Koše s nedostatočnou kapacitou

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý
meno
Martin Uváček 24. októbra 2018

Na zastávke MHD Mladá Garda sú kapacitne nevyhovujúce koše. Pravidelne vyzerajú ako ten na fotke. Vzhľadom na blízkosť rýchleho občerstvenia a množstvo študentov, by sa hodili kapacitnejšie koše ako boli osadené na iných zastávkach. Takto z nich len vytekajú nedopité nápoje a odpadky sa hromadia okolo.

15. november 2018

Martin U

Denno denná realita.
01. apríl 2019

Martin Uváček

Podnet po x mesiacoch stále bez zmeny.
25. apríl 2019

Martin Uváček

Stále sa tam hromadí bordel, ktorý následne končí medzi kolajami. Zatiaľ bez reakcie DPB. Potrebné im tento podnet opätovne preposlať.
26. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
na uvedenej zastávke má DPB, a.s. osadenú smetnú nádobu so štandardnou kapacitou a v súčasnej dobe nedisponuje inými. Každopádne smetné nádoby na zastávkach MHD majú slúžiť na drobný odpad súvisiaci s prepravou cestujúcej verejnosti v prostriedkoch MHD (použitý cestovný lístok, použitá hygienická vreckovka...). Bohužiaľ stále sa nájde značné množstvo ľudí, ktorí používajú smetné koše na zastávkach MHD na komunálny odpad a to spôsobuje preplnenie košov už pár hodín po ich vyprázdnení.


odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
26. apríl 2019

Martin Uváček

Prepáčte, ale Vaša odpoveď je úplne od veci. Ako je potom možné, že DPB v priebehu posledných 2 rokov vymenil množstvo starých košov, ako je tento v podnete, na frekventovaných zastávkach, za koše s dvoj až troj násobnou kapacitou. Teda vaše zdôvodnenie v tomto kontexte neobstojí a stále považujem za potrebné staré koše nahradiť novšími s väčšou kapacitou ako napr na žst vinohrady.
18. jún 2019

Martin Uváček

Jediné čo od DPB v tomto podnete žiadam, je osadenie takéhoto koša na obe strany zastávky. A na toto chcem počuť odpoveď. Keď to na iných zastávkach šlo, prečo nie tu?
12. október 2019

Martin Uváček

Podnet stále neriešený. Výsledkom je množstvo odpadu v koľajisku tejto zastávky.
31. október 2019

Martin Uváček

Koše aj okolie špinavé.
15. január 2020

Martin Uváček

Podnet neriešený. Bez adekvátnej reakcie DPB.
16. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.
27. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, navýšili sme frekvenciu vysypávania smetných nádob aj vďaka nákupu nových vozidiel. Veríme, že sa problém už nebude opakovať.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
31. január 2022

Alžbeta

Račianska-kôš-preplnený

Na MHD zastávke Mladá Garda je preplnený smetný kôš a množstvo odpadkov z McDonald's je na zemi. Odfotené dňa 16.1.2022.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania