Zaprataný chodník


Vyriešený
meno
Jardo Mladší 03. októbra 2018

poprosím mesto aby nám zabezpečilo, že chodník nebude slúžiť na kontajnere a parkovisko.Denne tade chodí polícia,tak nech láskovo aj konajú,nie len dávajú radar.

23. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že Magistrát hl. mesta SR Bratislava neurčuje miesto, kam sú kontajnery umiestňované, keďže každá stavba má mať zariadenie na nádoby na odpadky. Miesto pre umiestnenie kontajnerov je drobná stavba, ktorá tvorí doplnkovú funkciu k hlavnej stavbe. OLO a. s. dodáva a umiestňuje kontajnery na tieto miesta (ktoré by mali byť súčasťou projektovej dokumentácie stavby, kolaudačného rozhodnutia). V predmetnej veci je preto potrebné sa obrátiť na majiteľa/správcu nehnuteľnosti, ku ktorej kontajnery patria.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. október 2018

Jardo Mladší

To je čo za odpoved?To mám ako chápať tak že na chodníku môžu stať smetné nádoby?Poprosim admina opäť poslať a žiadať jasne stanovisko k tomu ze chodnik je v celej šírke zapratany a musíme chodiť po ceste
26. október 2018

David 1

Milý magistrát tak to prepošlite mestskej polícii nech si to vypátrajú a doriešia...
29. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet posielame na magistrát hlavného mesta ako správcu uvedenej komunikácie.

So srdečným pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
09. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v predmetnej veci si Vás dovoľujeme opätovne informovať, že je potrebné sa obrátiť na majiteľa/správcu nehnuteľnosti, ku ktorej kontajnery patria. Ten je oprávnený postaviť kontajner na to miesto, ktoré mu bolo schválené a odsúhlasené v projektovej dokumentácii. Možno nemá právo ani umiestniť ho na chodník a je vo Vašom záujme zistiť skutkový stav. V predmetnej veci nie je oprávnená konať ani Mestská polícia, nemôže siahnuť na cudzí majetok a napríklad ho odstrániť.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
25. november 2018

Jardo Mladší

poprosím opat preposlať na magistrát.Nie je predsa možne mať povolenie státia kontajnerov na celej šírke chodníka!!!Aký môj záujem???Veď to MA byť ZÁUJEM MESTA,už len kvôli bezpečnosti.A čo tie parkujuce auta.NAČO platíme mestskú políciu keď NEKONÁ??
25. november 2018

Martin Šlepecký

Dobrý deň, ako občania tohoto mesta využívajúci verejné priestranstvo resp. chodníky vybudované za účelom chodenia a nie parkovania alebo odstavenia kontajnerov žiadame, aby ste zjednali nápravu a komunikovali s majiteľom predmetnej nehnuteľnosti vy. A poprosim o dovysvetlenie stanoviska, ako si to predstavujete, že si občania majú sami komunikovať záležitosti tohto typu s vlastnikom pozemku alebo nehnuteľnosti. Máme mu poslat doporučený list, že má zjednať nápravu lebo bude pokutovaný fyzickou osobou? A ak áno poprosím aj o aký zákon alebo všeobecné nariadenie sa máme opierať. Máme po zaplatení pokuty aj odovzdať desiatok? Ďakujem
29. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, ktorý sa k nemu vyjadrí. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. december 2018

Stanislava

Parkovanie a kontajnery na chodníku pri Račianskej

Na chodníku pri Račianskej ceste pred predajňou inSPORTline, na úseku Pekná cesta-Černockého neustále parkujú autá uprostred chodníka.
Okrem toho sú tam dlhodobo odstavené kontajnery, ktoré bránia priechodnosti chodníka. Chodci musia vstupovať do vozovky na dlhom úseku, alebo sa prepletať pomedzi autá na priľahlom parkovisku.
06. december 2018

Stanka V

Až teraz vidím, že túto záležitosť už magistrát dostal na riešenie. Chodím po tom chodníku skoro každý deň už rok a neustále na ňom parkujú autá. Nie na kraji, ale uprostred chodníka! Aj majiteľov týchto áut majú občania vo vlastnom záujme kontaktovať sami?
Skutočne na magistráte myslíte vážne to, že občania majú sami kontaktovať majiteľa kontajnerov a zisťovať opodstatnenie ich umiestnenia uprostred chodníka? Ten chodník je snáď súkromným vlastníctvom majiteľa kontajnerov? Ak to nie je jeho vlastníctvo, prečo má majiteľa kontajnerov kontaktovať občan?? Mne sa asi sníva...
05. február 2019

Jardo Mladší

v tíme Vallo je spoluzakladateľ odkazprestarostu.Nech tento podnet ukáže Vallovi aby videl ako serie mesto na ludi.NEZAUJEM absolútne niečo riešiť.
05. február 2019

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

podnet sme opätovne preposlali na Magistrát hl. mesta Bratisalva a na emailovú adresu [email protected].

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
18. február 2019

Martin

Zodpovedným je podľa mňa Hlavné mesto nakoľko jemu parcela a chodník patrí a má si na nej spraviť poriadky, alebo vyberať aspoň nájomné. Pokiaľ nevyberá nájomné tak to je na paragraf "Porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku" nakolko týmto konaním prichádza mesto o peniaze.

Schválne by ma zaujímalo čo by mesto spravilo keby si takto postavím kontajnery doprostred primaciálneho. Podľa vyjadrení mesta sú moje a nesmú s nimi pohnúť.

Kontaktovalo už mesto vlastníka so žiadosťou o nápravu?
26. február 2019

Jardo Mladší

Oni sú v tom magistráte asi na hlavu.A najlepšie je že ani neviete kto vám odpisuje....nonsens.za pol roka nijako sme sa nepohli s miesta.ani za boha to riešiť len a len sprostosti odpíšu.....
06. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme, že ste nás o tomto dlhodobom probléme informovali. Súhlasíme s Vami, že pešie komunikácie majú slúžiť výlučne pre peší pohyb občanom a nie ako miesta pre parkovanie vozidiel či stojiska kontajnerov.

Zodpovednému subjektu bola cestným správnym orgánom opakovane zaslaná výzva, aby kontajnery odstránili. V piatok 1.3.2019 bolo našimi zamestnancami zistené, že odstránené boli len 2 kontajnery z 5.

Na základe nerešpektovanie našej výzvy odstrániť všetky kontajnery, sme dňa 4.3.2019 požiadali správcu komunikácie (Oddelenie správy komunikácií), aby zvyšné kontajnery boli odstránené.

Čo sa týka parkovania aut na chodníku, skontaktujeme sa s Mestskou políciou Bratislavy, aby z týchto opakovaných priestupkov boli vyvedené sankcie, pretože túto situáciu na danom mieste je potrebné riešiť prísne.

Ešte raz ďakujeme za Váš podnet.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. marec 2019

Jardo Mladší

poprosíme aby polícia keď ide okolo a stoja na celej šírke chodníka auta aby KONALA sama od seba!!!Zatiaľ sa tam veselo parkuje....
05. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v predmetnej veci nie je mestská polícia oprávnená konať. Obráťte sa na organizáciu OLO a. s., ktorá kontajnery spravuje, respektíve na správcu komunikácie, aby zabezpečil požadovaný právny stav.

S pozdravom.

Veliteľ Expozitúry MsP BA III

Mgr. Ján Kocsis
08. apríl 2019

Jardo Mladší

poprosím opat zaslať MsP Ba 3.Majú problém pochopiť písaný text.Žiadali sme aby zakročili voči autám,ktoré tam denno denne parkujú.Bohužiaľ je smutné že hoc má vysokoškolský titul Mgr. nechápe ani tak jasne napísaný text.A preto to tu tak aj vypadá.....
10. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,



ďakujeme za Váš podnet.



V zmysle VZN 1/2017 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území HM SR Bratislavy (ďalej iba VZN) neprináleží spoločnosti OLO a.s. rozhodovať o tom kde správca nehnuteľnosti preloží stanovište zberných nádob. V zmysle VZN spoločnosť OLO a.s. neskúma ani majetkové pomery k stanovišťu, za toto je zodpovedný správca nehnuteľnosti.

V zmysle VZN 1/2017 a realizačných podmienok podľa §5 je správca povinný umiestniť zberné nádoby na odpad na miesto dostupné zvozovej technike, ktoré je vzdialené najviac 10 metrov od miestnej pozemnej komunikácie širokej minimálne 3,8 m s pozdĺžnym sklonom terénu maximálne 15%, na ktorej oprávnená osoba zastaví zvozovú techniku za účelom manipulácie so zbernou nádobou/kontajnerom. Správca má zároveň oznamovaciu povinnosť informovať magistrát HM SR v prípade premiestnenia zberných nádob.

S pozdravom

Dagmar Vyskupová
odborný ref. odd. služieb zákazníkom

Odvoz a likvidácia odpadu a.s. Bratislava
Ivanská cesta 22
821 04 Bratislava

Tel: +421/2/50 110 111
e-mail: [email protected]
www.olo.sk
12. apríl 2019

Jardo Mladší

včera chodník plný aut a smetiaky 3ks na celej šírke chodníka...koľko policajných aut denne prejde okolo a nezakročí ani jedno......to vy na Mgr. Ján Kocsis???Kedy začnete konať?
25. apríl 2019

Martin

Odporúčam znovu poslať podnet na OLO a kópiu na Magistrát s oddôvodnením že nájomník si povinnosť splnil a kontajnery ktoré má prenajaté od OLO a MariusPedersen boli z chodníka odstránené. Týmto mu ďakujem ak to tu číta.

Na chodníku ostali len kontajnery na triedený odpad ktoré umiestňuje OLO bezplatne neprenajíma ich a má z nich zisk. Tým že nimi zapratal verejný chodník sa nazdávam že sa dopúšťa Bezdôvodného obohatenia na úkor druhej osoby ale to by museli posúdiť právnici.
Žiadam aby si OLO kontajnery odviezlo pretože tam nemajú čo robiť.
V okolí je dotatok iných miest ktoré spĺňajú spomínané VZN na ktoré ich môže premiestniť ako vidíme v prípade prvých dvoch kontajnerov.

Ďakujem
02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

OLO neurčuje, kde budú kontajnery stáť, im je toto miesto iba nahlásené. Po zistení, kto ich sem umiestnil a ako bude situáciu riešiť Vás budeme informovať o ďalšom postupe.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

orgán štátneho odborného dozoru vyzval spoločnosť OLO a.s., ktorá je vlastníkom a prevádzkovateľom predmetných 3 zberných nádob, k ich bezodkladnému odstráneniu, a to bez ohľadu na skutočnosť kto ich tam povolil/nepovolil či umiestnil/neumiestnil.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V predmetnej veci Vám dávame na vedomie, že príslušníci Exp. MsP BA III zamerajú svoju činnosť aj na riešenie vodičov, ktorí parkujú v rozpore so zákonom o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z. a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov na tejto komunikácii.

Mestská polícia Bratislava
18. jún 2019

Jardo Mladší

smetiaky zmizli a priestor obsadili auta.Polícia nepotrebuje zarábať??????čo keby začali konať???
23. júl 2019

Jardo Mladší

keďže tam auta parkujú denne polícia tam nebola ani RAZ!MsP BA3 je nečinná.Keď tam na ceste zramuje auto chodca keďže chodník je úplne nepriechodný bude brána na zodpovednosť aj policia ze NEČINNOSŤ???Pretože nekonaním podporujú porušovanie zákona
24. september 2019

Jardo Mladší

kontajnere zmizli a stalo sa z toho parkovisko.........bez záujmu polície.....
03. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 26.05.2019 sme Vás informovali, že hliadky Exp. MsP BA III zamerajú svoju činnosť popri plnení ďalších úloh aj na kontrolu parkovania na chodníku v tejto lokalite.
V období od 30.05.2019 do súčasnosti sú vykonávané hliadkami operatívne kontroly, počas ktorých boli zistené iba štyri porušenia zákona, pričom boli ihneď na tieto vozidlá založené technické prostriedky na zabránenie odjazdu motorových vozidiel a priestupcovia boli vyriešení v blokovom konaní.
O všetkých kontrolách je vyhotovená príslušná fotodokumentácia.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
03. október 2019

Jardo Mladší

Kontajneri zmizli a parkujú tam autá veselo. A to že ste pokutovali až 4 autá za štvrť roka je smutná vizitka polície.Kazdy deň tade idem a vždy autá na chodníku. ....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania