Na Grunte-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Uz pol roka sa vytlk zvacsuje a zvacsuje a stale nic...

04. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

komunikácia Na Grunte patrí pod správu mestskej časti Bratislava-Nové mesto, kam podnet preposielame.

S pozdravom

MÚ – Rača
14. február 2019

Marek Kollar

Na Grunte-cesta-výtlk

18. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania komunikácia Na Grunte nie je zaradená do siete miestnych komunikácií a nebola ani odovzdaná do správy MČ BANM.

Kancelária starostu
18. február 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Investor / Majiteľ komunikácie
18. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý de§,

ďakujeme za podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že bohužiaľ, tento chodník nemá v správe ani mesto, ani príslušná mestská časť. Zákon umožňuje mestu a mestským častiam vykonávať zimnú údržbu iba na chodníkoch, ktoré majú v správe. Je teda možné, že na tomto úseku v tomto momente nebude vykonaná zimná údržba. Mesto teraz v spolupráci s mestskými časťami pripravuje proces pasportizácie chodníkov, aby postupne všetky chodníky v meste mali jasne identifikovaného správcu, a to aj kvôli zimnej údržbe. Budeme sa ale aj teraz snažiť nájsť, v spolupráci s mestskou časťou, spôsob, ako zabezpečiť údržbu tohto úseku už túto zimu.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. marec 2019

Marianna Šeligová

Na ulici Na Grunte je uz dlho velky a stale sa zvacsujuci a prehlbujuci vytlk. Tato ulica podla katastra od novembra 2017 spada pod Hlavne mesto SR Bratislava, takze nie je dovod presuvat tento podnet do kompetencii mestskej casti BA Nove Mesto, ktore ho logicky riesit nebude.
19. marec 2019

Marianna Šeligová

Este poznamka k odpovedi samospravy vyssie - nejde o vytlk na chodniku, ale na ceste.

Prosim o vysvetlenie, preco "podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania komunikácia Na Grunte nie je zaradená do siete miestnych komunikácií". Dakujem.

https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster?bm=zbgis&z=17&c=17.131370,48.195391&sc=n&it=point&dt=owners&fbclid=IwAR1d8aqZ_B5NCfUCNwhSBkHbT3et-ANwOtsIbkFCAjBb9588rWOmjSyLXlE#/detail/kataster/parcela-c/804380/4466_66?zoom=false
20. marec 2019

Samuel

Na Grunte-cesta-výtlk

Vytvoril sa vytlk ktory sa zvacsuje
24. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Bohužiaľ, predmetná komunikácia patrí medzi nezaradené, to znamená, že ju nemá v správe ani mesto, ani príslušná mestská časť. Zákon umožňuje mestu a mestským častiam vykonávať údržbu iba na komunikáciách, ktoré majú v správe. Mesto momentálne, v spolupráci s mestskými časťami, pripravuje proces tzv. pasportizácie komunikácií (ciest a chodníkov), aby postupne všetky komunikácie v meste mali jasne identifikovaného správcu, a to aj kvôli zimnej údržbe. Budeme sa ale snažiť nájsť aj v súčasnej situácii spôsob, ako zabezpečiť údržbu tohto úseku v čo najkratšej dobe..

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
13. máj 2019

Martin L.

Predmetny vytlk utesene rastie a zrejme sa caka pokial sa na nom nejaky cyklista neprizabije? Naco v roku 2017 prebral magistrat cestu ked ju nespravuje ani neodovzda do spravy mestskej casti BANM???
14. jún 2019

Marianna Šeligová

Dobry den,

kusok od tejto lokality, na Peknej ceste, prebieha asfaltovanie chodnika. Mohol by prosim niekto poslat cestarov s dvoma vedrami asfaltu, aby zalatali tento medzicasom uz naozaj uctyhodny vytlk? Alebo sa ocakava iniciativa obcanov, ze si ho zalataju svojpomocne?
17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako sme informovali, ani my, ani mestská časť nemôžeme investovať finančné prostriedky do opravy tohto výtlku. Zatiaľ neexistuje zákonný spôsob, ako by sme mohli tento výtlk vyspraviť.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. jún 2019

Peter M

Naozaj neskutočne.. "neexistuje zakonny spôsob ako to opravit". Radsej budeme cakat kym nejake dieta dole kopcom do neho vleti a rozbije si hlavu. Ale hlavne ze neporusime ziadnu smernicu. Skutocna vdaka hlavnemu mestu a vsetkym mestskym castiam. Ale opravovat cesty pred volbami na to sa sposob najde... Musime asi pockat este par rokov...
19. jún 2019

Rendezak

niekto klame pozemok pod tou cestou vlastni hlavne mesto a tym padom vlastni cestu koniec debaty! to ze maju u seba bordel v papieroch nie je problem obyvatelov, ja by som teraz spravil to ze kupil studeny asfalt 40 E v hornbachu a zavolal telku a zaasfaltoval to sam nech maju hanbu
25. júl 2019

Peter M

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania