Stromy pri bývalom ihrisku Pri kríži

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Alena 25. októbra 2018

Pri likvidácii detského ihriska nahŕňajú hlinu na opodial stojacu skupinku stromov. V Dúbravských novinách 10/2018 sa písalo, že päta stromu má byť voľná, vraj jej vadí aj hlina z kvetináčov vysypaná hneď ku stromu.
Čo potom spôsobí, keď tam do výšky nahrnú zemínu. Jedná sa o śtyri stromy.

26. október 2018

Elena Pravdová

" Vážený pán starosta", to čo ste urobili s detským ihriskom na ulici Pri kríži je vrchol ignorancie voči mamičkám a ich ďeťom,ktoré v tejto lokalite vyrastajú. Tie Vaše keci, keď ste ľudí potrebovali pri výstavbe nájomných bytov sú už asi zabudnuté. Miesto toho , aby ste budovali pre naše deti športoviská, vy ich likvidujete na úkor parkovísk. Vytrhne Vám tŕň z päty tých možno 15 parkovacích miest ? To ihrisko tam bolo viac ako 30 rokov, moje deti na tom ihisku vyrástli, hoci za celých 30 rokov tam žiaden starosta nič neurobil. V lete sa hrali s loptou, v zime tam rodičia deťom robili ľadovú plochu. Vy nie,že by ste upravili a zrevitalizovali ihrisko,ale urobíte tam parkovisko. Teraz sa budú deti ešte viac vyhýbať autám a dýchať viac výfukových splodín. Keď sa tam začal stavebný ruch , s nádejou a radosťou som pozerala, že konečne niekto videl,že treba s tým ihriskom niečo robiť. Ale keď som sa dozvedela,že tam robia prkovisko veľmi ma to nahnevalo. Nechcem byť vulgárna, ale musím vám povedať, že som z vás veľmi sklamaná, ste arogantný ignorant a vidieť,že vám nejde o dobro detí,ale o vvyberanie poplatkov za parkovanie. Dnes už viem, že vás voliť nebudem a odporučím všetkým mojim známim, aby urobili to isté. Pravdová
29. október 2018

Odpoveď samosprávy

Miestny úrad Dúbravka evidoval v súvislosti s lokalitou Pri kríži podnety prevažne k dvom témam. Obyvatelia požadovali obnovu tunajšieho detského ihriska a aj riešenie parkovania. Vedenie mestskej časti preto zvolalo začiatkom júna tohto roku stretnutie obyvateľov so starostom Martinom Zaťovičom v teréne, konkrétne v okolí domov na Pri kríži 18 a 20.

Na základe požiadaviek občanov vznesených na pracovnom stretnutí so starostom, ktoré prebehlo 6. júna 2018, pristúpila mestská časť k riešeniu akútneho problému parkovania, ktorý vznikol po zabratí odstavných plôch za účelom realizácie stavby náhradných bytov hlavným mestom Bratislava.

Zároveň sa na stretnutí hovorilo o obnove niektorého z chátrajúcich detských ihrísk v lokalite. Vybrala sa plocha, ktorá je bezpečnejším miestom pre detskú hru a pohyb detí, čiže mimo ciest a áut, pri bytovom dome Pri kríži 20. Toto Ihrisko bolo doplnené o bezpečné hracie prvky. Aj po dohode s obyvateľmi vzniklo menšie, komorné ihrisko, určené pre menšie deti. Jeho výhodou je dnes vzácny tieň počas horúcich letných dní.

Druhé ihrisko a jeho chátrajúca asfaltová plocha dostane nové využitie. Bude slúžiť pre odstavovanie osobných automobilov, pričom mestská časť na základe požiadaviek obyvateľov zo strany obytného domu Pri kríži 18 vysadí zeleň, ktorá doplní súčasnú výsadbu.

K realizácii bola spracovaná projektová dokumentácia a podaná žiadosť o ohlásenie drobnej stavby. Bol vydaný súhlas s realizáciou stavebných úprav.


Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Zemina bola pri skupine stromov zložená len dočasne počas zemných prác na parkovisku a už bola presunutá. Krátkodobé uloženie zeminy v ich blízkosti nemá na stromy žiadny dopad. Zemné práce vo vzťahu k výsadbe sú kontrolované pracovníkmi Referátu životného prostredia.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania