Riazanská - spomaľovanie dopravy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Zbytocna stopka. ak maju chodci zelenu a teda auta z riazanskej volno, zbytocne na stopke zastavuju. ina situacia nedovoluje vodicom len tak vojst.

15. marec 2019

David 1

Stopka tam určite nie je zbytočná.
16. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
23. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zvislá dopravná značka P2 „Stoj, daj prednosť v jazde!“ je umiestnená na komunikácii Riazanská pred križovatkou Račianska – Riazanská.
V uvedenej križovatke riadenej cestnou dopravnou signalizáciou sa nachádza priechod pre chodcov, ktorý v čase zasvietenia signálu pre chodcov so zeleným svetlom so znamením „Voľno“ (označenie vo Vyhláške 9/2009 Z.z. ako S 5b), zastaví vozidlá jazdiace po hlavnej komunikácii Račianska. Z toho dôvodu v tom čase vodiča odbočujúceho podľa prikázaného smeru z vedľajšej komunikácie Riazanská neohrozuje vozidlo jazdiace po hlavnej komunikácii, vodič v takom prípade nemá dôvod zastaviť vozidlo. Oddelenie dopravného inžinierstva magistrátu pripravilo projekt s návrhom odstránenia zvislej dopravnej značky P2 „Stoj, daj prednosť v jazde!“ a umiestnenia zvislej dopravnej značky P1 „Daj prednosť v jazde!“. Projekt sme predložili do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorý bol Krajským dopravným inšpektorátom odsúhlasený a bol postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí oddelenie správy komunikácii magistrátu.

S pozdravom


Oddelenie dopravného inžinierstva
Hlavné mesto SR Bratislava
05. september 2019

Martin Charvát

podnet je vyrieseny?
10. marec 2020

Rasto

Podnet je vyrieseny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania