Jazda autom po chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Robert 20. novembra 2018

Pracovníci firmy FK CRA s.r.o. počas vykonávania verejnoprospešných prác jazdia so svojim nákladným vozidlom (BA 813ZM) po zeleni a po chodníkoch. Matky s kočíkmi sa im musia vyhýbať po tráve. Neviem, akej verejnosti týmto prospievajú, ale určite nie tej, ktorej súčasťou som ja.
Páni majú zjavne obrovský problém pri vysýpaní košov zastaviť na ceste a prejsť 10 krokov navyše.

20. november 2018

Odpoveď samosprávy

Upozorníme ich na to. Jazdenie autami po chodníkoch pri vysýpaní košov je do istej miery nevyhnutné a nedá sa vylúčiť.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
22. november 2018

Moje Meno

Pan Bagar, preto sa to v civilizovanych krajinach riesi vozdilami ktore su vyrazne uzsie ako 3,5t dodavka so srikou takmer 2 metre, aby prave v pripade jazdy po chodniku neohrozovali vsetkych naokolo. Navyse kultura spravania vodicov tychto vozidiel je v zahranici diametralne niekde inde ako na Slovensku. Chapem, ze pri vytendrovani najnizsej ceny nieje mozne cakat zazraky, ale jazda takychto tragacov po chodnikoch, je v 21. storoci nepripustna a preto jedno z kriterii je aj to, aby mali adekvatne vozidlo. A nie valnik na vsetko - od vozenia stavebneho materialu az po vysypanie smetnych kosov.
23. november 2018

Hayduke

Vám pekne prepína na hlavičku :D nie aby ste boli radi že máte poupratované :D majú tie smeti tí ľudia nosiť v rukách alebo čo? kancelárske krysy nikdy nepochopia ako funguje chod sídlisk, lebo ráno sadnú do autíčka, večer sa vrátia a všetko poupratované, netušia, koľko roboty majú pracovníci. Chcete mať pekne, tak kúsok tolerancie, preboha
26. november 2018

Lubo

viete aka je projektovana zatazitelnost chodnika a cim sa lisi chodnik od cesty pre motorove vozidla???? STN 73 6xx a bude Vam to jasne. Aj preto je zakazane jazdit po chodnikoch motorovym vozidlam, nieto vozidlam nad 3,5 tony. Potom budete mat vysypane kose a rozbite chodniky... pan Hayduke, hlavne ze vy sa vyjadrujete citlivo a s toleranciou.
17. december 2018

Ibolya

Keďže zodpovední pracovníci samosprávy sa stavajú k tomuto podnetu takým spôsobom ako pán Bagar tak pracovníci na svojich malých nákladiakoch majú otvorený prístup na každý trávnik a aj na najužší chodník ale aj na devastovanie trávnika pred Elektrotechnickou priemyslovkou kde si to v zákrute švihajú na "vyoranej" skratke. Bola som toho svedkom. Už im nestačí ani jazdenie po chodníku a v zákrute sa držať chodníka aj na tom kúsku si musia cestu skrátiť. Samozrejme aj ostatní vodiči ktorí idú do dvora školy. Mali by sa aspoň pozrieť čo po sebe zanechávajú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania