Parkovanie áut na zastávke


Vyriešený
meno
Juraj Tichy 05. októbra 2018

Chcel by som poziadat o vybudovanie pevnych zabran na zastavke trolejbusov na Hodzovom namesti (smer Kollarovo namestie) pre zabranenie parkovania v priestore zastavky. Jedna sa o velmi frekventovanu zastavku, kde casto stoja dva trolejbusy zasebou, no ludia nemaju kam vystupovat. Vystupit s kocikom, ci invalidnym vozíkom sa stava z druheho vozidla nemozne.
Volanie mestskej policie je zbytocne, tvrdia, ze vodorovne dopravne znacenie "zlta ciara" na chodik neplati. Ako na to prisli netusim.

08. október 2018

Netro

Vzhľadom k tomu, že vozidlá porušujú zákon o cestnej premávke (paragraf 25, ods. 1, písm. f) tak by ich mala brať polícia a mestská polícia... ale vieme, že to sú nefunkčné orgány, tak prosím Magistrát o osadenie stĺpikov.

§ 25
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
f) na zastávke vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb a priľahlom nástupišti v úseku, ktorý sa začína dopravnou značkou pre zastávku a končí sa 5 m za označníkom zastávky, a tam, kde taká dopravná značka nie je, vo vzdialenosti kratšej ako 30 m pred označníkom zastávky a 5 m za ním; ak je priestor zastávky vyznačený príslušnou vodorovnou dopravnou značkou, platí tento zákaz len pre vyznačený priestor a priľahlé nástupište,
08. október 2018

Jerome

Bohužiaľ, z Bratislavy sa stáva jedno nepríjemné mesto, kde sa porušuje VŠETKO, neplatia základné pravidlá normálnej spoločnosti, buď človek zavrie oči, a akože nič nevidí,alebo bude donekonečna bojovať s veternými mlynmi, veď si všimnite podnety v rámci celej BA, veď to je tragikomédia
22. október 2018

Jerome

Admin, preposlite Magistratu a MsP
23. október 2018

Odkaz pre starostu

Magistrát bol opätovne vyzvaný k reakcii na tento podnet.

Juraj Hurný
[email protected]
25. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k Vašej žiadosti uvádzame nasledovné. Bol spracovaný návrh projektu dopravného značenia, kde bolo navrhnuté na chodníku pri zastávke MHD „Hodžovo námestie“ umiestiť dopravné značenie II 7b „Zastávka trolejbusu“ a taktiež dopravné zariadenie – dopravné koly aby sa zabránilo parkovaniu vozidiel v priestore zastávky MHD.

Projekt bol predložený do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, kde bol Krajským dopravným inšpektorátom odsúhlasený a postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí kompetentný vecnú útvar magistrátu.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. máj 2019

Juraj Tichy

Ubehlo skoro 6 mesiacov a situacia je stale rovnaka, dopravne koly osadene neboli.
Prosim Vas kedy sa bude tento problem riesit. Tu zastavku denne vyuziju tisicky ludi a predieraju sa cez 7 stale tych istych aut.
27. máj 2019

Jerome

súhlas! ani s kočíkom, invalidným vozíkom, atď ,sa veľakrát nedá prejsť!
28. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. február 2020

Martin

Hodžovo námestie-parkovanie-problémové

Medzi hotelom Crowne Plaza a zastavkou trolejbusov sustavne parkuju auta nepovolene na chodniku (nie prilahlo k ceste), a ludia musia chodit v ulicke pomedzi auta odparkovane pri ceste a oproti na chodniku. Dokazem zavolat mestsku policiu desatkrat, ale viac uz nie. Prosim kompetentnych o prijatie systematickeho riesenia. Uplne by stacilo dat tabulky na ten murik alebo nejaku znacku na chodnik, ked uz teda nie fyzicke zabrany.
20. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

posielame podnet na Mestskú políciu. Bohužiaľ tá zatiaľ kvôli zákonu nemôže uplatňovať objektívnu zodpovednosť a preto môže pokutovať zle stojace vozidlá len osobne na mieste. Uvedomujeme si, že to je absolútne zbytočné a míňa to naše kapacity a prostriedky a aj preto náš pán primátor začal pracovať na zmene zákona o obecnej polícií aj v spolupráci s Ministerstvom vnútra, ktoré mu v tomto prisľúbilo podporu. Reálna situácia je táka že do volieb sa pripraví návrh zákona a následne o ňom bude rozhodovať parlament už v novom zložení. Poprosíme vás preto aby ste v prípade možnosti okamžite volali na linku 159, aby policajti mohli prísť a na mieste podnet vyriešiť.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto Slovenskej republiky
21. február 2020

Juraj Tichy

Co je to za blabol toto zas. V roku 2018 Vam KDI schvalil osadenie pevnych zabran. Akurat ste ich stále nedokázali osadit, mame rok 2020.
28. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
správcu komunikácie upovedomíme o tejto požiadavke osadenia pevných zábran, pretože to MsP nie je kompetentná riešiť.
Ďakujeme za podnet.
10. október 2020

Martin Uváček

Vďaka novým prístreškom zastávky sa tu už parkovať nebude dať.
26. február 2024

Michal

môžete asi označiť za vyriešené

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania