Poludníková-Parkovanie na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Peter Lukáč 10. novembra 2018

Na Poludníkovej ulici opakovane autá napriek širokej ceste parkujú na chodníku a celý ho blokujú.

12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

auta zjavne parkuju na chodniku nedodrzujuc vzdialenost 1,5m pre chodcov. V tomto pripade (pokial nie je pred chodnikom prislusna znacka parkovanie tymto sposobom povolujuca) treba kontaktovat mestsku policiu na cisle 159, v ktorej kompetencii je riesenie nespravneho parkovania.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
12. november 2018

Maja

Prosím urobte niečo aj vy, to je tam každý deň. Ak dáte podnet ktorýkoľvek deň a čas, bude koho pokutovať.
14. apríl 2022

Fireman

Poludníková-chodník-bariéra na chodníku

Pri Poludníkovej 1 v Ružinove nedávno vybudovali nový chodník, ktorý je prispôsobený pre plynulý prechod z chodníka zníženými okrajmi súbežne s cestou.
Avšak mnoho arogantných vodičov, najmä mimobratislavských, nemá žiadny problém zaparkovať svoje autá tak, aby nimi zabrali aj koniec chodníka, čím znemožňujú plynulo vyjsť na chodník pre vozíčkarov alebo matky s detskými kočíkmi.

Bolo by dobré, keby sa na konci chodníka vyznačilo nejaké vodorovné dopravné značenie, ktoré priamo zakazuje parkovanie na tomto mieste. Snáď to pochopia aj tí arogantní, menej chápaví vodiči.
14. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravného značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnetoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
14. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Ružinov
19. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].

Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania