Poľnohospodárska-parkovanie-problémové


Uzavretý
meno
Andrej 21. februára 2019

Prosím o zrušenie alebo aspoň vyznačenie nelegálneho parkovacieho miesta na mieste po bývalom novinovom stánku pri pešej zóne na križovatke ulíc Poľnohospodárska/Rajecká/Bučinová. Parkuje sa hneď pri priechode pre chodcov - zastavia tam tri autá vedľa seba a chodec má niekedy problém prejsť.

Ďakujem

22. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Preveríme ho a budeme Vás informovať, pekný deň

Mgr.Henrieta Dvorská
14. marec 2019

Andrej

Dnes prebiehalo odstraňovanie betónu, Ďakujem
02. marec 2020

Andrej

Poľnohospodárska-parkovanie-problémové

Opäť musím nahlásiť tento dlhotrvajúci problém - parkovanie na mieste po bývalom novinovom stánku pri pešej zóne na križovatke ulíc Poľnohospodárska/Rajecká/Bučinová. Parkuje sa hneď pri priechode pre chodcov - zastavia tam tri autá vedľa seba a chodec má problém prejsť. Nepomohlo ani odstránenie betónovej plochy, autá naďalej parkujú na tráve a na chodníku, lebo si už zvykli. MsP by som mohol volať každý deň, ale to nevyrieši problém. Navrhujem osadiť nejaké kamene aby tam nemohli autá parkovať, vyznačené na fotke v prílohe. Kľudne na to aj osobne prispejem.
02. marec 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Andrej,
aktualizáciu podnetu preposielam samospráve na vyjadrenie.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
04. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

všeobecne platí, že na trávnatých plochách nie je parkovanie povolené. Dopravné značenie "zákaz parkovania" nie je možné osadiť v zeleni, pretože sa osádza v cestnom telese. Odporúčame aj naďalej kontaktovať príslušníkov MsP, ktorí vedia na mieste okamžite konať, možno sa občania z opakovaných pokút konečne poučia. Nevieme si úplne predstaviť, že budeme na zeleň "pokladať" kamene len z dôvodu, že ľudia nerešpektujú pravidlá parkovania. Parcela je vo vlastníctve Hl. m. BA, prekonzultujeme s nimi možnosti a nasledovný postup, o ktorom Vás budeme informovať. Veľmi pekne Vám ďakujeme za podnet, teší nás Váš záujem o okolie.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
20. marec 2020

Andrej

Tak potom aspoň zasadiť najký strom alebo inú zeleň :)
23. marec 2020

Odpoveď samosprávy

V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania