.
Podla mojich vedomosti ani to, ze chodnik je na LV majitelov nehnutelnosti, ani to ze je cesta uzka neznamena, ze mozu parkovat po celej sirke chodnika. Obyvatelia sa vsak odvolavaju na akysi prislub mesta. Je alebo nie je taketo parkovanie v sulade s dopravnymi predpismi? Ako chce mesto vzniknutu situaciu riesit?

03. október 2018

Odpoveď samosprávy

Vybudovaním cyklotrasy Hečkova bude cesta rozšírená s možným pozdĺžnym parkovaním v jednom smere na opačnej strane jestvujúcej vozovky.

mesto Senec
03. október 2018

Sencan

Odpoved na moje otazky opät chyba. Rovnako aj casovy horizont na vybudovanie cyklotrasy. Situacia trva dlhe roky bez odozvy kompetentnych.
08. október 2018

Matej Varga

Cyklotrasa je podľa mojich informácii v štádiu stavebného povolenia. Autá tam stoja takto dlhé roky keďže väčšina dvorov nebola pripravená na parkovanie auta, i keď pri rekonštrukciách si už dvor upravujú.
Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.

Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím.
V prípade, že je tam dopravná značka povoľujúca parkovanie na chodníku, vodič nie je povinný dodržať voľnú šírku chodníka 1,5m a v nadväznosti na predchádzajúce, je povinný zastaviť tak, aby ostal prejazdný jazdný pruh šírky 3 m.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.