Na hriadkach-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
J. 02. januára 2019

Na cyklotrase medzi potokom Mláka a hranicou katastrálneho územia Devína chýba krajnica. Povrch cyklotrasy je po rekonštrukcii (= natiahnutí ďalšej vrstvy asfaltu) vyššie, než bol pôvodne, a na krajoch vzniká zráz, ktorý je na mnohých miestach vysoký aj niekoľko desiatok centimetrov. Keďže ide o hojne využívanú trasu (cyklistami, chodcami, psíčkarmi, deťmi, kočíkujúcimi ľuďmi, korčuliarmi...), z dôvodu chýbajúcej krajnice cesta nie je bezpečná a hrozí zvýšené riziko úrazu.

02. január 2019

J.

Takto je, napríklad, riešená krajnica cyklotrasy v susednom Rakúsku.
03. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujem Vám za podnet a uvedené nedostatky budú predmetom riešenia v najbližšom období.
Mestská časť Bratislava - Devínska Nová Ves v roku 2018 vykonala len opravu povrchov pôvodnej cyklotrasy. V roku 2019 budeme pokračovať v oprave povrchu zvyšnej časti cyklotrasy, ktorá je v našom katastri a pristúpime aj k úpravám okrajov a úpravám krajníc.
Zrekonštruovaných bolo viac ako 5 000 m2 a obdobná plocha nás čaká aj v roku 2019.
V prípade, že nám to finančná situácia a rozpočet umožnia, tak sa v spolupráci so správou chránenej krajinnej oblasti dohodneme na úpravách krajníc cyklotrasy.

S pozdravom

Ing. Karol Oreský
Vedúci oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia
Miestny úrad Devínska Nová Ves
Novoveská 17/A, 843 10 Bratislava
03. január 2019

J.

Dobrý deň pán Oreský,

ďakujem za odpoveď. Keďže sa mi v rozpočte na rok 2019 nepodarilo nájsť položku, ktorá by zahŕňala Vami uvedené práce, zaujímalo by ma, z ktorej rozpočtovej položky sa budú výkup pozemkov, rekonštrukcia povrchu cyklotrasy (ak to bude stáť toľko čo v roku 2018 očakávam sumu minimálne 300 000 EUR) a úprava krajnice financovať (a teda či finančná situácia a rozpočet umožnia tento nebezpečný stav odstrániť).

Vopred ďakujem za odpoveď.
18. jún 2019

J.

Dobrý deň, zaujímalo by ma, či rozpočet napokon dovolí úpravu krajnice cyklochodníka tak, aby bola bezpečná. Zatiaľ sa v tejto veci žiadne práce nezačali. Ďakujem.
20. september 2019

Michal

Na hriadkach-cyklotrasa-poškodená

Popri Morave smerom od Devina ku Mostu Slobody je zrekonstruovany usek cyklotrasy. Nie je vsak doriesena krajnica, cyklochodnik je 15-20 cm vyssi ako je krajnica, hlavne deti casto zidu z chodnika na travu a spadnu, taketo pady su tu pri vyhybani na dennom poriadku. Bolo by potrebne vyvysit krajnicu na uroven chodnika, napr. kamenivom. Cyklochodnik je super rovny, bez jam, ale niekolkonasobne nebezpecnejsi
25. január 2021

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

podnet bol opätovne odoslaný samospráve.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])
05. marec 2021

J.

Podnet je stále nevyriešený.
12. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania