Dve cesty, dva štáty a rozdiel medzi nimi

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Jana 22. októbra 2013

ako je to možne?
v Rakúsku je úprava ciest samozrejmosťou
na Slovensku si ju musia ľudia vyžiadať prostredníctvom odkazu starostovi? Táto cesta, aj keď sa to nezdá, je frekventovaná! Obyvatelia obidvoch štátov, sa po tejto ceste môžu dostať k historickému cintorínu z prvej svetovej vojny a bunkru, ktorý je súčasťou petržalského obranného opevnenia a majú o tieto atrakcie veľký záujem. Cesta na slovenskej strane je zarastená, na rakúskej strane upravená. Kto vie prečo?

22. október 2013

kvet

je mi ľúto, ale fotka ktorá je zo strany SR nie je uverejnená, bola poslaná na provnanie
22. október 2013

q

skuste tu fotku doplnit cez aktualizaciu podnetu.
22. október 2013

Laco Koreň

Išiel som nedávno po "slovenskej" k cintorínu a cesta je zarastená ako v džungli.
Bohužiaľ, takto to vyzerá na Slovensku aj na cestach II. a III. triedy .
A potom, keď korene stromov roztrhajú asfalt a úplne zdevastujú cesty, tak vláda s prázdnym mešcom bude len lamentovať a bedákať.
23. október 2013

Anonymný užívateľ

ako je to možné?


ja sa vôbec nečudujem,....stačí pozrieť tie kreatúry, čo si hovoria politici
23. október 2013

kvet

V pôvodnom podnete chýbal obrázok zo slovenskej strany
24. október 2013

zienka

Mna sa moj 19 rocny syn opytal, ako je to mozne, ze vsetci to tak citite, ale nic s tym nespravite? Studuje v zahranici, napriek tomu ma vacsi prehlad o nastavajucich volbach (do zupy) ako my rodicia, co sme tu a aj svojim hlasom (postou) chce napomoct snad aj zmene. Je smutne, ze my sme to tym politikom dovolili, aj svojou lahostajnostou.
24. október 2013

Cyklista

Jedna čerstvá fotografia z dnešného dňa. A to už opadala kopa lístia.
V sezóne musia cyklisti dávať pri vyhýbaní veľký pozor, aby si neporanili zrak!
25. október 2013

Ján

Milí pisatelia,treba "potlačiť" na Miestny úrad kde sedia "paničky" čo ani nepoznajú Petržalku, ak idú na kontrolu tak zväčša vo vysokých topánkach a pokiaľ nemajú pridelené auto ani nepohnú. Zodpovednosť si pohadzujú z oddelenia na oddelenie, Ale Petržalka má aj oddelenie ŽP ktoré je povinné sa o poriadok postarať. Vlastníctvo pozemkov sa prinavrátilo pôvodným vlastníkom, ale vlastník pokiaľ na tom nezarobí ani sa nepohne aby sa staral o svoj pozemok. Za kazenie vzhľadu obce môže pán starosta konať a vec riešiť.
Ján
25. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
celá Kopčianska ul. od Rusovskej cesty až k rakúskym hraniciam je komunikáciou II. triedy, ktorú spravuje hlavne mesto SR Bratislava. Mestská časť Bratislava-Petržalka spravuje miestne komunikácie III. a IV. triedy, ktoré jej boli zverene do správy hlavným mestom. Komunikácia na Kopčianskej ulici nám nebola zverená do správy.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

25. október 2013

P. Cestár

Pani Podmajerská, kritizovaná cesta na uvedených fotografiách nie Kopčianska ulica. A určite to nie je cesta II. triedy.
Takže tento podnet nie je vyriešený!
25. október 2013

Peter P.

Tak, ako píše Ján a P. Cestár. Zamestnanci na miestnom úrade nemajú ani elementárne znalosti o Petržalke, keď o tejto vlásočnici v hraničnom pásme tvrdia, že je to cesta II. triedy - Kopčianska ulica.
25. október 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, P. Cestár,
ďakujeme za upozornenie a ospravedlňujem sa, podnet bol označený ako "Vyriešený" omylom.
S pozdravom
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
28. október 2013

petržalčanka

žienka, tak ako píšete, je to v našich rukách, rukách voličov, aby sme tým paničkám, panáčkom ktorí ani nevedia koho zastupujú a vytvoreným "komisiám" ktoré zasadajú sem tam, ukázali že za takých okolností nie sú potrební. Ako príklad uvádzam komunikáciu s jedným z členov tiež "komisie" k problému spomaľovačov v Petržalke:
Dobry den komisia, o ktorej Vam pisala p. Podmajerska je ina komisia ako nasa- ona pisala o komisii mesta (Bratislavy), my sme komisia mestskej casti (Petrzalky)- k nam nechodi zastupca dopravneho inspektoratu. Som skepticky k tomu, ci Vam moze pomoct nasa komisia, kedze zial nefunguje tak ako by mala. Napriklad z nejako dovodu, ktoremu vobec nerozumiem, tento mesiac (myslel tým oktober) nezasadala ani raz.
S pozdravom (meno som vymazala)
Z tohto je vidieť, že si vytvárajú komisie len akože a teda vlastne načo?
24. november 2013

Martin J.

Učebnicový príklad Parkinsonovho zákona v praxi MÚ:
a) práce se rozrůstá tak, aby vyplnila dobu, která je k dispozici pro její vykonání (ani malé množství práce nevede ke vzniku volného času, nýbrž je rozloženo na celou pracovní dobu); b) úředník chce rozmnožovat své podřízené, nikoliv konkurenty; úředníci si navzájem přidělávají práci (počet zaměstnanců a komisí úřadu stoupá, aniž by se to projevilo na jeho efektivnosti); c) délka a složitost jednání je přímo úměrná znalostem jednajících o daném předmětu jednání (miliardový rozpočet na atomový reaktor se schválí snadno, o vybudování přístřešku pro kola zaměstnaců se jedná komplikovaně a dlouze). Viz též Peterův princip.
17. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedený úsek cesty nie je v správe magistrátu hl. mesta SR Bratislavy. Hlavné mesto, ako každá samospráva môže vynakladať len také finančné prostriedky aké má schválené v rozpočte a len na činnosť súvisiaca s majetkom ktorý je jej zverený.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania