Šintavská-dlhodobo odstavené vozidlá-zahraničné vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

dlhodobo odstavene vozidlo. Cca rok. gumy sfucane do polovice

04. február 2019

peter1983 Peter

pan majitel ma oproti hned druhy skvost . Tentokrat je to Mazda tiez na Anglickych ECV.
23. február 2019

peter1983 Peter

vozidlo je rovnakeho majitela ako Honda BA820MS
20. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ak vozidlo nemá tabuľky s evidenčným číslom a ani viditeľné VIN číslo, mestská časť priamo na vozidlo umiestni výzvu na odstránenie vozidla so 60 – dňovou lehotou. V prípade, že v tejto lehote nedôjde k náprave stavu vozidla alebo jeho odstráneniu, mestská časť zabezpečí jeho odstránenie.

Často sa ale na parkoviskách stretávame s prípadmi, keď vozidlo tabuľku s evidenčným číslom má, ale je viditeľne spustnuté, má neplatnú nálepku o vykonaní technickej a emisnej kontroly a je zjavné, že vozidlo je dlhodobo nepoužívané. To je zrejme aj v tomto prípade. Vtedy je proces odstraňovania zdĺhavejší, nakoľko často ide o prípady, kedy sa vlastníkovi nedá doručiť poštová zásielka s výzvou na odstránenie, prípadne vozidlo je predmetom dedičského konania, či je zaťažené exekúciou, čo celý proces značne komplikuje, predlžuje a v krajnom prípade celkom znemožňuje.

Kontaktujte prosím kolegu z oddelenia životného prostredia p. Milinckého, ktorý má v kompetencii vraky a staré vozidlá: https://www.petrzalka.sk/oblasti/zivotne-prostredie/.
Evidované vraky nájdete tu: https://www.petrzalka.sk/oblasti/zivotne-prostredie/vraky-stare-vozidla-aktual/.



MÚ BA - Petržalka
27. jún 2019

Jana P

Dobry den, miestyn urad deklaroval ze podnety mozno zadavat aj cez odkaz pre starostu, takze nerozumiem preco nas poselate za panom Milnickym. Ved nech si pan Milnicky otvori podnety, ma tu asi 100 otvorenych podnetov ohladom vrakov a nech ich postupne riesi. Podla mna je maximlane neefektivne, aby sa kazdy podnet riesil este raz ce maily A to este nehovorim o tom, ze pri mailoch ostatni obcania netusia aky je stav.

Uvedeny link na evidovane vraky obsahuje len odtiahnute vozidla, cize je nam nanic.prosim preto aj o aktualizaciu databazy evidovanych vrakov na stranke miestneho uradu. potom by vam mozno ludia zbytocne nevypisovali, ak by si to vedeli dohladat v tej databaze. Vdaka vopred

@Admin, prosim mohli by ste podnet opatovne zaslat samosprave? vdaka
28. január 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Pracovník Oddelenia životného prostredia po terénnej obhliadke zistil, že sa toto vozidlo na mieste už nenachádza.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania