Parkovacie miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Pomohlo by, keby mestská časť namaľovala napr. na Novohorskej ulici parkovacie miesta. Zmestilo by sa viac áut a nestáli by na tráve.

30. september 2013

Odpoveď samosprávy

Vzhľadom k tomu, že na Novohorskej ulici je obojsmerná premávka a podľa § 23, ods. 1, zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy, nemôže mestská časť vyznačiť vodorovným dopravným značením parkovacie miesta, nakoľko šírka tejto ulice je iba 6,0 m.

Pre úplnosť uvádzame znenie predmetného paragrafu zákona:

Zastavenie a státie
§ 23
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy. Pri státí vodič vozidla nesmie obmedziť pohyb chodcov ani cyklistov.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
30. september 2013

Tibor

Tak ju zjednosmernite, vsak vsade inde by tak uz davno urobili!!!
30. september 2013

Honza

Nezjednosmernia. U nas na Alstrovej sme mali mat tiez podla projektu jednosmerku. Ale jeden poslanec to nie a nie povolit. Ako povedal susede,ze on kazde rano Racu nebude obchadzat,aby sa dostal do roboty. A tak sa tu zrazame parkovat kde nemame. Kvoli jeho sto metrom do roboty. Uz aby boli volby. Lebo on je aj predseda stavebnej komisie. Este rok.
25. január 2014

Peter

Tibor,
v piatok som dával podnet na zjednosmernenie Novohorskej.
Nájdete to v nových podnetoch. Dnes som v starších podnetoch našiel aj Váš. Neviem či to je ešte aktuálne a či sa niečo ohľadom toho deje.
Pokiaľ máte záujem pozrite si môj nový podnet a pridajte komentár. Keď budeme viacerí, možno sa nám podarí rozhýbať MÚ Rača.
Ďakujem
Peter
06. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

z dôvodu, aby vodiči neboli sankcionovaný za neustále porušovanie dopravných predpisov za parkovanie na Novohorskej ulici, bola po odsúhlasení v operatívnej komisii pri oddelení dopravy magistrátu zriadená na tejto komunikácii jednosmerná premávka, ktorá umožňuje parkovanie na jednej strane komunikácie. Parkovanie na ľavej strane tejto jednosmernej premávky nie je možné z viacerých dôvodov, ktoré sú uvedené v citácii zákona o cestnej premávke. Až po zavedení jednosmernej premávky je možné zriadiť v zmysle VZN č. 6/2012 vyhradené parkovanie.
Každé dopravné značenie, teda vodorovné aj zvislé, podlieha odsúhlaseniu v operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy so súhlasom dopravného inžiniera z Krajského dopravného inšpektorátu policajného zboru SR Bratislava. Dĺžka a šírka parkovacích miest musí mať rozmery podľa
STN 73 6056. (Nemôže byť teda premenlivá, podľa typu osobného motorového vozidla).
Podmienky pre prenájom vyhradených parkovacích miest určuje V š e o b e c n e z á v ä z n é n a r i a d e n i e Mestskej časti Bratislava - Rača č. 6/2012 z 11. decembra 2012 o miestnych daniach. V tomto nariadení je aj percentuálne obmedzenie, ktoré môže MČ prenajať.

Ďakujeme za podnet


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
28. júl 2015

Anton Zucker

Namalujte na te carky prosim Vas...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania