Cyklotrasa? Cesta? Promenáda? Tematínska

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

Vyriešený
meno
Peter 28. septembra 2013

Prosim vas kto tento usek nazval cyklotrasou, vie to prosim niekto definovat kto tu ma vobec prednost? je to cyklochodnik? tak potom co tu maju co hladat auta, kto povolil vjazd autam na tuto "cyklotrasu"? auta tam jazdia velmi rychlo. Je to promenada? co tam robia auta vobec neviem co tento usek znamena? ale vyzera to ako cesta pre auta kde sa pohybuju cyklisti a chodci, niesu su tam ziadne pravidla. ziadne ciary nevyznacuju co patri cyklistom co autam. Preco tam nie je zakaz vjazdu ak je to pre cyklistov? Ano su tam zlte ciary namalovane, ale podla vyhlasky su platne len na ceste cize nikde inde. Z toho vyplyva ze je to cesta a nie cyklotrasa. Kam prosim vas zmizli zabrany ktore aspon ciastocne chranili vjazdu aut? preco boli odstranene? Nerumiem preco oprava cesty pre motorove vozidla stala 80 000 eur? Kto prosim vas preberal dielo za tuto cestu, su tam viditelne diery, kto to preberal ako moze niekto namalovat zltu ciaru na zaprasenu cestu, zlta ciara tam jednoducho nieje na niektorych miestach. Bola namalovana na zaprasenu cestu tak farba nechytila. Uzasne... :( kto toto nazval vytvorenie novej cyklotrasy? ked tento usek tu uz davno existoval, ano bol v hroznom stave, ale ak sa to ma spravit tak nastalo a definovat jasne pravidla. Auta mozu kludne parkovat pred medissimom je tam hore velke parkovisko nevyuzivane. Je to nebezpecny usek, pohybuje sa tam mnozstvo mamiciek s detmi cyklistov a rychlo jazdiacich aut. Vyrieste to prosim kym sa tam stane nehoda. Chcel by som vediet ci niekde v europe maju cyklutrasu kde mozu jazdit auta. Dakujem

28. september 2013

q

postavit tam zelenych na 24/7!
30. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedená komunikácia nie je v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka. Jej vlastníkom je Slovenský vodohospodársky podnik. Správu a údržbu zabezpečuje Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR (STaRZ), ktorá realizovala výmenu povrchu a spevnenie obrubníkmi na predmetnej komunikácii.
Podľa dostupných informácií zo STaRZu boli na základe schváleného projektu dopravné stĺpiky na cyklotrase trvale odstránené a nahradené dopravným značením B3 zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel. Projekt dopravného riešenia bol odsúhlasený v dopravnej komisii magistrátu. Výnimku zo zákazu vjazdu motorových vozidiel budú mať vozidlá Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) a vozidlá obsluhy. Ide o vozidlá, ktoré vlastnia podniky, sídliace na tomto úseku komunikácie. Bude tam zóna 30, parkovanie bude povolené len na vyhradených parkoviskách a v areáloch podnikov. Odstránenie stĺpikov bolo podmienkou SVP.
V prípade záujmu o podrobnejšie informácie ohľadne predmetnej komunikácie, odporúčame obrátiť sa priamo na STaRZ, ktorý zodpovedá za vykované práce a dopravné riešenie.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
01. október 2013

Peter

by ma zaujimalo ci sa Starz vyjadri...resp. Magistrat hl. m k tej kvazi cyklotrase plnej aut. k tej kvalitnej odvedenej praci a k tomu, co zastavi soferov, ci fiktivna znacka nehliadkujuci policajti alebo pevne zabrany ktore dali odstranit? ked je tam zakaz vjazdu (nevidel som ho tam) naco su tam tie ciary namalovane ked tam nemozu jazdit auta? to je pre mamicky s kocikmy alebo pre cyklistov aby tam neparkovali?
02. október 2013

q

ak som spravne pochopil, ta ciara tam ma zmysel len pre auta s vynimkou zo zakazu vjazdu. vrele dufam, ze sa bude zakaz vjazdu vozidiel striktne dodrziavat!
02. október 2013

Peter

realne tam ten zakaz nie je, ale mozno pribudne mozno pribudnu znacky obmedzujuce vstup, mozno pribudny znacky obmedzujuce rychlost, mozno budu vodici tolerentni a budu to dodrziat (ale naco ked to nikto tam nekontroluje nie su tam policajti) tak naco budu dodrziavat neaky zakaz vjzadu kde na 99,9999999 percent nebude stat ziadny policajt ktory by im tu pokutu udelil. a takto to funguje po celej bratislave naco dodrziavat zakony ked ich nema kto kontrolovat, ludia si kludne zapalia na zastavke, vsak mozu nema to kto kontrolovat, psickari nechaju vykadit psa na chodniku, vsak mozu nema ich kontrlovat. auta mozu jazdit po chodniku lebo ich nema kto pokutovat ak sa ich na to policajt spyta ako sa na ten chodnik dostali. tak povedia ze ich tam dal zeriav a policajtovi to staci.... mohol by som takto pokracovat...je to smutne :(
07. október 2013

Peter zBratislavy

presne o takychto borcoch hovorim jeden stoji na zltej ciare kde je zakaz statia a ten druhy dokonca pri prerusovanej kde je zakaz zastavenia, hrozi im nieco? absolutne nic, ziadna policia ziadne obmedzenia ziadne pokuty nic! btw to ako kedy chcete pridat tie zakazove znacky ktore tam este niesu? aky bude aky bude mat zmysel zona 30 ked tu tridsiatku tam nebude nikto kontrolovat?

P.S. kedy sa dockame odpovedze z magistratu alebo STARZU?
08. október 2013

Anonymný užívateľ

Ďakujem pekne za takúto cyklocestu. Predtým boli pri koňoch stĺpiky + rozbitá betónová cesta pri ústave lekárskej kozmetiky, autá tam museli jazdiť pomaly vo vlastnom záujme. Teraz im z toho spravili diaľnicu až od Antolskej.
14. október 2013

q

k tej aktualizacii: ti borci, to je ciste chrapunstvo.
10. jún 2014

Zdenka Šturcová

Ako som uz pisala pri druhom podnete, mechanicke zabrany boli nainstalovane spat, jedna je pri medisime pri kozach, tam kde boli povodne stlpiky a druha pribudla hned pri zjazde pri antolskej, takze sa oba podnety mozu oznacit ako vyriesene.
10. jún 2014

Peter

to je super ze pribudli zabrany, ale tento podnet nie je len o tych zabranach je to o celom useku kvazi cyklo trasy. Takze by som to nedaval vobec ako vyriesene auta tam jazdia stale rychlo parkuju pri zltych ciarach, pri tejto mutacii cyklo trasy kde mozu jazdit auta.
10. jún 2014

Peter

je to take salamunske riesenie, ked tam boli stlpiky, bolo to lepsie teraz ked pojdu cyklisti oproti sebe sa mussia na dialku dohodnut kto prejde brankou prvy, ak to prezeniem budu zapchy pri stlpikoch :D

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania