Pri kolíske-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Dobrý deň, chcem poprosiť o osadenie košov na exkrementy od kúpaliska smerom na Knižkovú dolinu. V uvedenej lokalite je neskutočne veľa exkrementov. Koše chýbajú najmä vedľa vstupnej brány na kúpalisko pri chodníku, ďalej na križovatke pri amfiteátri a aspoň dva koše na ceste do lesa v chatovej oblasti. Navrhované miesta som vyznačil na mape krúžkom. Ďakujem za pozitívne vybavenie žiadosti.

18. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. V súčasnosti obstarávame nové odpadkové koše na psie exkrementy. Po uskutočnení auditu umiestnenia jednotlivých košov ich sieť zoptimalizujeme a prípadne rozšírime. Budeme tieto lokality brať do úvahy.

S pozdravom

MÚ – Rača
26. november 2020

Odpoveď samosprávy

Predmetnú lokalitu sme preskúmali z pohľadu podmienok pre psíčkarov a existujúcej siete odpadkových košov. Rozhodli sme sa však koše na navrhované miesta neumiestniť.

Dôvodom sú predovšetkým nedostatočné podmienky pre pohyb so psom nakoľko komunikácie nad kúpaliskom nemajú vybudované chodníky a tak je pohyb po nich nebezpečný nielen pre chodcov, ale aj pre psov. Zároveň by umiestnenie košov v tejto lokalite znamenalo novú zachádzku pre naše vozidlo zodpovedajúce za vyprázdňovanie odpadkových košov. Ako problém tiež vnímame povahu územia, v ktorom prevažujú vinohrady v súkromnom vlastníctve, kde je pohyb psov v podstate neželaný.

Umiestnením nových košov by sme v podstate potvrdili túto lokalitu ako vhodnú pre venčenie. Našim cieľom však je zlepšenie podmienok pre majiteľov psov vo forme budovania psích výbehov. Prvý dokončujeme na území Krásňan, ďalší plánujeme na území štvrte Východné a hľadáme vhodné miesto aj na území centrálnej Rače.

Nimi chceme prispieť k tomu, aby sa majitelia psov presunuli skôr do týchto výbehov a vinohradnícke lokality využívali do minimálnej miery.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
26. november 2020

Martin

Rozumiem. Vďaka za odpoveď. Ešte by som sa rád opýtal či predsa aspoň jeden kôš by nepribudol na križovatke nad kúpaliskom. Predsa len chodí tu veľmi veľa turistov, v sezóne aj na amfiteáter a tak či onak musia technické služby vysypať kôš aj na parkovisku pod lesom nad amfiteátrom, mali by to po ceste.
26. november 2020

Odpoveď samosprávy

Tam sa jedná o kôš, ktorý je v správe Mestský lesov a nie nás. Najbližší kôš máme na rohu Knížkovej doliny a Alstrovej ulice.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.