Parkovacie miesta pred priechodom na Tománkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Peter Makovník 22. októbra 2018

Rad by som nahlasil parkovacie miesta vyznacene v rozpore so zakonom, a to z dovodu, ze su nalepene par cm (10-15) pred priechodom pre chodcov. A to z oboch stran. Akonahle ide auto zhora dole je to velmi neprijemne aj pre chodcu aj pre vodica, ktory vobec nevidi na priechod. Bojim sa, ze raz tam niekomu vybehne dieta a zabije ho. Nema sancu ho vidiet. Bud nech sa tam zrusia tie posledne dve miesta pred priechodom alebo nech sa tam osadi STOPka. (osobne by som preferoval to parkovanie)

23. október 2018

Jardo Mladší

no hlavne je to v rozpore so zakonom
26. október 2018

Andrej

dufajme, ze sa coskoro zavedie rovanke pravidlo ako v Rakusku, kde je vodic automaticky pri prijazde k zebre povinny spomalit a zvysit opatrnost... tak by to robil aj normalny clovek najma v neprehladnej situaci ako je tato... u nas predsa mame vela pripadov zrazenia chodca na priechode, tak toto riesenie, co je zachytene na foto je velmi nebezpecne...
07. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Predmetné dve parkovacie miesta budú po preložení vyhradeného parkovacieho miesta zrušené.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. sv. Františka 8
842 62 Bratislava
04. marec 2019

Michal K.

uz je to pol roka a nic. 5m pred priechodom sa parkovat nesmie. ako to vobec mohol niekto odsuhlasit? volajte MsP, zakon plati, aj ked je tam namalovane parkovacie miesto.
14. apríl 2019

Michal K.

dalsi mesiac presiel. bude to trvat cele volebne obdobie, ci viac?
04. jún 2019

Michal K.

stale nic, kedy parkujuce auto prestane porusovat zakon? misto nie je vyhradene. to je taky problem namalovat par ciar? aj ked aj bez nich je to porusovanie zakona.
04. jún 2019

Peter Makovník

Zdravim. Ja si myslim, ze to policajti riesili tym spomalovacom. Ten tam po mojom podnete pribudol. Takze si myslim, ze s parkovanim sa tu nebude riesit nic :). Navyse vacsinu casu stoji auto aj hned pod spomalovacom na pravej strane (ked som na to mestsku policiu upozornil, tak ma vysmiali, ci poznam predpisy). Neviem, mne to pride ako parkovanie v krizovatke....
04. jún 2019

Roman Mihalik

Akože nebude riešiť? Prečo? Treba viac tlačiť na MÚ, ja im píšem podnety celkom pravidelne a hlavne netreba sa nechať odradiť po prvotných neúspechoch.
04. jún 2019

Michal K.

ale zakon predsa zakazuje parkovanie 5m pred prechodom, o spomalovaci nic nehovori. to mozme kazdy zakaz statia riesit spomalovacmi, to je absurdne :)
aj parkovanie v krizovatke pred prechodom je tam tiez caste. podali ste nasledne staznost priamo na MsP? co napisali v odpovedi? pochodzkari mnohokrat sami zakony neovladaju, alebo prekrucaju. pripadne treba zavolat statnych, MsP su len sama vyhovorka, aby nemuseli pohnut prstom.
04. jún 2019

Michal K.

ziadam mestsku cast Karlova Ves o vyjadrenie, kedze slubili zrusenie "parkovacich miest" pred viac ako pol rokom
10. jún 2019

Pavol

Parkovacie miesto bolo zrušené a nahradené "šrafovaným" ostrovčekom. Žasnem nad logikou uvažovania MiČ KV, keď už aj tak z nedostatkových, podotýkam voľných parkovacích miest jedno bez náhrady zruší. Čo som si mal možnosť všimnúť, na uliciach Kolískova a Tománkova je akútny nedostatok voľných, t. j. nepredplatených parkovacích miest. Paradoxné je, že aj tí, ktorí parkovacie miesta majú predplatené spravidla vlastnia niekoľko áut, pričom v prípade, ak sa uvoľní voľné parkovacie miesto, namiesto toho, aby svoje auto zaparkovali na svoje predplatené miesto, zaparkujú ho na voľné parkovacie miesto, prístupné verejnosti. Svoje predplatené teda nechávajú voľné až do chvíle, kým naň nezaparkujú auto, ktoré svojou špz na toto miesto nepatrí. MiÚ KV by mala zvážiť postihovanie takýchto "občanov", keďže svojim egoistickým prístupom bránia v spravodlivom parkovaní aj svojich susedov (často starších), ktorí nemajú predplatené miesta priamo na ulici, kde bývajú. Takéto praktiky som si všimol na Kolískovej ulici (modrá Fabia), Tománkovej ulici pri schádzaní od Billy na ľavej strane (červený Opel Vectra / sivý VW Transporter) a na Kolískovej za cukrárňou Babička (biely Jaguár / čierny Passat). Treba si uvedomiť, že tých pár parkovacích miest, ktoré sú k dispozícii (vďaka predplatených miestam a susedom skladujúcich vraky - VW a Deaweoo) je pre všetkých obyvateľov sídliska, nie pre určitú skupinu.
10. jún 2019

Roman Mihalik

A to miesto na druhej strane sa kedy bude rušiť?
10. jún 2019

Michal K.

klasicke polovicne riesenie ...

pokial viem, v zmluve k prenajmu parkovacieho miesta su pravidla a medzi nimi aj to, ze najomnik ma parkovat na vyhradenom mieste. pri porusovani pravidiel mu bude miesto odobrate. takze to nahlaste ako podnet metskej casti.
05. august 2019

Roman Mihalik

Kedy bude aj druhé miesto zrušené?
14. november 2019

Michal K.

po viac ako roku od zadania podnet stale nie je dorieseny. pritom to nie je nic zlozite.
05. december 2019

Roman Mihalik

Druhé miesto je tam stále neodstránené. Dokedy?
19. september 2020

Tamara Janecova

Podnet zatial nebol vyrieseny, prosime o riesenie situacie, stav k 19.9.2020, dakujem
21. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

asi 3-krát sme boli s firmou na dopravné značenie na tom mieste a vždy tam stálo iné auto (nedalo sa odstrániť vodorovné značenie ), tretí krát sme rovno prišli aj s odťahovacím vozidlom. Nakoľko vozidlo zaparkované v tom čase na mieste pred priechodom parkovalo s kolesami v tesnej blízkosti obrubníka, nepodarilo sa naň osadiť laná na naloženie vozidla. Situáciu sa budeme snažiť vyriešiť komplexne, nakoľko Tománkova je veľmi zle prejazdná pre väčšie vozidlá (OLO, aj záchranné zložky). Prejazdný pruh by mal mať šírku 3 metre. A samozrejme spomínané miesto pred priechodom bude prekryté dopravným tieňom (šrafovanie).
Kto? Oddelenie dopravy

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Tel.:00421 2 70711273

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
21. september 2020

Michal K.

a preco tie auta nemaju denne papuce? ved porusuju zakon a cara namalovana niekym na zemi nie je vynimka zo zakona. o par dni by bolo miesto volne. a naco tam malovat srafovanie? ved mame zakony. osrafujeme a ostlpikujeme kazdy chodnik, kazdy roh, kady travnik, kazdu ulicu? len preto, ze neschopnej a nefunkcnej MsP sa nechce riesit zle parkujuce auta?
miest so sirkou pod 3m mame v Karlovke mnoho. tie sa budu kedy a ako riesit? obcas ma problem prejst aj 2m auto.
01. január 2021

Max

sa mi nechce veriť,že by bol problém identifikovať a vyzvať majiteľa vozidla na preparkovanie za pomoci štátnej polície, ak by navyše volal zamestnanec MiÚ.
01. január 2021

Michal K.

problem to technicky nie je. to moze rovno MsP. lenze to by sa muselo niekomu chciet. lenze bez podnetu obcana iniciativne nepohnu ani prstom a aj potom zvacsa nie. zavolajte im, nahlaste podnet a nasledne sa informujte pisomne, preco ho neriesili. a takto donekonecna...
11. január 2022

Roman Mihalik

Po troch rokoch od nahlásenia podnetu sa to konečne podarilo, môžete ho teda uzavrieť ako vyriešený.
11. január 2022

Michal K.

neuveritelny vykon...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania